nlc.hu
Sztárok

Őt szereti John Corbett

60 éves lett a Szex és New York túl jófiúja, John Corbett, aki házasság nélkül is 19 éve boldog a párjával

John Corbett arca talán ismertebb, mint a neve. A legtöbbünknek a Szex és New Yorkból vagy a Bazi nagy görög lagziból ugrik be, pedig korábban egy itthon is közkedvelt sorozatban is szerepelt...

John Corbett 1961-ben született nyugat-virginiai Wheelingben. Vallásos neveltetést kapott, rendszeresen ministrált és katolikus középiskolába járt. A zenével korán kapcsolatba került: hatéves korától tanult gitározni, 16 éves korától pedig egy helyi koncertteremben dolgozott biztonsági őrként.

A középiskola elvégzése után a kaliforniai Bellflowerbe költözött, ahol apjával és mostohaanyjával élt. Hat évig a Kaiser Steel acéllemez-gyárban dolgozott, miközben seriffképzésre járt, azonban a vizsgáit nem sikerült letennie. Miután egy munkabaleset során megsérült a háta, otthagyta a gyárat és jelentkezett a Cerritos közösségi főiskola fodrász szakára. Itt kapott kedvet a színjátszáshoz, amit második szakként vett fel. Nappal fodrásznak, esténként színésznek tanult. 1986-ban megszerezte a fodrász képesítést. Nagyjából ezzel egy időben választották be egy reklámfilmbe, majd azt ezt követő években közel ötven újabb hirdetésben szerepelt.

John Corbett 1995-ben és 2021-ben (Fotók: Getty Images)

John Corbett 1995-ben és 2021-ben (Fotók: Getty Images)

1987-ben a Testőrbőrben című filmben tűnt fel először a filmvásznon, egy néhány másodperces statisztaszerepben, majd a következő évben a The Wonder Years című sorozatban kapott egy epizódszerepet. Az áttörést aztán az 1990 és 1995 között forgatott Miért éppen Alaszka? hozta el a számára, melyben Chris Stevenst, Cicely rádiósát és lelkészét játszotta. Alakításáért Golden Globe- és Emmy-díjra is jelölték. Az ezt követő években szorgalmasan forgatta a sorozatokat és tévéfilmeket, melyek közül talán A látogató című széria volt a legemlékezetesebb. Karrierje legerősebb éve 2002-ben jött el: ebben az évben mutatták be ugyanis a Bazi nagy görög lagzit, melynek férfi főszerepét,  Ian Millert alakította. Ugyanebben az évben tűnt fel a Szex és New York című sorozatban is, Carrie „túl jófiú” párja, Aidan Shaw szerepében.

John Corbett Sarah Jessica Parker és Nia Vardalos

A színész és filmbéli partnere a Szex és New Yorkban és a Bazi nagy görög lagziban (Fotók: Profimedia)

A színész az azóta eltelt két évtized folyamán is aktívan forgatott, évente általában több, jellemzően tévés produkcióban is dolgozott. Jelenleg a Rebel című sorozat egyik főszerepében látható. Corbett a közelmúltban egy nyilatkozatában elárulta: a Szex és New York készülő folytatásában is benne lesz. „Szerepelni fogok a produkcióban. Lehet, hogy elég sokat” – fogalmazott, hozzátéve, hogy nagy izgalommal várja a forgatást.

A színjátszás mellett a zene is meghatározó az életében: a country műfajában alkot és eddig két lemeze jelent meg.

John Corbett és Bo Derek

A valóságban Bo Derek a párja (Fotó: Jeffrey Mayer/WireImage)

A 60 éves színész 2002 óta Bo Derek modell-színésznővel alkot egy párt, akivel egy vakrandin ismerkedtek meg. Hivatalosan soha nem kötötték össze az életüket és gyermekük sem született. „Ne házasodj! Nagyon sok barátom van, akik elváltak. Ez lesz belőle. Azt hiszem, a titok annyi, hogy élvezd az együttlétet a másikkal” – mondta erről Corbett. A pár a kaliforniai  Santa Ynezben, egy farmon él lovaival és kutyáival.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top