nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Christopher Plummer

Elhunyt Christopher Plummer Oscar-díjas színész

A színész 91 éves volt.

Elhunyt Christopher Plummer Oscar-díjas színész 91 éves korában. Későn érő típus volt a filmiparban, hiszen a legtöbb Oscar-díjat az elmúlt 10 évben kapta.

cristopher plummer meghalt

Fotó: Kevin Winter/Getty Images

89 évesen még annyira aktív volt, hogy amikor Ridley Scottnak rohamtempóban szüksége lett egy beugró színészre, aki átveheti a zaklatási botrányokba keveredett Kevin Spacey-től a szerepet A világ összes pénze című filmben, azonnal ott termett, és már foroghattak is a kamerák.

Plummer keresett színész volt már 36 éves korában is, de a nagyobb áttörést A muzsika hangjának köszönheti. A forgatás alatt rengeteget zsörtölődött, egyedül Julie Andrews társaságát kereste. Az énekhangját többnyire Bill Lee helyettesítette. Christopher Plummer híresen lenézősen beszél A muzsika hangjáról. Von Trapp kapitány szerinte: “borzalmas, szentimentális és érzelgős”. Plummer később sem nevezte nevén a filmet, egyszerűen csak “az a film” vagy a Nyál hangjának titulálja.

Éppen ezért sokáig egyetlen alkalommal sem ment el, amikor találkozóra hívták a stáb tagjai. Végül 2010-ben hajlandó volt elmenni az Oprah Show-ba, ahol minden szereplő megjelent. “Egy kicsit untam a karakteremet. Nagyon erőlködtünk, hogy érdekesnek tűnjön, de olyan volt, mintha egy halott lovat korbácsolnánk, hogy menjen gyorsabban. És bár személy szerint ez a film nem az én műfajom, azt el kell ismernem, hogy remekül megcsinált mű. Tudom, hogy máig családi filmnek számít, bár sajnálom a gyerekeket, akikkel megnézetik.”

Plummer háromszor házasodott, elsőszülött gyerekével annak kamaszkoráig nem is tartotta a kapcsolatot. Harmadik feleségével 1968 óta voltak együtt. Karrierje csúcsának tartotta, hogy 2012-ben, 82 évesen a legidősebb győztesként átvehette az Oscar-díját.

(Forrás)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top