nlc.hu
Sztárok

Tom Cruise kiakadt a Mission: Impossible forgatásán

Tom Cruise percekig őrjöngött, mert túl közel állt egymáshoz két stábtag a forgatáson

Durva hangfelvétel szivárgott ki a Mission: Impossible hetedik részének forgatásán. Tom Cruise két és fél perces, csúnya beszéddel tarkított, a visszafogott fejmosástól az ordítva őrjöngésik terjedő stílusban előadott, rögtönzött nagymonológja azért született meg, mert két stábtag túl közel állt egymáshoz. Ezzel pedig megsértették a biztonságos távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Könnyedén elintézhetnénk annyival, hogy megint csak egy gazdag szupersztár hisztizik, kábé, mint Christian Bale a Terminator: Salvation forgatásán. (A film ugyan 11 éves, Bale tényleg kiábrándító mutatványa azonban csak most látott napvilágot.) Ám nem ilyen egyszerű a helyzet, két okból:

  • globális világjárvány van, a stúdiók milliókat veszítenek, ha egy-egy forgatás szünetel, mert elterjed a stáb tagjai között a vírus, és ezzel munkahelyek százai szűnnek meg;
  • Tom Cruise-nak simán igaza van.
Tom Cruise a Mission: Impossible hetedik részének forgatásán

Fotó: Samantha Zucchi/Insidefoto/Mondadori Portfolio via Getty Images

A The Sun birtokába került hangfelvételen (amelynek valódiságát később megerősítette a Variety) elhangzik: az ilyen forgatásokon mindenkinek kötelessége példát mutatni, például azért, mert Hollywoodot most konkrétan ők tartják el, ez pedig hatalmas felelősséget és rengeteg munkahelyet jelent. Cruise – aki producerként is részt vesz a sorozat elkészültében – minden éjjel stúdiókkal és biztosítókkal egyeztet, hogy flottul menjen a forgatás; ezt veszi semmibe az, aki a vírus terjedését kockáztatja. Kicsit úgy beszél, mintha az egész filmipar jövője rajta múlna, és ebben van igazság: nagyon kevés szuperprodukció engedheti meg magának, hogy nemzetközi helyszíneken, több hónapig forgasson a pandémia csúcsán.

Cruise egy kicsit lecsillapodik a végére. De csak egy kicsit: zárásként megfenyegette a két névtelen stábtagot és akkor már mindenki mást is, hogy repülnek, ha még egyszer ilyet lát.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top