nlc.hu
Sztárok

Sváby András 29 évvel ezelőtt és most

29 évvel ezelőtt láthattuk először a képernyőn: megnéztük, mennyit változott Sváby András

Az 53 éves tévés, Sváby András nem unatkozott sem szakmai-, sem pedig magánéletében az elmúlt években.

Sváby András főiskolai tanulmányait a Debreceni Agrártudományi Egyetem hódmezővásárhelyi Főiskolai Karán végezte 1988 és 1991 között. Az agrármérnöki végzettség megszerzése után a Magyar Rádiónál kapott állást. Kezdetben a Krónika riportere volt, amelynek később a szerkesztője és vezetője lett. 1993–1994-ben a rádió pekingi tudósítójaként dolgozott.

Sváby András akkor és most

Sváby András néhány ősz hajszállal lett gazdagabb az elmúlt években. Sváby András 2004-ben (Fotó: Ákos Ványi/smagpix) és a tévés napjainkban (Fotó: Korponai Tamás/smagpix)

1997-ig rádiózott, de közben már elindult tévés karrierje is a Magyar Televízióban. 1992 és 1993 között az Esti egyenleg című hírműsor riportereként találkozhattunk vele először a képernyőn, 1994 és 1996 között az Objektív című műsor főszerkesztője, illetve a Háló szerkesztője volt. 

Sváby András az Objektívben 1996-ben

Sváby András az Objektívben 1996-ben (Fotó: YouTube)

Az országos kereskedelmi televíziók 1997-es indulásakor Sváby András a TV2 egyik alapító munkatársa lett. Legismertebb magazinműsora a Napló volt, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, illetve 1998-tól, 2007-es távozásáig főszerkesztő-helyettese. Emellett a Jó estét Magyarország című hírműsor bemondójaként és más műsorokban is dolgozott. A TV2-től 2007-ben távozott, majd tíz év kihagyás után, 2017. március 12-én a Heti Napló Sváby Andrással című új, saját műsorával tért vissza a képernyőre az ATV-n.

A nagy újrakezdő

Ahogy a szakmai, úgy a magánélete sem cseppet sem unalmas Sváby Andrásnak. 2014-ben 26 év házasság után elvált két nagyobbik fia édesanyjától, és új életet kezdett.

Volt feleségével a válás után is megmaradt a jó viszony, amiről korábban így nyilatkozott:

„ …a magánéletben olyan nagyon jó, hibátlan kapcsolatunk van, meg jóban vagyunk, meg szeretjük egymást, amennyire két elvált  ember tudja egymást szeretni. A gyerekeken túl is vannak közös kapcsolódási pontjaink” – mondta korábban a tévés Rangos Katalin műsorában.

Sváby András akkor és most

Sváby András kutyájával, Karcsival (Fotó: Korponai Tamás/smagpix)

A nála nyolc évvel fiatalabb orvosnő, Andrea mellett lett újra boldog, aki 2017 márciusában egy kisfiúval ajándékozta meg, akit Milánnak hívnak.

„Milán megfiatalít, harmincévesnek érzem magam. Ebben bizonyára az is közrejátszik, hogy nincsenek magánéleti problémáim, harmonikus az életünk Andival, és az előző párommal és az előző házasságomban született gyerekeimmel is jó a kapcsolatom” – árulta el Sváby András korábban a Story magazinnak.

A tévés édesanyja 2019-ben, míg édesapja, a Kossuth- és Prima Primissima-díjas Sváby Lajos életének 85. évében, hosszú betegség után tavaly hunyt el.

Olvass még több akkor és most sztorit az nlc-n:

(Nyitókép: Korponai Tamás/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top