nlc.hu
Sztárok

Lovasi Andrásék régi történeteket meséltek

„A turnébusz kigyulladt a Petőfi hídon, mi meg kólával locsoltuk” – Exkluzív Kispál és a Borz-estek lesznek a YouTube-on

Talán még sosem készült olyan hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással, mint most a Lemezjátszó Classic sorozatban.

Éppen harminc évvel ezelőtt jelent meg a Kispál és a Borz első nagylemeze, a Naphoz Holddal, majd rá egy évre a második album, a Föld kaland ilyesmi…, A két korongon olyan, mára legendássá vált dalok sorakoznak, mint a Húsrágó hídverő, a Szőkített nő, az Autók a tenger felé vagy a Bujtogató. A 2010-ben elbúcsúzó zenekar már a debütáló lemez idején nagy népszerűségnek örvendett, a 90-es évek elején, aki nem tankcsapdás, az kispálos volt. Akkortájt igen gyakran lehetett találkozni gimikben batikolt pólós, oldalszütyős, hosszú hajú, Lovasi-dalszövegeket idéző lányokkal. De vajon Kispál András és Lovasi András hogyan élte meg ezt a korszakot? Erről meséltek Horváth Gergelynek, a Klasszik Rádió és a Kultúrfitnesz podcast műsorvezetőjének a Lemezjátszó Classic-estsorozat következő két, exkluzív részében. 

Lovasi András és Kispál András régi történetekről mesélnek

Lovasi András és Kispál András régi történetekről mesélnek (Fotó: PR Garden)

A  vidám beszélgetés során rengeteg exkluzív infó és vicces sztori hangzik el. Lesznek benne szakmázások, felidézik többek közt, hogy hangológép és abszolút hallás híján a lemezfelvételekig fél hanggal lejjebb játszottak, aztán előkerülnek olyan történetek, hogyan élték meg a zeneipar nélküli, művházas korszakot, és felidéztek néhány emlékezetes pillanatot a fellépésekről is. 

„A turnébusz kigyulladt a Petőfi hídon, mi meg kólával locsoltuk” – hangzik el a beszélgetésben, amely két részben kerül ki a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornájára, az első április 12-én, a második 19-én 19 órakor.

A nosztalgia jegyében: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top