nlc.hu
Sztárok

Ő Kamala Harris férje

Vakrandinak indult, házasság lett belőle – Így él Kamala Harris és férje, Doug Emhoff

Egy barátjuknak köszönhetik, hogy megismerték egymást, és azóta a bizonyos első randi óta, nem is akarták elengedni egymást. „Az én dolgom, hogy mindenben támogassam” – mondta Doug Emhoff, Kamala Harris férje, és az első „second husband”.

A kezdetek

2013-ban Kamala Harris Kalifornia állam főügyésze volt, Doug Emhoff pedig ügyvédként dolgozott Los Angelesben. A szerdán beiktatott alelnök korábban soha nem volt házas, a férfi pedig ekkora már elvált korábbi nejétől, akitől két gyermeke is született. Kamala és Emhoff talán soha nem találkoznak, ha nincs Chrisette Hudlin, a nő egyik barátnője, aki megszervezett nekik egy vakrandit. Igaz, Kamala csalt egy kicsit. Egy későbbi tévéműsorban elárulta, hogy bizony rákeresett a neten Emhoffra, mielőtt elindult a randira. „Emlékszem, a barátnőm azt mondogatta, hogy bízzak benne, mert ez a férfi nekem való. A lelkemre bízta, hogy ne keressek rá Dougra előtte, de én mégis megtettem” – emlékezett vissza erre az időszakra az Egyesült Államok új alelnöke. A randi előtt Emhoff egy SMS-t küldött a nőnek, majd egy hangüzenetet hagyott neki a következő napon. „Kamala elmentette ezt az üzenetet, és minden évben lejátssza nekem az évfordulónkon. Igazából olyan nevetségesen esetlenül sikerült, azt hittem, hogy soha nem hív vissza, de nem így lett. Szerencsére” – mondta a műsorban a férfi. „Nem volt esetlen, inkább elragadó. Azonnal tudtam, hogy olyan férfi vagy, aki tisztában van magával, és azzal, ami számára fontos: a család és a munka” – kontrázott vissza Kamala. 

Kamala Harris és Doug Emhoff

Vakrandinak indult, szerelem lett belőle (Fotó: Profimedia)

Eddig olyan a történet, mint egy romantikus, amerikai kasszasiker, ugye? Nos, a folytatásban is hasonlóra számíthatunk. A vakrandit követő reggelen a férfi egy e-mailt küldött a nőnek, benne az összes elérhető, szabad időpontjával a következő hónapokra. „Úgy érzem, öreg vagyok a játékokhoz. Igazán kedvellek, és újra látni szeretnélek, ha te is úgy érzed, hogy ez működne” – írta a levélben. „És azóta is úgy alakítjuk az életünket, hogy ez működjön” – árulta el Kamala 2020-ban.

Eljegyzés és esküvő

Kevesebb, mint egy évvel az első randi után Emhoff megkérte Harris kezét. „Határozottan romantikus pillanat volt. Miközben azon tanakodtunk, hogy csirkés, vagy garnélás pad thai-t rendeljünk vacsorára, Doug megkérdezte, hogy leszek-e a felesége” – mondta a Marie Claire-nek az alelnök, aki 2014 augusztusában ment feleségül az ügyvédhez. Érdekesség, hogy a ceremóniát Harris testvére, Maya vezényelte le. Az esküvőn Kamala a mostohaanyja lett az férje korábbi házasságából született gyermekeinek, a most 26 éves Cole-nak, és a 21 éves Ellának. „Kerstin (Doug volt neje – a szerk.) és én remek kapcsolatot ápolunk. Tényleg barátok lettünk. Ketten jártunk szurkolni Ella úszóversenyeire, együtt izgultunk a kosármeccsein. Néha már olyan hangosan szurkoltunk, hogy zavarba hoztuk a lányunkat. Olykor azzal viccelődünk, hogy a mi modern családunk kicsit túlságosan is jól működik… A gyerekkel egyébként az esküvő után megegyeztünk, hogy nem fognak mostohaanyunak hívni, hanem Momalának” – mesélte el az Elle magazin számára írt cikkében az alelnök.

