nlc.hu
Sztárok

Kovács Patrícia családja és lánya

Kovács Patrícia élete A-tól Z-ig: a magánéletére sokan kíváncsiak, ő ennyit árult el róla

Érték, segítségnyújtás, anyaság és színpad. Nagyon röviden ezek határozzák meg Kovács Patrícia életét, akinek az elmúlt öt évben sokkal több tévés munkája volt, mint filmszerepe.

Kovács Patrícia az elmúlt években a sorozatok meghatározó alakja volt, de színházban is gyakran játszik, már amikor nincsenek lezárások. Ezekkel párhuzamosan a NőComment! adásaiban különböző aktuális témákban ismerhettük meg a véleményét, jelenleg pedig az RTL Nagy szám című műsorának háziasszonya, akire rengeteg keresést indítanak az interneten az emberek. Meg is néztük a legnépszerűbbeket.

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia – filmek

Kovács Patrícia legalább tíz tévéfilmben, vagy sorozatban, és tizenötnél több nagyjátékfilmben szerepelt az elmúlt 25 évben.

A legismertebb mozifilmek, amelyekben főszereplőként láthattuk az SOS szerelem!, a 9 és 1/2 randi, valamint a Félvilág voltak. Az elmúlt években azonban sokkal inkább a sorozatszerepek találták meg. Mióta itthon is sorra készülnek a saját gyártású, magyar tévésorozatok, a népszerű színésznő is átköltözött a mozivászonról a nappalinkba. Láthattuk a Társas játékban, az RTL sikersorozatában, a Válótársakban, majd főszereplője volt a TV2-es Korhatáros szerelemnek. Később a Mintaapák állandó szereplője lett, ám onnan sok más kollégájával együtt 2020-ban távozott.

2020 júniusában kezdték forgatni a Szia, Életem! című filmet, amelynek Geszti Péter a producere. A mozi egyik szereplője Kovács Patrícia is, aki egy jelenet kedvéért szexi macskajelmezbe bújt. „Igen, egy pillanatra Catwoman leszek” – írta akkor a titokzatos fotóhoz a színésznő. 

Kovács Patrícia a Szia, Életem! c. filmben (Fotó: Gordon Eszter)

Kovács Patrícia a Szia, Életem! című filmben (Fotó: Gordon Eszter)

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia párja és férje

A színésznő 2010-ben kötött házasságot Gusztos Péterrel, aki korábban az SZDSZ politikusa volt. Hét évvel később jelentették be a válásukat. A házaspár közös gyereke, Hanna Lujza 2013-ban született. 

A válás után sem voltak hangzatos újságcikkek, vagy botrányok. Patrícia soha nem teregette ki a magánéletét a sajtónak, és a válást is a lehető legelegánsabban kezelte mindkét fél. „Közel maradunk egymáshoz, mert összekapcsolnak minket a gyerekek, a kutyáink, a közösen létrehozott alapítvány, és természetesen az erős kötődés, ami eddig elhozott minket. (…) Az ár most elsodort egymás mellől, de a szeretetünk végtelen” – írta akkor  a közösségi oldalán.

Két évvel később a Story magazinnal mesélt arról, hogy szakítás után mindent a nulláról kezdett. „Abszolút képes vagyok kiszállni az ilyen helyzetekből, mindig elhagyom a komfortzónámat. Ha kell, lecserélem a bútorokat, továbbadom a barátaimnak a ruháimat, még a hajamat is átfestem. Gyakorlatilag elpusztítom magam körül a régi életemet – mondja határozottan, majd így folytatja: – Amikor elváltunk, és új lakásba költöztem, úgy éreztem, akkor is megéri teljesen tiszta lappal kezdeni, ha csak fehér színű falakra lesz pénzem. Egyáltalán nem függök a tárgyaktól.”

Még mindig érdekes, ki volt Kovács Patrícia párja

Kovács Patrícia és férje, Gusztos Péter (Fotó: Szabó Lilla)

Azt pedig tavaly nyáron mesélte el Tatár Csilla műsorában, hogy volt férjével és annak új párjával együtt nyaraltak a Balatonon. „Nem tudom elképzelni, hogy egy kommunában éljek, de a nyáron volt egy olyan, hogy lent voltunk a Balatonon, az anyukám, én, meg a gyerek és két-három napra leugrott hozzánk Péter a mostani párjával. És ott közösen főztünk, strandoltunk, labdáztunk, és mindenki mindenkivel jóban volt. Az anyám teljesen jól kezeli ezt a helyzetet amúgy” – mesélte.

A színésznő nem szereti a magánéletét kiteregetni, ezért a párkapcsolatairól sem igen lehetett olvasni. 

