nlc.hu
Sztárok

Conchita Wurst kigyúrta magát

Brutálisan kigyúrta magát Conchita Wurst

Az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-es győztese 2019-ben nyugdíjba küldte a szakállas nő karakterét. Ma már egészen másképp néz ki.

Conchita Wurstot 2014-ben ismerte meg a világ, amikor Rise Like A Phoenix című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. Az osztrák transzvesztita énekes „szakállas nőként” vonult be a popkultúrába, a mai napig is a legtöbben így gondolnak és így hivatkoznak rá. Pedig a 32 éves Thomas Neuwirth szinte kaméleon módjára képes variálni a külsejét. És bizony nem csak smink, póthajak és öltözködés segítségével. A korábban vékony, feminin testalkatú művész az elmúlt hónapokban rákapott a testépítésre és legújabb Insta-fotói tanúsága szerint mostanra alaposan kigyúrta magát.

Conchita Wurst

Conchita Wurst a 2014-es Eurovíziós dalfesztiválon és napjainkban (Fotók: Getty Images/ Instagram@conchitawurst)

2019-ben egyébként hivatalosan „nyugdíjba küldte” Conchitát, a szakállas nő bőrébe azóta csak ritka alkalmakkor bújik bele. Így tett például a tavaly a Netflixen bemutatott Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története című vígjátékban, melyben egy néhány perces jelenetben tűnik fel. 

„Csak untam. Annyira meguntam. Beskatulyáztak egy a Céline Dion-szerű dívaként. Mindig is Céline Dion akartam lenni, de amikor sikerült… Kipipáltam, kész! (…) Azokban az időkben, amikor Conchitaként léptem fel, az volt, amit magaménak éreztem. Az a személy, aki szerettem volna lenni, mert a sminkkel és egyebekkel egy kicsit erősebbnek érzed magad. Kicsit többet mersz, hiszen jelmezben vagy. Ez azonban mindig csak álca volt, mindig csak az egyik verzióm, és azt hiszem, ha korlátozod magad, akkor csak egy bizonyos pontig tudsz eljutni” – indokolta egy tavalyi interjújában, miért döntött a változás mellett.

Nézd meg, hogyan változott az évek alatt az előadó!

A 2015-ös Frankfurti Könyvvásáron
Megnézem
Összes kép (5)

Védjegyévé vált szakállához továbbra is ragaszkodik ugyan, azonban mostanában leginkább rövid hajat hord. Öltözködésében pedig szívesen kombinálja egymással a női és férfi holmikat. A célja továbbra is az, hogy elmossa a határokat azzal kapcsolatban, hogy mi számít tipikusan nőiesnek vagy férfiasnak. 

„Nem túlzottan érdekel mások véleménye. Nagyon önközpontú vagyok. Soha nem kértem engedélyt semmire, mindig is meg akartam valósítani az álmaimat és úgy élni, ahogy az nekem a legjobb. Úgy akartam kinézni, amiről azt gondoltam, a legszebb, ahogy csak kinézhetek. Természetesen vannak bizonytalan pillanatok, mert a társadalom belénk sulykolja, mit kell éreznünk és hogyan kell gondolkodnunk és mások véleménye sokszor fontosabb, mint a sajátunk. De ez nem igaz. Hálás vagyok a belső erőmért és azért, hogy tudom, hogyan kell boldoggá tenni magam” – fogalmazott a művész. 

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top