nlc.hu
Sztárok

Elizabeth Taylor unokája, Quinn Tivey

Elizabeth Taylor arcvonásait és elszántságát is örökölte unokája, Quinn Tivey

Bár a külső adottságai alapján akár hollywoodi sztár is lehetne, Eizabeth Taylor unokája mégsem a filmiparban csinált karriert.

A néhai Elizabeth Taylor nyolc alkalommal ment férjhez, házasságaiból négy gyermeke született, ma pedig már tíz unokája és négy dédunokája van. A családban az előnyös külső adottságok is öröklődtek, aki pedig talán a legtöbbet kapott nagyanyja szerencsés génjeiből, az Quinn Tivey, Liza Todd Burton és Hap Tivey idősebbik fia. A 35 éves férfi egy interjújában elárulta, gyerekként nem is igazán fogta fel, hogy nagymamája gyakorlatilag egy élő legenda: “Csak úgy ismertem, mint a nagymamámat. Az a nő volt, akivel az ágyban fekve nagyokat beszélgettünk és filmeket néztünk.”

Elizabeth Taylor és négy gyermeke, Michael Wilding Jr., Christopher Wilding, Maria Burton és Liza Todd Burton

Elizabeth Taylor és négy gyermeke, Michael Wilding Jr., Christopher Wilding, Maria Burton és Liza Todd Burton (J-B) 2007-ben (Fotó: Ethan Miller/Getty Images)

Quinn korábban a filmiparral is megpróbálkozott, igaz nem a kamerák előtt, hanem a háttérben: több tévésorozatban és filmben dolgozott asszisztensként, illetve egy rövidfilm producere volt. Valódi hivatását azonban az AIDS-ellenes aktivistaként találta meg. Ő vitte tovább a filmdíva által 1991-ben létrehozott Elizabeth Taylor AIDS Alapítványt (ETAF). A színésznő a nyolcvanas évek közepétől egészen élete végéig szívügyének tekintette az AIDS-szel kapcsolatos kutatások támogatását, illetve a HIV-pozitív emberek gyakorlati és morális támogatását. Tivey az alapítvány nagyköveteként legalább ennyire elszántan áll ki a betegséggel harcoló emberek érdekeiért ás jogaiért.

Elizabeth Taylor és Quinn Tivey

Elizabeth Taylor és Quinn Tivey (Fotók: Getty Images)

“A HIV, illetve az AIDS elleni küzdelem létfontosságú része volt örökségének, és bár ez a küzdelem még korántsem ért véget, megtiszteltetés számomra, hogy az ETAF folytatja a munkát: a törvényhozók tájékoztatását, a nyilvános ismeretterjesztést, a mítoszok cáfolását, illetve a félelem és megbélyegzés visszaszorítását. Tudom, hogy nagymama büszke lenne” – fogalmazott.

Quinn Tivey

Quinn Tivey egy AIDS-ellenes gálán 2017-ben (Fotó: by David M Benett/Dave Benett/Getty Images)

Az alapítvány nemrégiben indította el a  HIV Is Not a Crime (A HIV nem bűncselekmény) című projektjét, melynek célja, hogy újragondolják a törvényeket, melyek hátrányosan befolyásolják a HIV-pozitív emberek életét.  “Az elavult törvények, amelyeket évtizedekkel ezelőtt hoztak a HIV-fertőzöttekkel szembeni félelem és megbélyegzés miatt, nem alkalmazkodtak a modern tudományhoz” – mutatott rá Tivey.

Az unoka az alapítvány mellett Elizabeth Taylor hagyatékának vagyonkezelője is, és mint ilyen, rendszeresen részt vesz olyan projektekben, melyek a 2011-ben elhunyt filmcsillag életét és emlékezetét helyezik reflektorfénybe.

Sztárok és unokák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top