nlc.hu
Sztárok

Hosszú Katinka ellopott edzésterve milliókat ér

Hosszú Katinka több millió forintos kártérítést is kérhet az ellopott edzésterv miatt

Mélységesen felháborították a történtek Hosszú Katinkát, de nem mindenki hisz abban, hogy valóban megkárosították az úszónőt.

A Blikk nemrég arról számolt be, hogy egy magyar úszóedző Németországban pénzért árulta a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét, és az illető 50 ezer eurót (átszámítva mintegy 18 millió forintot) kért a birtokába jutott információkért. A lap most arról ír, hogy a híres sportoló is támogatja, hogy eljárás induljon az ügyben.

„Katinka elmondta, mélységesen felháborították a történtek, s kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában. Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, s ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle”  – nyilatkozta a Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

A történtekre Hosszú Katinka volt férje, Shane Tusup nem kívánt reagálni, ahogyan mostani edzője, Nagy József sem. Petrov Árpád, aki 2018 nyara és 2019 ősze között volt az úszónő trénere, pedig azt nyilatkozta, nem hisz abban, hogy valaki értékesítette volna a sportoló edzéstervét, pláne nem 18 milliós összegért, mert nincs úszó, aki ennyit fizetne egy felkészülési programért, és egyébként sem szokás kész edzéstervekkel kereskedni.

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a 100 méteres vegyesúszás elődöntője után a glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2019. december 5-én (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Még több cikk Hosszú Katinkáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top