nlc.hu
Sztárok

Sárközi Ákos családja és tetoválásai

Sárközi Ákos a meglepetések embere – el is mondjuk, hogy miért!

Nagyon úgy tűnik, hogy Sárközi Ákos imád meglepetéseket okozni. Igaz ez arra a módra, ahogyan megtervezte a lánykérést, de sokakat meglepett azzal is, amikor felnőttként elkészítette első tetoválását, amit sorozatosan több követett.

A Konyhafőnök az egyik legnépszerűbb esti tévéműsor. Mindegy, hogy civilek, vagy hírességek pánikolnak be a konyhapult mögött, imádjuk nézni, miközben a kanapén fekve azt kiabáljuk: Ne égesd oda azt a hagymát, te kontár! Persze nem csak a versenyzők és az ételek, de a háromtagú zsűri is kellett ahhoz, hogy a műsor sikeres legyen. Rácz Jenővel kapcsolatban már megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben az emberek, most pedig Sárközi Ákos következik.

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos étterme

Fotósnak készült, végül séf lett belőle, nem is akármilyen! „Édesanyámtól tanultam főzni, és a mai napig gyakran merítek ihletet a családi receptekből” – írta magáról Sárközi Ákos, akinek ételkreációjával a Textúra és a Borkonyha étteremben is találkozhattok.

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos magassága

Visszatérő kérdés ez, hiszen már Rácz Jenővel kapcsolatban is felmerült. Nem tudjuk, hány centi magas Sárközi Ákos, de három centivel alacsonyabb Jenőnél. 

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos felesége

„Remekül működő mozaikcsaládban élünk” – nyilatkozta nem is olyan régen Sárközi Ákos, de hogyan alakult így a séf élete? Sárközi Ákos elvált az első feleségétől, abból a házasságból született meg a lánya, Anna, aki ma már 13 éves. A válást nem verték nagy dobra, csak akkor tudta meg a nyilvánosság, hogy a Konyhafőnök séfje már nem él a nejével, amikor kiposztolta a közösségi oldalára, hogy új párja van, ő Szegedi Éva festőművész. Néhány hónappal később a tetovált szakács megkérte szerelme kezét, nem is akárhogyan! Sárközi egy plakátot tett ki az egyik utcában, amelyre a következőket írta: „Életem utolsó pillanatáig imádlak, Évi! Remélem, a feleségem leszel?!” Igen, ez tényleg olyan romantikus, mint bármelyik Hollywoodi film, Éva pedig igent mondott. Sárközi egyébként alaposan megtervezte a lánykérést, és bizony előfordult, hogy füllentett is a készülődés közben.

„Egyszer le is buktam! Azt mondtam neki, már leparkoltam a ház előtt, és amikor még fél óra múlva sem értem haza, felhívott. Épp a gyűrűk között válogattam az ékszerboltban, elfelejtettem, hogy előzőleg mit hazudtam, és a kérdésre, hogy hol a csudában vagyok, rávágtam, hogy még a dugóban ülök. Szerencsére jól kezelte a helyzetet, mert biztosan érezte, hogy valami jó dolog van készülőben” – mesélte a sztárséf a Meglepetésnek.

2018. decemberében a szerelmesek Párizsba utaztak előnászútra, melynek kapcsán kicsit több információt is elárultak kapcsolatukról és boldogságukról. Például azt, hogy március 12-én ismerkedtek meg, ráadásul ezen a dátumon kapott Michelin-csillagot is a séf.  De a séf beszélt arról is a Story a magazinnak, hogy válása gyors ütemben zajlott, mivel volt feleségével még karácsony előtt pontot akartak tenni a házasságukra, hiszen mindketten új kapcsolatban éltek már. 

A tervezett márciusi esküvőből végül nyári lett. Éva és Ákos 2019 nyarán, Tihanyban mondták ki az igent, egy évvel később pedig mindenki azt kezdte találgatni, hogy vajon mikor érkezik a közös gyerek, de ez már egy másik történet.

