nlc.hu
Sztárok

Rostban gazdag zöldségek

Alakformálás otthon: 5+1 tipp a szuper alakért

Szeretnél leadni néhány kilót, formálódnál, megszabadulnál a narancsbőrtől, vagy egyszerűen csak életmódot váltanál az egészséged érdekében? Debreczeni Dórival együtt segítünk, hogy elérhesd a célodat.

Az egészséges életmód alappillérei az étkezés és a mozgás. Az is fontos, hogy milyen étrendet követsz, és ismered-e az egészséges étkezés alapelveit, ugyanis számos diéta akár káros is lehet. Lássunk most néhány gyakorlati tippet, amivel elérheted a kitűzött célodat! 

5 perc a formás fenékért

Ereszkedj le négykézlábra, majd az egyik lábadat emeld behajlítva a magasba. Arra ügyelj, hogy a csípőd ne engedd ki oldalra, végig tartsd meg középen. A mozdulatot ne lendületből végezd, hanem lassabban, erőből, mert így tudod igazán megdolgoztatni a farizmodat. Ha kezdő vagy, 3 x 8-as sorozatot végezz, ha edzettebb, mehet a 6 x 8-as ismétlésszám is. A gyakorlatok elvégzésében segítségedre lesznek Debreczeni Dóri videó, amiket IDE KATTINTVA  érhetsz el!

Bombaformád lehet, ha megfogadod a tanácsainkat!Fotó: Getty Images

Bombaformád lehet, ha megfogadod a tanácsainkat!
Fotó: Getty Images

5 perc karizom erősítés

Fogj egy-egy 2 kilós súlyzót, ereszd le magad elé a karodat, majd emeld fel, a mellkasod felé a súlyokat. A könyököd ne mozduljon el, végig legyen egy helyben, a csuklód legyen egyenes, és amikor leereszted a kezed, ne nyújtsd ki teljesen – a mozdulatot is innen indítsd újra. A gyakorlatot ne lendületből végezd, hagyd, hogy a felkarod izmai dolgozzanak.

Ne feledd: a hatékony alakformáláshoz a sport mellett a táplálkozás is elengedhetetlen! Sőt a sikeres diéta 70%-ban a táplálkozáson és 30%-ban a sporton múlik. Érdemes 3 óránként enni, vagyis napi 5 alkalommal: ilyenkor fogyassz sok brokkolit, spenótot és sárgarépát, mert segítenek felpörgetni az anyagcserét, és jobb lesz az emésztésed is.

Fogyás egészséges táplálkozással

Szálkásítsd a karodat is!
Fotó: Bonduelle

5 perc a kockás hasért

A hasizmodat nemcsak azért érdemes erősíteni, hogy lapos legyen, hanem azért is, mert a tartásodat is javíthatja. Feküdj le a hátadra, húzd fel a lábadat, és végezz felüléseket úgy, hogy csak félig ülj fel. Miközben felülsz, figyelj rá, hogy a fejed és a mellkasod olyan távolságra legyen, hogy az öklöd beférjen közéjük. Ebből végezz 5 x 8 -as sorozatot. Ha végeztél, folytasd a felülést annyi különbséggel, hogy egyszer az egyik, majd a másik lábadat húzod fel a mellkasod felé. Ezt a gyakorlatot 3 x 8 alkalommal végezd.

5 perc a formás lábakért

A kitörés és a guggolás olyan jolly joker, aminél egyszerűen nincs hatásosabb a lábak szálkásítására és egyben a popsi formálására. Debreczeni Dóri olyan gyakorlatokat mutat be 5 percben, ami alaposan megdolgoztatja a combodat és a fenekedet is.

A sport mellett az étkezésre is figyelj!

Azt tudd, hogy lokális zsírégetés nincs, a testünkről a testzsír százalékot kizárólag egységesen lehet csökkenteni. Ebben játszik hatalmas szerepet a táplálkozás, fontos a változatos étkezés sok-sok zöldséggel. A karfiol és a zöldborsó igazi zsírégető zöldségek, így érdemes őket heti több alkalommal is beillesztened az étrendedbe.

A narancsbőr sem csak akkor jelenhet meg, ha van némi túlsúlyod: a vékony testalkatúak számára sem ismeretlenek a makacs gödröcskék. Azért, hogy könnyebben megszabadulj tőle, a sport mellett figyelj oda az étkezésedre is. A sovány húsok, a halak – ha vegetáriánus vagy a csicseriborsó -, a sok, rostban gazdag zöldség és gyümölcs, valamint az elegendő mennyiségű folyadék elengedhetetlen ahhoz, hogy csökkentsük a narancsbőrt és a súlyunkat.

Fogyás egészséges táplálkozással

Fotó: Getty

A rostok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a bélrendszered megtisztuljon, így fogyassz minél több hüvelyest, tárazz be otthonra mirelit zöldségekből, konzervekből, hogy legyen mihez nyúlnod, ha megéhezel. Ne feledd, a diétád sikere már a vásárláskor eldől, hiszen, ha nincs otthon csoki, cukros pékáru, csak egészséges ételek, csalni sem tudsz.

Ha nassolnál

Ha leküzdhetetlen vágyat érzel a nassolásra, akkor válassz cukormentes korpás kekszet, ropogtass el egy répát vagy karalábét, és néha a kölesgolyó és a zöldségchips-ek is jó megoldások lehetnek enyhíteni a sóvárgást.

A cukros üdítőket cseréld le zöldségturmixra, gyümölcs smoothie-ra, amit te magad is percek alatt elkészíthetsz. Igyál zöld teát, gyömbérteát, amik serkentik az anyagcserét, és édesítéshez használj nyírfacukrot, steviát.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top