nlc.hu
Sztárok

Brad Pitt a Dallasban

Így dobálta a haját Brad Pitt 1987-ben a Dallasban

Brad Pitt még kezdő színészként játszott a Dallasban, mire azonban Magyarországon is adásba kerültek azok a részek, melyekben szerepelt, már világsztár volt.

1987-et írtunk, amikor a 24 éves Brad Pitt először feltűnt a Dallasban. A színész Randyt, Charlotte (Jenna Wade lánya) barátját alakította, akit Ray Krebbs a viselkedése miatt eltiltott tőle. Négy epizódban volt látható a sorozat 11. évadában, mely akkoriban már a korszak egyik legsikeresebb tévés produkciójának számított az Egyesült Államokban, így a gyakorlatilag ismeretlen, feltörekvő színész számára hatalmas lehetőség volt az is, hogy egy kisebb vendégszerepet eljátszhatott benne. Azok kedvéért, akik nem emlékeznek rá, vagy épp újranéznék, idézzük most fel a jelenetet, melyben Randy megismerkedik Jennával és Ray-jel!

Bár ekkor még vélhetőleg senki sem borítékolta volna számára a jövőbeli két Oscar-díjat, ám a szereplése is jókora előrelépés volt ahhoz képest, hogy Pitt ezt megelőzően bútorszállítóként és sztriptíztáncosok limuzinos fuvarozásával kereste a kenyérre valót. Ebben az időszakban egyébként más szappanoperákban is felbukkant egy-egy epizódszerepben, ám ezek jóval kevésbé maradtak emlékezetesek, mint a Dallas. A nagy áttörésre még további 4 évet kellett várnia, hiszen azt az 1991-es Thelma és Louise című film hozta meg a számára, majd az ezt követő években olyan produkciókkal biztosította be a helyét hollywood élvonalában, mint a Folyó szeli ketté, az Interjú a vámpírral, illetve a Szenvedélyek viharában. Mivel a Dallast Magyarországon csak 1990. december 28-án kezdték vetíteni, ezért az a különös helyzet állt elő, hogy mire nálunk is képernyőre került a szóban forgó négy rész, melyben játszott, ő már világsztárnak számított.

Brad Pitt

A fiatal Brad Pitt (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Magáról a Dallasban való szerepléséről egyébként a színész sosem nyilatkozott. Karrierje kezdeteiről azonban igen: „Mindig tudtam, hogy tartok valahová. Egyszerűen csak tudtam. Tudtam, hogy sokkal több nézőpont létezik. Meg akartam látni őket. Meg akartam hallani őket. Mindig szerettem a filmet, mint oktatási eszközt, melynek segítségével új, sosem látott dolgokat ismerhetek meg. De ott, ahol felnőttem, a filmezés nem szerepelt a karrierlehetőségek között. Aztán szó szerint két héttel az érettségi előtt eszembe jutott: ha itt nincs meg rá a lehetőség, akkor elmegyek oda, ahol megvan. Ilyen egyszerű.” 

A Dallas 2012-es rebootjának előkészületei alatt felröppentek olyan híresztelések, hogy abban esetleg Brad Pitt is felbukkanhat, ám végül nem láthattuk az elkészült sorozatban. Hogy nem kérték fel, vagy ő mondott nemet az ajánlatra, az soha nem derült ki. 

Olvass még a Dallas sztárjairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top