nlc.hu
Sztárok

Avicii három éve halt meg, sokan ma is gyászolják

Avicii nagy űrt hagyott maga után – három évvel a DJ halála után így él a családja

A halála előtti öt évben olyan maradandót alkotott Tim Bergling, amiről ma is beszélnek. DJ Avicii halálának évfordulóján rá emlékezünk.

Ma három éve annak, hogy a svéd DJ-re holtan találtak a Muscat Hills Resortban bérelt lakosztályában. Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii önkezével vetetett véget az életének, a 28 éves sztár egy búcsúüzenetben köszönt el a családjától és a hozzá közelállóktól.  

„Mindenkinek köszönjük a támogatás és a szép szavakat, amiket a fiunk kapott. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki szerette Tim zenéjét, és megőrzik az emlékét a dalain keresztül. Köszönünk minden kezdeményezést Tim tiszteletére, az összejöveteleket, a harangjátékokat, amik az ő zenéjén szóltak, az elismerést a Coachellán és a csendes pillanatokat az egész világon. Hálásak vagyunk, hogy mindenki tiszteletben tartja a magánéletünket, ezt továbbra is szeretnénk fenntartani. Szeretettel: Tim Bergling családja” – olvasható a családtagok közös közleményében, akik zárt körű temetést szerveztek Aviciinek, és bár a nyilvános búcsúztató elmaradt, a zenészt világszerte gyászolták és gyászolják azóta is.

Avicii emlékére készítették ezt a viaszszobrot New Yorkban

2019 októberében már látható volt a New York-i Madame Tussauds múzeumban Avicii szobra, amivel a zenészre emlékeznek (Fotó: Profimedia)

Avicii családja 2019 márciusában, alig egy évvel a szerettük elvesztése után hozták létre a Tim Bergling Foundation névre keresztelt alapítványukat, amelynek egyik célja, hogy felhívja a mentális betegségek veszélyeire a figyelmet. A zenész édesapja tavaly ezzel kapcsolatban adott egy interjút is, amelyben elmondja: többször sikerrel akadályozták meg Tim öngyilkossági kísérleteit, de egy felnőtt embert nem lehet lakat alatt tartani és bezárni, ezért más megoldásokat kell keresni. A betegség pedig az egész családra kihatással van.

Aviciit Svédország legsikeresebb 21. századi exportcikkének nevezik a mai napig is, aktív karrierje mindössze öt évig tartott, de munkássága alapvetően határozta meg az évtized popzenéjét. A halála után Tereza Kacerova megható videót készített, amelyben közös családi pillanatokat örökített meg, sokan csak ekkor tudták meg, hogy ő volt Avicii párja.

Néhány kép, amelyen Avicii, Tereza és a modell fia, Luka látható: 

Avicii és Tereza a fiukkal, Lukával
Megnézem
Összes kép (4)

 

Másfél évvel Avicii tragikus halála után Tereza megosztotta a zenész rajongóival, hogy újra rátalált a szerelem. A dán Morten Beum szintén DJ és producer, és rajongásig szereti Tereza kisfiát és nemcsak pályatársa, de barátja is volt a néhai zenésznek. Éppen ezért sokan számon kérték rajta, miért éppen a cseh modell kellett neki, és bár nagy volt a szerelem, a kapcsolatról tavaly nyáron lehetett utoljára hallani. Idén pedig Tereza a közösségi oldalán mutatta be új szerelmét.

Bár Avicii sosem mutatta be Terezát a közönségnek és nem osztotta meg a közös életüket a nagyvilággal, a modellt mindenki a zenész „özvegyének” tekinti, és számos követője lett a DJ halála után, akik drukkolnak, hogy a tragédia után anya és fia újra boldog legyen.

Tereza és fia, Luka - a gyereket Avicii a sajátjaként szerette

Tereza és fia, Luka – a gyereket Avicii a sajátjaként szerette

Avicii családja ugyanolyan visszavonultan él, mint a tragédia előtt, és csak akkor vállalnak médiaszereplést, ha az alapítványról kérdezik őket.

Avicii halála sokakat megrázott, és fontos betegségre hívta fel a világon több ezer ember figyelmét

Avicii halála sokakat megrázott, és fontos betegségre hívta fel a világon több ezer ember figyelmét (Fotó: Profimedia)

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot.

Hívd a vonalat, ha: bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnered, szeretnéd átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeidet, családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban szeretnél hívni minket, szexuális erőszak vagy zaklatás ért, többet szeretnél tudni a bántalmazás természetrajzáról, érdekel, hogy hogyan támogathatnád érintett ismerősödet, kollégádat, rokonodat, tanítványodat.

 

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 70 220 2505, szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig.

Sztárok, akik túl korán mentek el:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top