nlc.hu
Sztárok

Interjú Gyuricza Dórival

Gyuricza Dóra kezét az édesapjától is megkérte Rácz Jenő: „Amikor először jött értem, az egész család kint lógott az ablakban”

Gyuricza Dóra A Konyhafőnök forgatásán ismerte meg Rácz Jenőt. Dórit a Konyhafőnök óta több műsorban is láthattuk, saját videós csatornája mellett rengeteg terve van a médiában. Többek közt ezekről is mesélt nekünk.

10 ezer feliratkozótok van a PollynPikto csatornán – hogy kezdődött nálad/nálatok a vlogolás?

Régóta terveztük, hogy elindítunk egy csatornát, de egyéb teendőink miatt folyton halogattuk. Egy ideig nem rajzolódott ki, hogy pontosan milyen témával foglalkozzunk, hogy hol van a piaci rés. Minden érdekel minket, és szinte mindenhez hozzá szeretnénk szólni. Amikor felvetődött a csatorna gondolata, akkor még azt hittük, az a megoldás, ha kiválasztunk egy fő csapásvonalat, és azt követjük. Legyen szó gasztróról, vagy esetleg párkapcsolati témáról. Aztán feleszméltünk, hogy miért ne beszélhetnénk több dologról? Ezután már csak egy utolsó lökés kellett: az első videónk egy sültkrumpli-diétáról szólt, amit imádtak a nézőink. Örültünk a pozitív visszajelzésnek, szerettünk volna még többet segíteni – így indult az utunk.

A mai világban már mindenféle témában találhatunk videókat. Hogy választjátok ki, miről beszéltek?

Folyamatosan keresgéljük, hogy miről beszélhetnénk, több tabutémás videót készítettünk már, ezt mondanám fő csapásvonalnak. Azt gondolom, ez hiánypótló, és mi bátran kimondjuk azt, amit sokan magukban tartanak – talán ez az, amiben mások vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy ez néhányaknál kiveri a biztosítékot, de akkor is beszélni kell róla.

Gyuricza Dóra apja nemet mondott Rácz Jenőre

Gyuricza Dóri és testvére (Fotó: Instagram)

Sok nő cikinek érzi, hogy beszéljen azokról a tabutémákról, amiket ti kiveséztek a videóitokban. Számotokra ez természetes?

Abszolút, mi egyébként is szoktunk beszélni ezekről, egyáltalán nem játsszuk meg magunkat. Nem azért beszélünk róla, hogy népszerűbbek legyünk, hanem mert úgy érezzük, hogy ezeket a falakat le kell dönteni. Természetesen vannak olyan témák, amiket mi is kicsit cikinek érzünk, vagy esetleg nem tudunk érdemben hozzászólni – ezekről nem beszélünk.

A legnépszerűbb videótokban a női nemi szervről beszéltek – milyen visszajelzések érkeztek ezzel kapcsolatban?

Jók a visszajelzések, ezért tervezzük, hogy készítünk második részt belőle. Másfél évvel ezelőtt ment ki ez a videó, többször visszanéztem, és úgy érzem, sokat fejlődtünk abban, hogyan kommunikáljunk ezekben a témákban. Az irány jó, de sok dolgot mégsem fogalmaztunk meg túl jól, pár témában nagyon érintőlegesek voltunk. Amikor elkészült, tudtuk, hogy előbb-utóbb lesz visszhangja, és biztosak voltunk benne, hogy megosztja majd a nézőket. Sokan írtak, hogy erről nagyon nehezen beszélnek, és még többen hitték, hogy ez egyedül az ő problémájuk, pedig ez nem így van. Az is érdekes, hogy sok férfi nézőnk írt azzal kapcsolatban, hogy nem tudták, a nők ennyire szégyellnek erről beszélni, és nem értik a miértjét. A férfiak szerintem nagyobb százalékban fogadják el a testüket, mint a nők, és sokan közülük nincsenek tisztában azzal, hogy mi mit is érzünk ilyenkor.

Szerinted ezen a téren fejlődött a társadalom? Könnyebben beszélnek az emberek tabu témákról?

Igen is, meg nem is. Jó látni, hogy sok olyan influenszer van már, akik kiemelik a téma fontosságát, viszont a visszajelzésekből kiderül, hogy van még hova fejlődni. Sok felbőszült néző írt már nekünk, hogy miért kell erről beszélni, miért kell erőltetni a témát, de minden ember más, a mi videóink segítő szándékkal készülnek. Ez jellemző a csatornánkra is, nem szenzációhajhász videók készülnek, hiszen mi nem ebből élünk, számunkra ez csak kikapcsolódás.

Gyuricza Dóra apja nemet mondott Rácz Jenőre

Fotó: Gyuricza Dóra / Instagram

Mik a terveitek a csatornával kapcsolatban, meddig szeretnétek ezt csinálni?

