nlc.hu
Sztárok

Zséda magánélete és munkája

Zséda: „Nimróddal szeretünk nagyokat beszélgetni, megosztunk egymással mindent”

A karácsony mellett a születésnapját is a napokban ünnepeli Zséda. Az énekesnő mögött nehéz év áll, ám optimista és rengeteg terve van a jövő évre, amit szeretne megvalósítani. Az ünnepekről, a kamasz fiáról és a munkájáról mesélt az nlc-nek.

Hogyan készülsz a karácsonyra? Mit jelent számodra ez az ünnep?

Imádom a karácsonyt, mindig is óriási lelkesedéssel készültem, dekoráltam, terveztem. Sokszor már a nyár közepén listákat gyártottam, lestem, kit, mivel tudnék meglepni. Imádok minden apró részletet, szerintem ebben rejlik az ünnep varázsa, még karácsonyi pizsink is van! Azt hiszem, ezért is született sok-sok évvel ezelőtt az Ünnep című albumom, olyan karácsonyi dalokkal, mint például a Szürkepatás, aki azóta is velünk van minden karácsonyon. Ugyanakkor amilyen különös kettősségeket hozott ez az év az életünkbe, azt hiszem, ez a karácsonyra is rányomja a bélyegét. Hiszen egyrészről sokkal több időm van készülni, együtt lenni a családdal, idén hosszú évek óta először nem koncertről zuhanok bele az ünnepbe, minden pillanatát át tudom élni. Még mézeskalácsot is sütöttünk Nimróddal közösen. Közben meg a mi szakmánk nagyon nehéz évet zár nem csak anyagilag, de lelkileg is. így talán egy kicsit nehezebb most a felhőtlen ünneplésnek átadni magam. De igyekszem nagyon, hogy mire eljön a szenteste, már csak a jó dolgoknak legyen hely a szívemben.

Hogyan telik nálatok a szenteste? Milyen szokásaitok vannak?

Anyukám a lelke, motorja, központi figurája a mi szentesténknek. Süt-főz, készül, összeszervezi a család apraja nagyját. Az ő olaszos temperamentuma érződik a karácsonyon is. Idén persze egy kicsit takarékra kell kapcsolni, nem biztos, hogy annyian és úgy lehetünk együtt, mint máskor. De attól még Pápán töltjük az ünnepet, az egészen biztos. Nagyon hiányoznak a nagy családi találkozásaink, a szüleim, akiket idén sokkal ritkábban láttam, mint máskor.

Ábel Anita Anita Story-ja című műsorának forgatásán

Fotó: Smagpix

Gyerekkorod karácsonyai hogyan teltek? Ezt sikerült átadnod a fiadnak is?

Egy igazi mesevilágban. Anyukám amúgy is nagy varázsló volt, kézzel festett mesehősök díszítették a szobám falát, mindenből tudott nekünk kalandot, álomvilágot építeni. Különösen igaz volt ez a karácsonyra. Apukámmal sétálni mentünk vagy moziba, és mire hazaértünk, ott ragyogott az ünnep teljes pompájában az otthonunkban. Imádtam ezeket a varázsos délutánokat! Azt hiszem, felnőttként is ide vágyom vissza, ezért is olyan fontos nekem, hogy otthon lehessek a szüleimnél karácsonykor.

Nimród már tizenhárom éves, kiskamasz. Milyen a kapcsolatotok?

Boldogan csodálom, ahogy kisfiúból lassan átalakul kamasszá. Mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz, ez most sem változott. Szeretünk nagyokat beszélgetni, megosztunk egymással mindent. Persze egy kamasznál már ki kell várni a percet, amikor nyitott arra, hogy anya-fia pillanatok legyenek, de megéri. Érdekes tapasztalás volt idén, hogy az online oktatás miatt többet tanultunk együtt, így egy olyan részébe is beleláthattam az életének, amibe korábban nem.

Mennyire vagy szigorú anyuka?

Nimród abban a korban van, amikor leginkább azt kell megtanulnia, hogy a tetteknek következménye van. Persze igyekszem megvédeni, amitől tudom, de ha például otthon felejti egy tankönyvét, azért meg kell tanulnia vállalni a felelősséget. Hiszek abban, hogy szükség van keretekre, szabályokra, elvárásokra egy gyerekkel szemben, de abba is, hogy a feltétel nélküli szeretet mindennél fontosabb.

Nimród mi lesz, ha nagy lesz? Talán követ majd téged a művészvilágban?

