nlc.hu
Sztárok

Így él ma Dido, az énekenső

Emlékszel még Didóra? Idén lesz 50 éves az énekesnő!

Emlékszel még a kétezres évek elejének nagy sztárjára, Didóra? Az énekesnő sikerei csúcsán vett vissza a tempóból, férjhez ment, született egy kisfia, és ha nem is olyan zajos sikerek közepette, mint annak idején, de a mai napig is zenél.

Florian Cloud de Bounevialle O’Malley Armstrong, vagyis Dido nevét 1999-ben megjelent No Angel című lemezének köszönhetően ismerte meg közönség, melyen olyan slágerek szerepeltek, mint a Here With Me, vagy a Thank You, melynek egy versszaka Eminem Stan című szerzeményében is hallható volt és sztárrá tette a tengerentúlon is. Hatalmasat tarolt a 2003-as Life For Rent című lemezzel is, az azon szereplő White Flag című dalhoz tartozó videóban, még egy elég ismert színész is feltűnt. Első két albuma bekerült minden idők, illetve a 2000-es évtized legmagasabb példányszámban elkelt lemezei közé az Egyesült Királyságban. Sikerei csúcsán azonban az énekesnő behúzta a féket: felhagyott a turnézással és az új dalok készítésével is.

„Valahogy így voltam mindennel az életben. Ha nem éreztem, hogy zenét akarok kiadni, akkor nem adtam ki. Ha nem éreztem, hogy fel akarok állni a színpadra, akkor nem álltam fel” – mondta egy interjújában.

Dido 2000-ben és 2019-ben

Dido 2000-ben és 2019-ben (Fotók: Getty Images)

Legközelebb 2008-ben jelentkezett új anyaggal, azonban a Safe Trip Home című albuma már nem tarolt akkorát, mint a korábbiak. 2010-ben viszont a 127 óra című filmhez készült dalát, az If I Rise-t Oscar-díjra jelölték. Negyedik albumát, a Girl Who Got Away-t 2013-ban, míg a legutóbbi, ötödik lemezt, a Still on My Mind-ot 2019 márciusában jelentette meg. Utóbbi Nagy-Britanniában a hivatalos lemezeladási lista 3. helyéig jutott. Az énekesnő 15 év után először világ körüli turnéra indult.

„Őszintén szólva egy kicsit ijesztő. Amikor valaki ténylegesen összeszámolta, és azt mondta: tudod, hogy 15 év telt el azóta, hogy turnéztál? Én csak annyit tudtam kinyögni: micsoda?” – nyilatkozta akkoriban.

Dido
Megnézem
Összes kép (4)

 

Dido 2010-ben ment feleségül Rohan Gavin brit íróhoz, a következő évben pedig megszületett kisfiuk, Stanley.  

„Nyilvánvalóan nagy változást jelentett a család, a fiam születése. Mindent megváltoztatott, bizonyos értelemben a zenémet is. Vicces, de talán magabiztosabbá és könnyedebbé tette a zenémet. Nehéz szavakba önteni, de azt hiszem, valamiképpen kitágult általa a világ. (…) Praktikus megközelítésben elképesztően produktívvá  válsz a rendelkezésre álló idődben. Elveszíted azt az időt, amit a múltban magányos gondolkodással tölthettél. Valamilyen oknál fogva az agyad csak akkor pörög fel, amikor van rá idő” – fogalmazott Dido.

Az énekesnő , aki idén decemberben tölti be az 50. életévét, a családjával visszavonultan él angliai otthonában és a közösségi médián keresztül sem enged betekintést a magánéletébe. Nagyon várja azonban, hogy a világjárvány elmúltával visszatérhessen a színpadra.

„Mindannyian nagyon hiányoztok, remélem, hogy mind jól vagytok , és alig várom, hogy újra együtt lehessünk” – írta Instagram-oldalán.  

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top