És hogyan főz Évi? Erről a NoSalty-nak mesélt a séf. „Rendkívül jól főz, imádom a főztjét, de az tény, hogy ha elkezd mellettem főzni, érzek valami kis görcsösséget benne, mert akkor rögtön azt gondolja, hogy a hibákat keresem. Ilyenkor mindig megmondom neki, hogy nem a hibákat keresem, én nagyon szeretem, ha egyszerű főzeléket eszünk vagy rizses húst, sült húst körettel, nekem ez teljesen jó, sőt!” – mondta boldogan Sárközi, aki igényli az ilyen típusú ételeket, és meghagyta a párjának szabadon ezt a területet. Ha viszont élete párjának kérdése van, akkor nagyon szívesen segít neki, de nem szól bele a főzésbe, hogyan kell csinálni, maximum csak ötleteket ad, ha lát valami hibát, de azt is csak finoman. „Inkább csak akkor segítek, ha valamilyen különleges alapanyag van, különleges esemény, barátok jönnek, akkor nagyon szívesen beállok főzni, de azért meghagyom Évinek a konyhát.”

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos gyerekei

A házaspár idén nyáron megmutatta azt a birodalmat, ahol van hely mindenkinek a családban,  és hely, az bizony kell, mert a korábban már említett mozaikcsalád népes. Ákosnak egy gyereke van, a 13 éves Anna, Évának pedig a korábbi kapcsolatából született két gyereke, Zsófi most 14 éves, Bálint pedig 12.  Ahogyan a házaspár fogalmazott néhány hete: a család minden szereplője az első pillanattól kezdve jóban van a többiekkel, az évek alatt kifejezetten szoros kapcsolat alakult ki köztük.

„A titok tán abban rejlik, hogy Évivel egyenrangú felekként tekintünk a gyerekeinkre” – mondta el a 43 éves séf. Párja szerint a gyerekei apjukként tekintenek Ákosra. 

Remekül működő mozaikcsaládban élünk

Sárközi Ákos és felesége, Évi (Fotó: RTL Klub/Nyerő Páros/ Sárosi Zoltán)

„Ez főleg annak köszönhető, hogy már évek óta legalább annyira a gondjukat viseli, mint én. Szereti, biztatja őket, tanul és játszik velük. Akárcsak én Ákos lányával. Mi öten összetartozunk!” – mesélte Évi.

Anna az édesanyjával él és minden második hétvégéjét az édesapjánál tölti. „Úgy alakítottuk, hogy amikor Anna érkezik hozzánk, akkor Zsófi és Bálint is itthon legyenek, és csak a következő héten menjenek az édesapjukhoz. Ez azt jelenti, hogy egyik hétvégén öten vagyunk együtt, a következőn meg csak ketten Évivel” – mondta Sárközi Ákos.

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos tetoválása

Sárközi Ákosnak bizony nem kevés tetoválása van. Az első még 2014-ben készült, a Michelin-csillag megszerzése után. „Ez nem véletlen, mert már nagyon régóta gondolkodtam rajta. Csak valahogy mindig visszatartott valami… jaj, mi lesz… nem merem… mit fognak szólni… biztos fáj…, és hasonló gondolatok akadályoztak meg addig. Ezzel viszont megtört a jég. Felkerült a kis csillag, a bátyám tetoválta rám”mondta korábban a séf, aki szerint, tulajdonképpen a csillagnak köszönheti, hogy mára számos tetoválás díszíti a karját.

Mit ábrázolnak Sárközi Ákos tetoválásai?

Fotó: RTL KLub/ Tulok András

„Idővel igazából mindenki elfogadta. Én nem fiatalon tetováltattam. Ez egy önkifejezési mód, erre nekem meg kellett érni. Nem azért csináltattam, mert ezzel ki akartam tűnni, hanem mert ez fontos lett nekem.”

Ákos karját egyébként többnyire olyan motívumok borítják, melyek a művészet és a konyha világát, valamint a rockzene iránti szenvedélyét jelképezik, de a lánya portréja is felkerült a bőrére.

Amire a legtöbben keresnek: Sárközi Ákos Nyerő Páros

Éva és Ákos a 2019-es Nyerő Páros versenyzői voltak. Itt a negyedik helyen végeztek. Bár kétségtelenül ők voltak az egyik legerősebb páros, a többiek egyöntetűen állították, hogy nehezebben nyitnak Sárköziék felé,  akik nemigen engednek be senkit az életükbe. Egyszer pedig kissé kínos kérdés-felelet helyzetbe is kerültek a medencénél a játék folyamán. Ettől függetlenül Sárközi azt mondta, hogy „élvezte a játék minden percét”. Ez volt az az évad, amelyben Istenesék is szerepeltek, a séf azt is elárulta, hogy Istenes Bence a szemében a játék folyamán vált férfivá.

Bár kétségtelenül ők voltak az egyik legerősebb páros, nemigen engednek be senkit az életükbe

Sárközi Ákos és Évi a Nyerő Párosban (Fotó: RTL Klub)

Konyhafőnök(ök)!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top