Sztárok
Szponzorált tartalom

Aludd magad jókedvűbbre! (x)

Hogy aludtál? Jól? Akkor nyilván frissen ébredtél és tele vagy energiával, tervekkel, csak úgy falod az órákat, és boldogan készülsz a találkozóra munka után a barátaiddal.

Esetleg bal lábbal keltél fel, a héten nem először? Akkor valószínűleg feszült vagy, nehezebben veszed az akadályokat, esetleg csattansz is egy kollégáddal valami jelentéktelen dolgon. Lehet, hogy ma sötéten látod a jövőt. Kedvetlen vagy, legszívesebben egy szót sem szólnál senkihez. Mintha kiégtél volna, céltalanul, kedvetlenül telik a nap.

De hogy létezik, hogy pár rossz éjszakától még az életkedvünk is elmegy? Pedig ezekben a nehéz, küzdelmekkel és kihívásokkal teli időkben a pozitív hangulat, a jó közérzet, a lelki egyensúly és a mentális egészség megőrzése mindennél fontosabb lenne!

Aludd magad jókedvűbbre! (x)

Az alvás szakértői nem győzik hangsúlyozni az alvás és a pszichés állapot rendkívül szoros kapcsolatát. A kevés vagy rossz minőségű alvás az örömre való képesség elvesztéséhez vezethet, érzelmi kimerültséget, kedvtelenséget okozhat, mely hosszú távon akár állandósulhat is.

Miért? A válasz egyszerű: az éjszakai alvás nem holtidő! A szervezet ilyenkor újul meg és termeli újra energiáit, és indítja be mindazokat a folyamatokat, amelyek a kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapokhoz elengedhetetlenek. A tested regenerációs folyamatai, például az idegrendszer működésének éjszakai szabályozása csak megfelelő mennyiségű, mély alvás mellett történik meg hatékonyan. Ha nem alszol, ha keveset alszol, a tested pánikmódba kapcsol!

Aludd magad jókedvűbbre! (x)

A NOTTEVIT Happy Sleep, az innovatív Nottevit termékcsalád legújabb tagja a kevés vagy rossz minőségű alvás okozta érzelmi kimerültségre kínál hatékony és természetes segítséget! Ez a piacon egyedülálló, kettős hatású kapszula három, hozzászokást nem okozó növényi kivonattal segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást, emellett alvás közben hasznosuló hangulatjavító és idegrendszert támogató összetevőkkel járul hozzá a jó közérzethez. Alkalmazását kúraszerűen, 8-10 hetes ciklusokban javasolják.

Aludd magad jókedvűbbre! (x)Mit mond az alvás és a jó hangulat kapcsolatáról a szakértő? Mi a fontos: a minőség, vagy az alvás mennyisége? Mit kell tudni az alvási ciklusokról és az éjszakai regenerációról? Miért fontos a rendszeresség? Milyen egyszerű technikákkal csökkenthetjük a feszültséget és kerülhetünk laza, oldott állapotba?

Liptai Claudia Skultéty-Szabó Katalin klinikai szakpszichológussal beszélget. Nézd meg a videót!

Extra: Sophia Loren alvástanácsa!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top