nlc.hu
Sztárok

Szíj Melinda napjainkban

Akkor és most: így él ma a Megasztár szatyros énekesnője, Szíj Melinda

Tíz éve tűnt fel a Megasztárban Szíj Melinda, akit kivételes énekhangja mellett a csíkos szatyra is emlékezetessé tett. Nem lett belőle celeb, de ma is énekel.

Az akkor 41 éves Szíj Melindát 2010-ben, a Megasztár 5. évadában ismerte meg az ország. Erőteljes, lírai szoprán hangjával lenyűgözte a zsűrit és a nézőket, miközben a megjelenése, fellépése a külföldi tehetségkutatók olyan, kevéssé sztáralkatú kiválóságait idézte, mint például Susan Boyle, vagy Paul Potts, de a hazai mezőnyből ugyanitt említhetjük az éneklő teremőrt, Tabáni Istvánt.

Melinda – aki tehetsége mellett azzal is emlékezetessé tette magát, ahogy mindenhová egy csíkos szatyorral járt – a Megasztárban a 11. döntőig jutott és végül a harmadik helyen végzett Tolvai Renáta és  Kökény Attila mögött, de megelőzve például Kállay-Saunders Andrást. Már a műsorfolyam alatt is arról szóltak azonban a hírek, hogy az énekesnő nehezen bírja a versennyel járó nyomást és a hirtelen jött ismertséget.

Szíj Melinda

Szíj Melinda egykor és most (Fotók: press.tv2.hu-TV2-smagpictures /Facebook/Szíj Melinda hivatalos oldala)

„Nézze, nekem azzal, hogy eléneklem a dalomat, az önbizalmam is véget ér. Nem véletlenül mondták már az elmúlt hetekben a zsűritagok is, hogy nem elégedettek a teljesítményemmel. Én sem vagyok az. Meggyőződésem, hogy az én öregedő hangom a többiek fiatal, képzett, erős hangjához képest nem versenyképes. Ez engem nem bánt, ez egy egyszerű tény, amit tudomásul kell vennem. Már az is nagyon jó dolog az én koromban, hogy idáig eljutottam”nyilatkozta akkoriban lapunknak Szíj Melinda.

Az énekesnő már a Megasztár idején elvált, kétgyermekes édesanya volt. A műsorral járó felhajtás miatt aztán a magánélete is válságba került. Akkori párjával többször is összevesztek-kibékültek,  2012 elején pedig kimondták a szakítást. 

A műsorfolyam után Melinda visszament a munkahelyére, egy nagyigmándi gyárba, ahol üzletkötői pozícióban dolgozott, 2014-ben azonban leépítés miatt új munkahelyet kellett keresnie. Sokáig nem talált, végül aztán jogi asszisztensként helyezkedett el egy vállalatnál.

Szíj Melinda
Megnézem
Összes kép (5)

 

Bár a celeblétből nem kért, az éneklést folytatta és a mai napig is színpadon áll. 2011-ben adta ki első lemezét Foltos úton címmel, mely négy héten át folyamatosan vezette a Mahasz-listát album- és válogatáslemez kategóriában. 2012-ben Örömtől fogva címmel adott ki újabb feldolgozáslemezt, tavaly pedig a harmadik albuma is napvilágot látott, Jobban szeretem a mellékutakat címmel.

Melinda gyerekei közben felnőttek, ma már 22, illetve 24 évesek. Ő maga egy Attila nevű férfi mellett találta meg a boldogságot, aki miatt Győrből Budapestre költözött. Két éve arról szóltak a hírek, hogy titkos esküvőre készülnek, ami talán azóta már meg is történt, ám az énekesnő a magánéletéről nem nyilatkozik.

2018-ban komoly egészségügyi problémával kellett megküzdenie: egy csomót operáltak ki a torkából. A műtét szerencsére sikeres volt és a hangjának sem ártott, így Melinda néhány hónap kihagyás után visszatérhetett a színpadra. Bár az idei év számára is csendesebben telt, amikor csak tehette, koncertezett. Októberben például Adonyban lépett fel, ott készült ez a videó is.

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top