nlc.hu
Sztárok

Kálid Artúr a Barátok köztben

Búcsúztatót celebrál a Barátok köztben Kálid Artúr

Merész gondolatnak tartotta Kálid Artúr, hogy katolikus papot játszik a Barátok köztben, de örömmel mondott igent a felkérésre.

A Barátok közt nézői szomorú jeleneteknek lehetnek tanúi, ugyanis utolsó útjára kísérik a balesetben elhunyt katonát, Bartha Krisztiánt. A búcsúztatót celebráló Menyhért atyát Kálid Artúr alakítja.

kálid artúr BK

Kálid Artúr a Barátok köztben (Fotó: RTL)

„Úgy tíz éve már majdnem Barátok közt-szereplő lettem, ám a színházi elfoglaltságaim sajnos mégsem tették lehetővé. Pedig nagyon szeretek forgatni, de a pályám úgy alakult, hogy erre viszonylag kevés lehetőségem volt. Már csak emiatt is örömmel fogadtam a felkérést. Most könnyen tudtunk egyeztetni, és külön boldogság számomra, hogy a feleségemmel, Murányi Tündével is együtt szerepelhetek, mert nem sokszor volt erre lehetőségünk. Nehéz jelenettel kezdtem; épp a temetésen tűnök fel először, ami nagy koncentrációt igényelt a szövegtanulás során is, hiszen a bibliai mondatok és a patetikus hangnem nincs jelen a mindennapjainkban” – meséli Kálid Artúr.

A népszerű színész az első forgatási napon kissé izgatottan lépett a stúdióba, hiszen – bár sokakat ismert – egy több mint két évtizede összeszokott csapatba került, ám a második naptól úgy érezte, mintha mindig is oda tartozott volna.

„Rendkívül közvetlen az egész közeg, persze sokat segített a feleségem jelenléte, aki szinte már a Barátok közt oszlopos tagjának mondható. Tündével az a szabályunk, hogy a szakmát az ajtónkon kívül hagyjuk, mikor hazaérünk, ám a Barátok közt esetében ezt nem tartottuk, ugyanis a forgatásra készülvén sokat beszélgettünk otthon is, hogy miként alakítunk egy-egy jelenetet. A szerepemet nagyon megkedveltem, bár első hallásra merésznek tűnt, hogy épp én alakítok katolikus papot, de utánanéztem, és kiderült: Magyarországon két színes bőrű atya is tevékenykedik. Már el is játszottam a gondolattal, hogy egy lazább, farmeres pappá is fejlődhetne a karakterem, aki közvetlen az emberekkel, irányt mutat, esetleg olykor néhány mondattal dorgál. Persze ki tudja, hogy mit hoz a sors és a forgatókönyvírók… Most az biztos, hogy a temetés kapcsán félreérthető helyzetbe kerül a pap és Tünde, aki titkol valamit. Ennek kibogozása sok izgalmat hoz” – teszi hozzá a színész.

kálid artúr BK

Kálid Artúr (Fotó: Barátok közt)

A Barátok közt szereplői:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top