Ez az ő titka, én pedig nem szeretném megsérteni a határait. Egy biztos, válasszon bármilyen hivatást, én minden erőmmel mellette állok majd.

Zséda a Volt egyszer egy Ifipark című koncertsorozat sajtótájékozatóján

Fotó: Smagpix

Úgy tudom, most készültél egy dallal. Mesélsz róla?

Ahogy mondtam, a beszélgetésünk legelején különös kettősségekkel teli volt ez az év, mert koncerteken ugyan alig volt lehetőségem énekelni őket, mégis két új dalom is került a rádiókba idén. Az Életben maradni és a Csak a szívemet dobom eléd kitartóan ott vannak a mai napig a slágerlistákon. Mivel lemezen dolgoztam egész évben, valahogy adta magát, hogy az elkészült dalokat szép sorban megosszuk a közönséggel. A következő január 4-én debütál majd, annyit elárulhatok, hogy egy duett lesz Kökény Attilával, Hello lesz a címe és a klipet is leforgattuk már hozzá. És ha minden igaz, ezzel az interjúval egyszerre jelenik majd meg az a karácsonyi meglepetésdal, amit az NKA kérésére készítettünk csodás előadókkal. Egy régi magyar népdalból készült feldolgozás, az anyaság, a születés csodája, a női erő motiválta az alkotókat.

Szoktál újévi fogadalmakat kötni?

Fogadkozni nem. Abban nem hiszek. De összegezni, azt, ami mögöttünk van, és tervezni a jövőt, azt nagyon is.

Mik a terveid 2021-re?

A legfontosabb, hogy végre a közönség elé kerülhet a következő, sorban a hetedik nagylemezem, a Szívizomláz. Nagyon szerettem volna, ha még idén megjelenik, de a kiadó jobbnak látta a következő év elejére időzíteni, hiszen akkor már lehet majd koncerteken bemutatni, személyesen adni át a rajongóknak. Én minden estre már készen vagyok vele, izgatottan várom, hogy útjára engedhessem.

Ha „én időm”-ről beszélünk, nálad mi a teljes kikapcsolódás?

Imádok olvasni, és mostanában rengeteg filmet néztem meg. Bepótoltam jó pár év lemaradását.

Szoktál edzeni?

Elválaszthatatlan része az életemnek. Hiszek benne, hogy az egészséges életmód alapja az, hogy rendszeresen járjunk sportolni. Szeretek edzőterembe járni, de most javarészt otthon tornázom.

Mennyire figyelsz az egészséges életmódra? Miket főzöl?

Tudatos és ösztönös vagyok egyszerre. Én abban hiszek, hogy mindent szabad, csak a mértéket kell ismerni. Egy kocka csokitól nem dől össze a világ, ha mindig mindent megvonunk magunktól, az sokkal többet tud ártani. Idén szinte mindennap főztem, a legnagyobb kihívás a változatosság volt, de azt hiszem, nem okoztam csalódást a családnak. Itt is sikerült beállítanom az egyensúlyt az olaszos tésztás ebédek és a saláták között.

December 30-án van a születésnapod, hogyan ünneplitek?

Látod, ez jó kérdés. Nem is gondolkoztam még rajta. Pedig most végre lehetne nekem is óriás szülinapi bulim, hiszen kivételesen nem fogok dolgozni sem 30-án, sem 31-én. Amire szerintem nem volt még példa, mióta színpadon állok…

Zséda a Sztárban sztár leszek! című műsorának felvételén

Fotó: Smagpix

Mennyire foglalkoztat a korod? Hogy állsz az öregedéshez?

Szeretem a koromat, és egyáltalán nem foglalkoztat az öregedés. Én azt hiszem, minden évvel, amit megélünk, egyre közelebb kerülünk önmagunk belső igazságához, és ez jóval nagyobb ajándék, mint amit a kor a másik oldalon esetleg el tud venni tőlünk. Persze nőből is vagyok, óvom, védem a bőröm, sporttal a testem. Ugyanakkor vannak nagyon szigorú határaim, amiket sose lépnék át a fiatalság illúziójáért.

Ha előrenézünk a jövőbe egy kicsit, hogy látod magad 10 év múlva?

Boldogan, a családommal, barátokkal körülvéve, és persze színpadon. Azt hiszem, rengeteg szín van még bennem, amit a következő években mind-mind felrakok az élet képzeletbeli palettájára.

Ha még olvasnál sztárinterjúkat: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top