nlc.hu
Sztárok

Ételről elnevezett sztárgyerekek

„Juharka és Babszem”- Sztárok, akik ételről nevezték el a gyermekeiket

Az Alma vagy a Méz még egészen konszolidáltan hangzik, de a Juhar vagy a Babszem már kicsit meredekebb... Sztárgyerekek következnek, akik ételek neveit viselik.

A sztárok esetében egyáltalán nem számít ritkaságnak, hogy kifejezetten szokatlan, olykor pedig egészen bizarr neveket adnak a gyerekeiknek. A most következő hírességek például ételekről nevezték el a csemetéiket… 

Olive Barrymore Kopelman

Drew Barrymore és exférje, Will Kopelman első kislányát Olive Barrymore Kopelman néven anyakönyvezték. A színésznő Ellen DeGeneres műsorában árulta el, miért döntött az Olív(i)a név mellett: a várandóssága harmadik hónapjában járt, amikor egy könyvben olvasta, hogy a magzata akkor épp olyan méretű, mint egy olívabogyó. Ekkor határozta el, hogy ezt a nevet adja majd a lányának, a döntése mellett pedig kitartott akkor is, amikor a születendő baba már egy avokádó, egy kókuszdió, majd egy görögdinnye méretét is elérte…

Drew Barrymore és Olive Barrymore Kopelman

Drew Barrymore és Olive Barrymore Kopelman (Fotó: Profimedia)

Poppy Honey Rosie Oliver

Jamie Oliver esetében talán kevésbé meglepő, hogy ételről nevezte el az egyik gyerekét, sőt, igazából inkább az a furcsa, hogy csak az egyiket. A sztárszakács ma már 18 éves elsőszülöttjét Poppy Honey Rosie Olivernek hívják, vagyis második névként viseli a Méz nevet. Igaz, a hétköznapokban nem ezt, hanem a Poppyt használja. Oliver és neje, Jools egyébként mind az öt gyermeküknek meglehetősen cifra nevet adtak. Poppy testvéreit Petal Blossom Rainbow-nak, Buddy Bear Maurice-nak, River Rocket Blue Dallasnak, illetve Daisy Boo Pamelának hívják. 

Poppy Honey Rosie Oliver

Poppy Honey Rosie Oliver (Fotó: Instagram)

Frances Bean Cobain

Kurt Cobain és Courtney Love 28 éves lánya, Frances Bean Cobain második nevét, a Babszemet az édesapjától kapta. Úgy tudni, amikor Nirvana néhai frontembere megpillantotta születendő gyermekét egy ultrahangfelvételen, úgy nézett ki, mint egy babszem, ez ihlette aztán a névválasztást. A lány egyébként egy Instagram-posztban elárulta, hogy szüleiben más lehetséges nevek is felmerültek, esélyes volt többek között a Frankie Beans és a Kitty Cobain is.

Frances Bean Cobain és Courtney Love

Frances Bean Cobain és Courtney Love (Fotó: Emma McIntyre/Getty Images)

Maple Sylvie Bateman

Jason Bateman és felesége, Amanda Anka 2006-ban született első lányuknak még viszonylag hagyományos nevet választottak, őt ugyanis Francesca Norának keresztelték. A második lányuk esetében viszont már valami extrábbat szerettek volna: ő a Sylvie elé megkapta a Maple nevet is, ami a juharra, illetve a juharszirupra utal. 

Jason Bateman és Maple Sylvie Bateman

Jason Bateman és Maple Sylvie Bateman (Fotó: Getty Images)

Coco Arquette

Courteney Cox és David Arquette lánya a Coco nevet kapta szüleitől. Bár a keresztnév a csokoládéra, illetve a kókuszdióra is utalhat, de még Coco Chanel is eszünkbe juthat róla, valójában nem ezek adták az ötletet a névválasztáshoz a sztárpárnak. A Coco ebben az esetben ugyanis Courtney Cox kereszt-. illetve vezetéknevének összevont rövidítése.

Courteney Cox és Coco Arquette

Courteney Cox és Coco Arquette (Fotó: Getty Images)

Apple Martin

Gwyneth Paltrow és Chris Martin első közös gyermeke az Apple, vagyis az Alma nevet viseli. A név ötletével annak idején a ma már 16 éves lány apja rukkolt elő. „Olyan bájosan hangzott és kedves képet festett. Az alma édes, egészséges és bibliai. Azt gondoltam, olyan aranyosan hangzik” – idézte fel évekkel később egy nyilatkozatában a színésznő, miért ezt a nevet választották a lányuknak. 

Még több fura névadás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top