nlc.hu
Sztárok

Schmidt Sára jól bánik a kisbabákkal

Schmidt Sára: „Hozzá vagyok szokva a babázáshoz, csodás gyerekek nagynénje vagyok”

Elindult az Apatigris második évada az RTL Klubon és nagyot ugrott előre az időben a történet is. Ez talán leginkább Schmidt Sára karakterén látszik, aki ezzel kapcsolatban mesélt nekünk.

Leginkább Schmidt Sára karakterével lehet érzékeltetni az idő múlását a sorozatban, hiszen az Apatigris második évadába már kisgyerekes anyukaként tér vissza. De nemcsak ez változott meg, hanem a színésznő külseje is, ez azonban nem mindenkinek tetszett. A stábtagok közül is volt, aki szerint kár volt levágatnia a haját, és a közösségi oldalakon is kritizálták a megjelenését. 

„Az elmaradhatatlan ‘egy nőnek legyen hosszú haja’ frázist is megkaptam, de azt csak kommentben a közösségi oldalakon.”

Schmidt Sára az Apatigris második évadában megújult külsővel tért vissza
Megnézem
Összes kép (2)

A Laurát alakító színésznő azonban régóta tervezte, hogy változtat a megjelenésén, és úgy érezte, soha jobb alkalom a mostaninál. 

„Évek óta egyre rövidebbre vágatom a hajamat, mert hamar elunom, amikor nagyon hosszú. Szívesen változtatok a külsőmön, azt sem tartom kizártnak, hogy a végén egyszerűen kopaszra nyírom a hajamat. Szerintem amúgy sokkal jobb így, úgy érzem, az arcformámhoz jobban is áll és a személyiségemhez is jobban passzol. A hosszú haj túl kislányos volt, ráadásul utálok hajat mosni és szárítani. Amikor a második évad forgatókönyvét elolvastam, és megtudtam, hogy anya leszek a sorozatban, akkor érvelhettem azzal a rendezőnek, hogy egy anyukának praktikusabb a rövid haj. Szóval kapóra jött ez a szerep.”

A színésznő izgatottan készült az Apatigris második évadára, hiszen egy csecsemővel kellett együtt forgatnia, ez pedig sok meglepetést tartogat.

Schmidt Sára gyerekkel és rövid hajjal

Schmidt Sára élvezte a babázást a forgatáson (Fotó: RTL Magyarország/Gerencsér Anna)

„Az volt az első gondolatom, hogy ‘Úristen, remélem, bírni fog engem a gyerkőc!’. Nem volt még hasonló szerepem. Egyszer kellett kisbabát ringatnom kamera előtt, de csak egy jelenet erejéig és ott testvér voltam, nem anyuka. Leginkább izgatott voltam a feladat miatt, de nem féltem. Hozzá vagyok szokva a babázáshoz, csodás gyerekek nagynénje vagyok, imádom. Azt hiszem, ez a kedvenc »szerepem«: a nagynéniskedés. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, és szerintem értek is hozzájuk, meg szoktam találni velük a közös nyelvet.”

Sára sokat készült a szerepére, és a forgatások alatt is szívesen foglalkozott a kicsikkel. „Összesen négy babával forgattunk, volt egy ikerpár is. Már a forgatás előtt elmehettem hozzájuk, hogy megszokott környezetben barátkozhassak a kicsikkel. Sokat foglalkoztam velük az átállások alatt is, lelkesen járkáltam a babával a kezemben fel-alá és igyekeztem lekötni a figyelmét. A legnehezebb jelenetem az volt, ahol sírnia kellett a kicsinek. Fájdalmas volt úgy végigcsinálni, hogy közben sírt egy kisbaba a kezemben. Szerencsére több volt a vidám pillanat a forgatás alatt. Az egyik jelenetben át kellett adnom a babát egy másik szereplőnek, de addigra már nagyon jól érezte magát nálam, és ezért átadáskor rögtön elfancsalodott az arca. A kamera mellől bohóckodtam neki, hogy megnyugodjon. Ez az egyik kedvenc emlékem a forgatásról. Nagyon jó érzés volt, hogy meg tudtam nyugtatni őt.”

Sára lelkesen mesél arról, milyen rutinosan bánik a kicsikkel, de azt is elárulta, hogy egyelőre nem tervez saját gyereket. „A gyerekek iránti szeretetemet rengeteg helyen tudom kamatoztatni, például önkénteskedem egy gyermekotthonban. Szeretném képezni is magam ezen a területen, hogy minél jobban tudjak segíteni a rászoruló gyerekeknek. Ezenkívül nagyon szeretek az unokaöcsémmel játszani. Az unokahúgaim sajnos külföldön élnek, velük ritkán tudok találkozni, de online tartjuk a kapcsolatot.”

Schmidt Sára az Apatigris forgatásán négy különböző kisbabával "dolgozott"

Schmidt Sára az Apatigris forgatásán négy különböző kisbabával „dolgozott” (Fotó: RTL Magyarország/Gerencsér Anna)

Sztárok és a megújulás: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top