nlc.hu
Sztárok

Sétányt neveztek el Benedek Tiborról

Sétányt neveztek el Olaszországban Benedek Tiborról

A Pro Recco uszodájához vezető lépcsősor mostantól Benedek Tibor nevét viseli.

Egy éve hunyt el az egyik legnagyszerűbb magyar vízilabdázó, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor. Korábbi csapatánál, a Pro Reccónál is megemlékeztek az évfordulóról, így a Pro Recco uszodájával szemközti sziklafalon egy emléktábla kapott helyet, az onnan induló lépcsősoros sétányt  pedig az elhunyt sportolóról nevezték el.

Benedek Tibor özvegye, Epres Panni is jelen volt az emléktábla avatásán (Fotó: Pro Recco)

Benedek Tibor özvegye, Epres Panni is jelen volt az emléktábla avatásán (Fotó: Pro Recco)

Az északnyugati Liguria tengerpartján, Genovától húsz kilométerre található kisvárosban 1913-ban alapított Pro Recco klub az olasz vízilabdasport uralkodó csapataként ismert, amely az idén a Ferencvárostól hódította vissza a Bajnokok Ligájáért járó trófeát. A Pro Recco egykori és jelenlegi magyar játékosai családtagnak számítanak a városban, fényképeik a helyi éttermek falait díszítik. A város több utcáját is sportolókról nevezték el.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök kijelentette, Benedek Tibor sportember, bajnok volt, aki emberségben is eredményeket mutatott fel, aki “mögé az egész nemzet felsorakozott”.
    
Vári Attila egykori játékostársként elmondta, nagyon megtisztelőnek tartja a magyar szövetség nevében, hogy a Pro Recco ekkora szeretettel emlékezik meg az egykori csapattársról. „Elismerik, hogy Tibor is hozzájárult a Pro Recco sikereihez, hiszen mindannyiunk, főleg a fiatal generáció számára példaképként szolgál az alázata és munkája miatt” – mondta Vári Attila.
    
Recco polgármestere, Carlo Gandalfo azt hangsúlyozta, Benedek Tibor nemcsak játékosként, hanem emberként is beírta magát a város lakóinak szívébe.

Benedek Tibor hatalmas játékos volt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top