Douglas Emhoff és gyermekei
Megnézem
Összes kép (3)

Még mielőtt Kamala Harris és Joe Biden megnyerték volna a választásokat, a nő így nyilatkozott. „Nagyon sok címem volt már a karrierem során. Biztos vagyok benne, hogy az Egyesült Államok alelnöke fantasztikus és nagyszerű lesz, de a Momala mindig azok közé tartozik az életemben, ami a legtöbbet ér.”

Cole és Ella szerint, bár hat év eltelt azóta, hogy Kamala feleségül ment az apjukhoz, egyszerűen még most is úgy élnek, úgy viselkednek, mint a friss házasok, akik nászúton vannak. 

Kamala Harris és Doug Emhoff

Kamala Harris és Doug Emhoff a 2019-es Pride fesztiválon (Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

Út az alelnökség felé

Emhoff felesége minden lépését támogatta. Bár ő maga is sikeres ügyvéd volt – főleg a hírességek és a szórakoztatóipar köreiben –, amikor Kamala indult a szenátori választásokon, és amikor 2019-ben azért kampányolt, hogy a demokraták elnökjelöltje lehessen, Emhoff minden erejével mellette állt.  Végül Harris befejezte a kampányt. „Ő hozta meg a döntéseit, és az én dolgom a férjeként, hogy támogassam, bárhogyan is dönt. Az a feladatom, hogy szeressem, támogassam és bátorítsam. Hogy mindig ott legyek mellette és segítsem, mint a férje, nem pedig a politikai tanácsadója” – mondta Doug a Marie Claire magazinnak. 

Kamala Harris és Doug Emhoff

Kamala Harris és Doug Emhoff 2014-ben házasodtak össze (Fotó: Tasos Katopodis/Getty Images)

Bár nem Harris indult a demokraták színeiben az elnökségért, hanem Joe Biden, Harris nem maradt feladatok nélkül, amikor bejelentették, hogy ő lesz az alelnökjelölt a választásokon. Amikor pedig 2020 novemberében Biden megnyerte az elnökválasztást, Kamala Harrisből az Egyesült Államok első női alelnöke lett, a férjéből pedig az első „second husband”. Erről Emhoff ezt írta a Twitteren a neje beiktatása után. „Megtiszteltetés számomra, hogy az első női alelnök férje lehetek, így pedig az első férfi ebben a szerepben. De mindig emlékezni fogok arra, hogy több generáción át, számos nő szolgálta a hazáját ebben a szerepben, gyakran különösebb elismerés nélkül… Az ő örökségüket szeretném folytatni, fejleszteni” – tudatta a világgal Doug Emhoff, aki felszámolta civil munkáját, hogy teljes erejével eleget tudjon tenni kötelességeinek, mint az alelnök férje.

Kamala Harris és férje a beiktatáson

Kamala Harris az eskütételén 2021. január 20-án (Fotó: Profimedia)

A házaspár szerint őket a tiszta szeretet tartja össze. Nem félnek kimutatni az érzéseiket – Emhoff például csókkal és hatalmas öleléssel gratulált feleségének a Mike Pence elleni vita után –, és nem is veszik soha túl komolyan magukat. „Vakrandi, szerelem első látásra, házasság, család és egy elképesztően csodás élet együtt. Nem számít, min megyünk keresztül, mindig együtt leszünk. Mindig számíthatok rád, ahogyan a családom is” – írta 2020-as születésnapi köszöntőjében feleségének Emhoff.

Kamala Harris és férje

Kamala Harris és férje a Mike Pence elleni vita után 2020 őszén (Fotó: Kim Raff/Bloomberg via Getty Images)

Mondtuk mi, hogy filmszerű az egész történet.

Álmaimban Amerika:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top