nlc.hu
Sztárok

N'Golo Kanté élete és barátnője

Egy világ imádja a legszerényebb sztárfocistát, N’Golo Kantét

Gyerekként szemétszedéssel igyekezett pénzt keresni, de dúsgazdag sztárfocistaként sem él fényűző életet a francia válogatott tagja, N'Golo Kanté.

N’Golo Kanté 1991. március 29-én, Párizsban született, Maliból bevándorolt szülők első gyermekeként. Szerény körülmények között nevelkedett, édesapja korán meghalt, édesanyja pedig takarítói fizetéséből igyekezett gondoskodni róla és testvéreiről. Hogy a család bevételeihez ő is hozzájárulhasson, már gyerekként szemétszedéssel próbált némi pénzt keresni. 7 éves volt, amikor Franciaország megnyerte az 1998-as labdarúgó világbajnokságot, a csapatban pedig több afrikai származású focista is játszott, akik érthető módon hatalmas népszerűségre tettek szert. Kanté ekkor vette a fejébe, hogy olyan karriert szeretne csinálni, mint ezek a játékosok. Nem sokkal később csatlakozott egy helyi futballkluboz, ahol kiderült, hogy valóban van tehetsége a játékhoz.

N'Golo Kanté

N’Golo Kanté (Fotó: Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

Bár ügyes és rendkívül szorgalmas volt, a jelentősebb csapatok sokáig mégsem figyeltek fel rá, mégpedig alacsony termete miatt. Végül 2012-ben mutatkozott be profiként a harmadosztályú Boulogne csapatánál, ahol egy teljes szezont játszott. Ezt követően a másodosztályú Caen csapatához igazolt, melynek sikerült feljutnia az első osztályba. Ennél a klubnál további egy évet maradt, majd 5,5 millió font értékű átigazolással 2015-ben csatlakozott a Leicester City csapatához. A következő évben, immár 32 millió font ellenében a Chelsea-hez szerződött. A francia válogatottban 2016-ban debütált, a csapat abban az évben második helyezést ért el az EB-n. 2017-ben az év francia labdarúgójának választották. 2018-ban a francia válogatottal győzelmet aratott a világbajnokságon.

N'Golo Kanté

A világbajnoki trófeával 2018-ban (Fotó: Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

A 30 éves játékost a világ legszerényebb sztárfocistájaként emlegetik, nem véletlenül. A francia csapat 2018-as diadalakor például túlságosan félénknek bizonyult ahhoz, hogy csapattársaival együtt megérintse a kiérdemelt trófeát, inkább kissé hátrébb állt és onnan figyelte az ünneplést, és fotóztatni sem akarta magát a kupával, míg végül a kezébe nem nyomták. Bár a hírneve és az anyagi lehetőségei is lehetővé tennék, Kanté a mai napig sem él fényűző sztáréletet. Gond nélkül megengedhetne magának például egy luxusautót, ő azonban inkább egy használtan vásárolt Mini Cooperrel jár.

N'Golo Kanté

Kanté Az év játékosa díjátadón (Fotó: Profimedia)

Nagyon közvetlen a szurkolókkal is, egyszer például elfogadta az egyik rajongója vacsorameghívását és még videójátékozott is a társasággal, egy másik alkalommal pedig részt vett egy drukker esküvőjén. Azt is mesélik róla, hogy miután a Chelsea legyőzte az Arsenalt, összefutott a vesztes csapat egyik szurkolójával, akitől elnézést kért.  

N'Golo Kanté

A Franciaország-Németország mérkőzésen (Fotó: Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images)

A focista a magánéletét nem teregeti ki a nyilvánosság előtt. Egyes lapok azt állítják, hogy szingli és kizárólag a sportnak él, ám olyan pletykák is keringenek, hogy párkapcsolatban él a nála 16 évvel idősebb Jude Littlerrel, Djibril Cissé francia labdarúgó exfeleségével.

Olvass még a foci EB-ről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top