Még rengeteg olyan téma van, amiben nem szólaltunk meg, mert nincs annyi tapasztalatunk. Információt gyűjtünk, utánaolvasunk a dolgoknak, és szeretnénk új témákat boncolgatni. Mostanában kicsit kevesebb videónk van, ezt a feliratkozóink is megjegyezték. Mindketten sokat dolgozunk, és sajnos nem mindig tudjuk megoldani, hogy találkozzunk.

Többször elhangzott már, hogy vegetáriánus vagy. Miért lettél az?

Már A Konyhafőnök előtt is inkább vegetáriánus ételeket fogyasztottam. Amikor megtudtam, hogy megyek a versenybe, elkezdtem fejleszteni a tudásomat ezen a téren. Rájöttem, hogy a vega konyha jobban érdekel, és sokkal jobban ízlenek az ételek. Az a fajta vega vagyok, aki nem köretet eszik, hiszen nagyon kreatívan lehet étkezni húsmentesen is. Elkezdtem felfedezni, hogy milyen receptek vannak, melyek azok az alapanyagok, amelyekből teljes értékű ételt lehet összeállítani. Szép lassan szoktam le a húsról, először kevesebbet fogyasztottam, mostanra pedig egyáltalán nem kívánom. Tenger gyümölcseit és halat még eszem, de ezekből is jóval kevesebbet.

Mik az előnyei, és a hátrányai az étrendnek?

Budapesten mindenhol találok vega opciót, de vidéken többször előfordult, hogy nincsenek ilyen lehetőségek – ez a legnagyobb, és talán egyetlen hátrány. Viszont amióta nem eszem húst, sokkal energikusabbak a mindennapjaim, nem vagyok fáradékony, és kevesebbszer betegszem meg.

Miért jelentkeztél annak idején A Konyhafőnökbe? A tanulás, a főnyeremény, vagy a szereplés vonzott leginkább?

Mielőtt láttam a jelentkezési lehetőséget, azt terveztem, hogy külföldre költözöm. Éppen azelőtt költöztem haza, de mentem is volna tovább, Portugália volt az úti cél. Már kiválasztottam, hova megyek majd, ekkor láttam, hogy indul a műsor. Másnap azt álmodtam, hogy Gordon Ramsay azt mondta, én lettem a konyhafőnök. Mivel sosem álmodok vele, jelnek vettem és jelentkeztem. Úgy voltam vele, hogy nincs veszítenivalóm, kipróbálom ezt is. Amikor kiderült, hogy Michelin-csillagos séfek kóstolják az ételeimet, megijedtem, de azt gondoltam, hogy ez nagyon menő és csak keveseknek adatik meg. Izgalmas volt, az elejétől kezdve úgy fogtam fel, hogy ezzel csak nyerni tudok. Amikor továbbjutottam, elgondolkodtam rajta, hogy talán mégis itthon kéne maradnom. Itt még nem gondoltam, hogy ilyen erős indokom lesz a maradásra. (nevet) Végig éreztem, hogy Jenő és köztem megvan a kémia. Egészen az utolsó napig nem tudtam, hogy csak képzelgek, vagy valós a dolog. Emlékszem, a tesómnak mondtam a forgatásokról hazafelé tartva, hogy mintha rám máshogy nézne az egyik séf, de lehet, hogy csak képzelődöm. A tesóm persze megerősítette bennem, hogy biztosan bejövök neki.

Végig éreztem, hogy Jenő és köztem megvan a kémia

Dóri a Konyhafőnöknek köszönheti párját, Jenőt (Fotó: RTL Magyarország)

Amikor összejöttél Jenővel, fel voltál készülve rá, hogy ennyi embert érdekel majd a kapcsolatotok?

Sokáig nem beszéltünk a kapcsolatunkról, addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg nem állt stabil lábakon. Egyáltalán nem gondolkodtam azon, hogy mivel jár majd – beleszerettem, és szerettem volna élvezni, amíg lehet. Sosem vágytam arra, hogy általa legyek ismert, nem ez a cél vezérelt. Egyébként ő volt az, aki először mondta, hogy vállaljuk fel, én kicsit tartózkodtam tőle. Szeretettel fogadtak az emberek, pedig először azt sem tudták, kiről van szó. Az első nyilvános fotónkon csak a kezünk látszott, de valahogy sejtették az emberek, hogy én vagyok, mert egyből több ezres követőtáborom lett.

Amikor elkezdett udvarolni, voltak fenntartásaid?

Talán a legelején, és csak pár percig (nevet). Amikor kiestem, körülbelül egy óra telt el, és írt nekem. Már akkor mondta, hogy elvisz randevúzni, és még azt is elárulta, hogy nagyon izgul, amit eleinte nem érettem, hiszen azt gondoltam, ismert ember lévén biztos a dolgában. Úriember volt mindig, már az első randink is meseszerű volt, el sem hittem, hogy létezik ilyen férfi. Kedves volt, csak rám figyelt, érdekelte, amit mondok, és folyamatosan kérdezett.  

