nlc.hu
Sztárok

Meghan Markle politikai karrierje

Politikai pályára készül Meghan Markle, indulna az amerikai elnökségért

Harry herceg felesége akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint politikai pályára készül és akár az amerikai elnöki tisztségért is indulhat Meghan Markle, Harry herceg amerikai felesége.

Meghan Markle

Állítólag a Fehér Házba készül Meghan Markle (Fotó: MTI / EPA / Facundo Arrizabalaga)

A második gyermekével várandós Meghan Markle megőrizte amerikai állampolgárságát, és a Mail on Sunday című vasárnapi brit bulvárlap által idézett bennfentes források szerint ennek egyik oka az volt, hogy a hercegnő előtt nyitva maradjon az amerikai politikai pályafutás lehetősége. A lapnak a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt egyik név nélkül nyilatkozó magas rangú tagja azt mondta: a 39 éves Meghan Markle máris elkezdte a kapcsolatépítést az amerikai Demokrata Párt vezető köreiben kampányszervező és finanszírozást felhajtó stábok összeállítása érdekében. Feltételezések szerint akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

A brit lapnak nyilatkozó amerikai alkotmányjogi szakértők szerint ha Meghan Markle választott közhivatali tisztségért indul az Egyesült Államokban, le kell mondania hercegnői címéről, mivel ennek megtartása ellentétes lenne a hivatali esküvel.

(MTI)

 

Olvass még Meghan Markle-ról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top