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia szülei

Patrícia gyakran említi édesanyját az interjúkban, ő segít neki a kislányával is. A színésznő öccse, Ádám pedig szintén színész.

Gyerekkora viszont nem volt teljesen felhőtlen. Ettől néhány éve egy tévéműsorban beszélt. „Kívülről úgy nézett ki, hogy én egy rózsadombi úrilány vagyok, akinek mi gondja lehet a világban, és minden szép és jó, de ami a négy fal között történt, az nagyon fájdalmas volt nekünk családilag” – mondta a színésznő, aki számára 14 évesen lett nyilvánvaló édesapja alkoholizmusa. Évekkel később, az apja halála előtt tudták rendezni kapcsolatukat. „Megbocsátottam neki, és láttam, hogy a maga módján büszke rám.”

Ebben a beszélgetésben árulta el azt is, hogy édesanyja empátiára és érzékenységre nevelte őket az elesettek iránt. 

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia műsora

2015-ben zsűritagként is kipróbálta magát, akkor a Hungary’s Got Talent tehetségkutatóban láthattunk. 

2021-ben új műsor debütált az RTL Klubon, a Nagy szám műsorvezetője pedig Patrícia lett. Az epizódokban egy-egy híres ember énekel, miután elmesélte élete meghatározó eseményeit, körbejárva olyan fontos helyszíneket, mint a régi iskolák, óvodák, az első saját lakás és így tovább. 

Kovács Patrícia a Nagy szám műsorvezetője

Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

A műsor teljesen ismeretlen terepet jelentett Patríciának, aki izgatottan várta a felvételeket és az adásokat is. Ahogyan fogalmazott, szereti folyamatosan tágítani a saját komfortzónáját, és nemcsak a színészi munkáit elvégezni, hanem egy kicsit nagyobb szeletet harapni. „Inspirál minden olyan feladat, ahol megmutathatom magamat és nem feltétlenül színészet. Másrészt nekem tetszett a Nagy számban, hogy nem celebek vannak benne, hanem népszerű emberek, olyan A-kategóriás szereplők, akiket az egész ország ismer, vagy azt gondolja, hogy ismer és ítélkezik is sokszor felettük, és azt gondolják, hogy újat már nem tudnak mutatni. Viszont ebben a formátumban pont az a lényeg, hogy megmutasson olyat belőlük, amit eddig nem tudtak a nézők.(…) Mindegyikünk életében van egy nagy szám, vagy egy nagy dal, ami kötődik hozzánk, és akkor ki kell választani, hogy mi legyen az a nagy szám, amit ő majd a végén énekel, és onnantól kezdve leforgatjuk portréműsorszerűen azt, miért ez a nagy szám” – mondta az induláskor Patrícia. A forgatások alatt a színésznő volt férje és édesanyja vigyázott a kislányára.  

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia – Instagram

Természetesen neki is van hivatalos Instagram-fiókja, ami bár tele van színes, érdekes, néha magánéleti posztokkal is, mi most a színésznő alapítványának posztjára hívnánk fel a figyelmet!

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia – Anger Zsolt

Kovács Patrícia és Anger Zsolt korábban hét évig voltak együtt. „Patrícia berakta az összes holmiját egy bőröndbe, elém állt és azt mondta, hogy ‘nekem most el kell menni’. Én meg mondtam, hogy akármennyire is fáj, tudom. A hét év alatt eljutottunk A-ból B-be és a B-t elhagyva úgy éreztük, hogy a C-be már nem együtt fogunk érkezni, hanem valaki mással” – emlékezett vissza a szakításra Anger Zsolt a Lakástalkshow-ban.

Patrícia berakta az összes holmiját egy bőröndbe, elém állt és azt mondta, hogy 'nekem most el kell menni'

Anger Zsolt és Kovács Patrícia a Lakástalkshow-ban (Fotó: Viasat3)

Amire a legtöbben keresnek: Kovács Patrícia lánya

Patrícia kislánya 2013-ban született. „Amikor kimondta az orvosom, hogy igen, ez terhesség! Abban a pillanatban minden megváltozott. A színésznő szabadságra ment” – mesélte várandóssága alatt a színésznő, akinek gyereke tavaly már iskolás lett. 

A tavaly tavaszi, nyári lezárások és korlátozásokkal járó kis pihenő még jól is jött a színésznőnek, aki így rengeteg időt tölthetett Hannával. „Két és fél hónapig nem mentem sehova, maximum a természetbe a gyerekkel és a kutyával. Nagyon jól éreztem magam, nem hiányzott a színpad, a karantén előtti életem… Hanna idén kezdte az iskolát, most lett első osztályos. Szerencsére jól vette az akadályokat, és minden megy a maga útján” – mondta 2020-ban.

Sztárlexikon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top