Sok a sztereotípia azokkal kapcsolatban, akik ismert emberrel jönnek össze. Nem féltél, hogy mit mondanak majd az emberek?

Apukám féltett, mert azt hitte, az ismertség miatt talán nem vesz majd komolyan. Anyukám, és ő is mondták, hogy ne menjek el a randira, de én biztos voltam a dolgomban. Mondanom sem kell, amikor jött értem, az egész család kint lógott az ablakban, hogy lássák, ahogy felvesz. Sokan azt gondolják az ismert emberekről, hogy csapodárok, egyik virágról a másikra szállnak, de ez Jenővel kapcsolatban egyáltalán nem igaz.

A családod mit szólt, amikor elmondtad nekik, hogy egy pár vagytok?

Én viszonylag hamar találkoztam az apukájával, talán 2-3 hét után, ami megnyugtatott, itt már éreztem, hogy komolyan gondolja a kapcsolatunkat. Mindenkinek a barátnőjeként mutatott be, ez jó érzés volt – ekkor döntöttem úgy, hogy én is bemutatom otthon. Megismerte a szüleimet, és szerencsére az első perctől kezdve nagyon jól kijönnek. Még sosem volt olyan párom, aki ennyire egy hullámhosszon van a családommal.

Gyuricza Dóra apja nemet mondott Rácz Jenőre

Dóri és Jenő a Nyerő Párosban (Fotó: Gyuricza Dóra Instagram-oldala)

A Nyerő Párosban betekintést engedtetek a magánéletetekbe, amit úgy tűnt, te jobban viseltél, mint Jenő.

A Nyerő Páros egy nagyon szokatlan szituáció volt Jenő számára, hiszen A Konyhafőnökben ő az, aki diktál, vezető szerepben láthatják a nézők. A Nyerő Párosban viszont nem, ott sosem tudhattuk, mi fog történni, és mondanom sem kell, hogy Jenő szereti, ha ráhatása van a dolgokra. Ennek a kontrollnak a hiánya volt az, ami megzavarta, és ezért akadtak konfliktusaink. Egyébként a hétköznapokra is igaz, hogy ő a zsörtölődő nagypapa, én meg a pozitív nagymama, aki mindig megnyugtatja a papit. (nevet)

Voltak vitáitok, de mindig meg tudtátok beszélni. A békülést általában melyikőtök kezdeményezi?

Nagyrészt Jenő. Keveset veszekszünk, egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyit vitáztunk, mióta együtt vagyunk. Ötből négyszer ő volt az, aki odajött hozzám a szóváltás után. Nem vagyunk haragtartóak, mindig azonnal megbeszéljük az aktuális problémát. Mindketten hiszünk abban, hogy a hosszú és boldog párkapcsolat titka a jó kommunikáció.

Pár hónappal ezelőtt menyasszony lettél. Számítottál a lánykérésre?

Jenő sokszor mondta, hogy majd én leszek a felesége, szóval számítottam rá, hogy egyszer majd megtörténik. Természetesen boldogan mondtam igent. Miután megkérte a kezem, megkérdeztem tőle, hogy tudott-e erről a családja, a válaszon viszont meglepődtem, hiszen azt mondta, már hónapok óta tervezgeti az eljegyzést, szóval gyakorlatilag már mindenki tudott róla. Először apukámtól kérte meg a kezem, igazi úriember volt.

Készültök már az esküvőre?

Igen, de időpont még nincs, csak nagyjából körvonalazódott, hogy mit szeretnénk. Mindenképp szabadtéri esküvőt tervezünk, és szerencsére sok más részletben is egyetértünk.

Mennyire távoli terv a családalapítás?

Nem annyira távoli, de egyelőre nem álltunk rá a babaprojektre. Még iskolába járok, azt mindenképp szeretném befejezni, és majd utána. Jenő egyébként már mindennek utánanézett: mint mindig, ebben is előre tervez, ami hatalmas biztonságot jelent számomra.

Jelenleg a kamerák mögött dolgozol, szeretnél esetleg újra a kamerák előtt szerepelni?

Igen, ez is a terveim között szerepel. Imádom a médiát, szeretek kiállni az emberek elé, soha nem zavart a színpad és a kamera. Szeretném kipróbálni magam műsorvezetőként is.

Milyen produkcióban tudnád elképzelni magad?

Szinte bármiben, persze vannak kedvenc műsoraim, de nem árulnám el, hogy melyekről van szó. Mindenevő vagyok, nem szeretném bekorlátozni magam csupán egy műfajban.

Sztárinterjúk az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top