nlc.hu
Sztárok

Bánsági Ildikó fantasztikus formában

A 73 éves Bánsági Ildikó minimum 15 évet letagadhatna

Hosszú évtizedek óta szórakoztatja a közönséget Bánsági Ildikó, aki tényleg örök fiatal.

Bánsági Ildikó évtizedek óta az egyik legfoglalkoztatottabb színésznő a színházban és a kamera előtt is. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 2013 óta volt a Nemzeti Színház tagja, ahol tavaly mondott fel.  Játszott többek között a Szindbád, a Fekete gyémántok, a Mephisto, a Hanussen, a Kojak Budapesten, az Édes Emma, drága Böbe, a Magyar vándor vagy a Szabadság, szerelem című filmekben, a Rózsa Sándor, a Családi kör vagy a Tea című tévéfilmekben is.

A színésznő idén októberben ünnepli majd a 74. születésnapját.

Bánsági Ildikó akkor és most

Bánsági Ildikó 2007-ben (Fotó: Csaba Schumy/smagpix)

Bánsági Ildikó az egyik legkeresettebb szinkronhang, ő többek között Meryl Streep és Helen Mirren állandó magyar hangja, de többször szinkronizálta Diane Keaton, Kirstie Alley, Glenn Close, Jessica Lange, Kim Basinger és Faye Dunaway színésznőket is.

Első a család

Bánsági Ildikó mindig is nagyon közel állt a szüleihez, főleg az édesanyjához, akihez a rokoni kapcsolat mellett szoros barátság fűzte. Szeretett anyukáját tavaly vesztette el.

„Tüdőgyulladással került a kórházba, de az utolsó pillanatig nagyon erős maradt. Az urnáját a kertemben temettem el, az édesapámé mellé. Gyönyörű virágokat ültettem föléjük. Amikor kinézek az ablakon, tudom, hogy itt van velem” – mesélte a színésznő tavaly a Best magazinnak.

Bánsági Ildikó akkor és most

Bánsági Ildikó egyszerűen ragyog (Fotó: Bánsági Ildikó/Facebook)

Bánsági Ildikónak az első férje Jeles András filmrendező volt, akitől elvált. Második férje Gáspár Sándor színész volt, akitől egy fia és egy lánya született. Lányuk, Kata maga is színésznő.

Akkor és most, avagy mi lett velük?

(Nyitókép: Bánsági Ildikó/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top