nlc.hu
Sztárok

Megható üzenetet rejtett Fülöp herceg koszorúja

II. Erzsébet megható üzenetet rejtett Fülöp herceg koszorújába

Egy megható, kézzel írt üzenettel búcsúzott Fülöp hercegtől a királynő, amelyet a koszorúban helyezett el.
Fülöp herceg koporsóját viszik a temetésen

Szombaton végső nyugalomra helyezték a 99 évesen elhunyt Fülöp herceget Windsorban. A koronavírus-járvány miatt csupán 30-an lehettek jelen a búcsúztatón és a temetésen, és a védőtávolság miatt egymástól távol ültek a résztvevők. II. Erzsébet is egyedül, maszkban követte a ceremóniát a Szent György kápolnában.

Az alig egyórás szertartást még a halála előtt aprólékosan megtervezte az uralkodó férje. Sokaknak azonban feltűnt egy üzenet, amely Fülöp koporsóján elhelyezett koszorúból lógott ki.

II. Erzsébet egy megható, személyes üzenetben búcsúzott férjétől, akivel 73 évig voltak házasok. A kártyára kézzel írta rá, hogy „In loving memory”, azaz „Szeretettel őrizzük emlékedet”. A People azonban azt is kiderítette, hogyan írta alá az üzenetét a királynő:

Lilibet.

A becenevet Erzsébet még gyerekkorában kapta, és Fülöp herceg halálig így hívta őt. Szívszaggató adalék, hogy valószínűleg Fülöp volt az utolsó ember, aki  így szólította a királynőt.

(Kiemelt kép: Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP)

Elhunyt Fülöp herceg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top