nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP dobogósai

Kiesett Serbán Attila, ők A Konyhafőnök VIP dobogósai

Horváth Sisa, Pokorny Lia és Feke Pál lettek A Konyhafőnök VIP dobogósai, ők alkotják a Top3 mezőnyét. A Döntő 3. napján Serbán Attila hagyta el a konyhát.

A szimultán főzés A Konyhafőnök VIP Döntőjében hagyománynak számító feladat. Sárközi Ákos egy könnyűnek mondott főételt próbált lefőzetni a versenyzőkkel, persze a maga Michelin-csillagos tempójában. Elmondása szerint ez „csak” egy borjúpofa, némi túrós csuszával, valamint különféle zelleres köretelemekkel, tehát a versenyzőknek „mindössze” egy szarvasgombás Szent Jakab-kagylót kellett összehozniuk zellertextúrákkal, azaz szalonnazsírral krémesített zellerpürével, zellersteakkel, hamis tacóval, ami zellerzselével borított, főtt és véres hurkás borjúpofával töltött zellerkorongokból állt. A séf ezeken felül „csupán” tintahaltintás zellergélt, aszalt gyümölcsös zellersalátát, átlátszó, lenmagos zeller-üvegropogóst és currys, szalonnapörcös túróval töltött tésztarudacskákat tálalt az „egyszerű” főételéhez.

A Konyhafőnök VIP

Ezúttal Sárközi Ákos főzését kellett követnie a versenyzőknek A Konyhafőnök VIP Döntőjében (Fotó: RTL Klub)

A 4 legpengébb versenyzőt meglepetések várták a második főzésben. Báránybordát és egy különleges fűszerkollekciót rejtettek a búrák. Egzotikus aromákkal dolgozhattak, mint például iráni sáfrány, japán sansho bors, madagaszkári vaníliarúd, indonéz Kopi Luwak kávé és szárított kakaóbab. A feladat – az összes fűszert tetszőlegesen kombinálva – egy előétel és egy főétel elkészítése volt.

A Konyhafőnök VIP

Feke Pál is bekerült A Konyhafőnök VIP Top3 mezőnyébe (Fotó: RTL Klub)

A zsűri döntése alapján, a szimultán és az egyéni főzést követően Serbán Attilának kellett levennie séfkabátját, ezzel ő lett a verseny 4. helyezettje.

Serbán Attila

Serbán Attilának kellett távozni a versenyből (Fotó: RTL Klub)

A Top3 csütörtökön megküzd a Fináléba jutásért, ahol eldől, hogy kié lesz A Konyhafőnök VIP cím és az ezzel járó 10 millió forint.

Olvass még A Konyhafőnök VIP versenyzőiről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top