nlc.hu
Sztárok

Hírességek bikiniben a tengerparton

Felejtsük már el a tökéletességet és a sztereotípiákat! – Hírességek bikiniben a tengerparton

"Botsáska!", "hájas", lógó mellű"... Jó lenne, ha ezeket a bántó megjegyzések már a múlt ködébe vesznének. Az a helyzet, hogy nincs tökéletes, bármit is akar sugallani az Instagram szétfilterezett univerzuma. Mutatjuk azokat a hírességeket, akiknek már tudják, hogy mindenki úgy szép, ahogy van és senkinek nem kell szégyellnie a testét a strandon.

Kevés frusztrálóbb dolog van az agyonretusált, tökéletesített strandolós fotóknál. De az sem kevésbé stresszesebb, amikor csak azért találnak meg a bullying királyok, mert “túl soványnak”, “piszkafának”, “túlságosan szálkásnak”, vagy a korához képest fiatalosnak tartják. Már attól felmegy az ember vérnyomása, hogy ezeket a jelzőket leírja. Az a helyzet, hogy ítélkezés helyett azt kellene üzenni a nőknek, hogy bátran vállaljuk a testünket, ne szégyenkezzünk, dolgozzunk azzal, amink van. Nem a tengerparti nyaralás előtti hetekben fogjuk elérni az imádott bikinibodyt. Az is lehet, hogy soha nem fogjuk elérni. Ha mindent megteszel az egészséged érdekében, akkor merd jól érezni magadat a bőrödben, mert mindenki úgy szép, ahogyan van!

Pink a strandon bikiniben

Pink július 4-én a parton (fotó: Profimedia)

Pink már régóta túl van azon, hogy másoknak akarjon megfelelni. Nemrégiben bejárta a nemzetközi sajtót az a képsor, amelyen a 41 éves énekesnő önfeledten szórakozik a családjával a tengerparton, amikor a Függetlenség napját ünnepelték. 

Pink bikinis képe megosztotta az embereket

Pink tengerparti fotói megosztották az embereket, sok negatív megjegyzést tettek az énekesnő megjelenésére (Fotó: Profimedia)

Rengetegen megszólták Pinket, amiért így ment a strandra, elhanyagoltnak, dagadtnak titulálták, szerencsére azonban akadtak olyanok is, akik szerint az énekesnő képviseli az átlagembert, és mindenkiben lehetne hibát találni. 

“Nekem inkább az tűnt fel, milyen vidám, és nem a narancsbőre vagy a plusz kilói. Látszik, hogy jól érzi magát, kinek fáj ez?” – írta az egyik cikkhez hozzászóló olvasó. 

Egyébként pedig ez is Pink!

Felejtsük már el a tökéletességet és a sztereotípiákat - Hírességek bikiniben a tengerparton

Nagyon szeretjük Pierce Brosnan feleségének, Keely Shaye Smith-nek a stílusát. Igen, ő az a volt újságíró, akire az elmúlt években a “plus size feleség” jelző került, és még az egykori James Bond sztárt is megkérdezték arról, mit gondol a felesége plusz kilóiról. Ízléses kérdés, ugye?

Keely egyébként nagyon okos, jó humorú és jó ízléssel megáldott asszony, aki két gyerek édesanyja. Csak valahogy mindenki leragad annál, hogy nem 38-as a mérete. Az 57 éves Keely egyébként 27 éve él boldog házasságban a színésszel. A párról rendszeresen készülnek strandolós fotók. Ezt például a legutóbbi nyaralásukon örökítették meg a lesifotósok: 

Keely Shaye

Pierce Brosnan felesége a parton (fotó: Profimedia)

És, igen! A férje így szereti, ahogy van! “Ha Keely rám néz, én attól teljesen elgyengülök. Imádom a személyiségét, azt, hogy mennyire szenvedélyes” – nyilatkozta még 2017-ben a színész az Independtnek . Van még kérdés?

Pierce Brosnan neje, Keely Shaye

Keely Shaye és Pierce Brosnan (fotó: Profimedia)

A most negyvenéves Natalie Portman is önfeledt strandol, és nem érdeklik a kíváncsi tekintetek. Már fiatalon rengeteg verbális zaklatásnak, kiközösítésnek volt kitéve az iskolában, azt mondja, nem lehetett soha igazán büszke arra, ha elért valamit, inkább lehajtott fejjel járt, mert nagyítóval nézték, a hibáit keresték, és kegyetlen megjegyzéseket tettek rá. “Folyton azt kérdezgették, hogy azt hiszem-e, hogy különleges vagyok, majd sorolni kezdték a hibáimat. Sem akkor, sem most nem tartom magam különlegesnek, de egyetlen embernek sem szabadna a zaklatók céltáblájává válnia. Időbe telt, amíg megerősödtem”- mondta.

Natalie Portman a strandon

Natalie Portman a strandon (fotó: Profimedia)

Csobot Adél kisebbik fia még nem volt egyéves, amikor büszke szülei szerepet vállaltak az RTL Klub Nyerő Páros című műsorában, ahol Adél egy Baywatch kompatibilis, piros fürdőruhát húzott az egyik feladat kedvéért. És milyen jól tette! Annyira természetes, őszintén, és kicsit sem mesterkélt pillanat volt ez.

Csobot Adél fürdőruhában

Csobot Adél a piros fürdőruhában (fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

Az énekesnő alakját sokan irigylik, ő 2015-ben beszélt arról, hogy a tudatos táplálkozás híve, rendszeresen edz, és ő vékonyan szereti leginkább magát. Ennek ellenére jó néhány megjegyzést szokott kapni, éppen azért, mert egyesek túl soványnak tartják. Adél szerencsére megtanulta kizárni ezeket a kritikákat. 

A világsztár Lizzo ellenben nem törekszik a durva vékony alakra, és nem őrlik fel a komplexusok. Július 4-én ő is strandolni ment, ahol egy zöld-fekete bikiniben mutatta meg az alakját.

Lizzo egyébként igencsak karakán véleménnyel van a body positivity mozgalomról, melyet ki is fejtett a Vouge magazinban, amikor 2020 őszén a címlapon szerepelt. “A probléma az a bodypositivity hashtaggel, hogy leginkább a vékonyabb, formásabb lányok képeit lehet látni alattuk, akik közül is a fehér csajok dominálnak. Zavar, hogy azoknak a nőknek, akik számára kitalálták ezt a kifejezést, semmi előnye nem származik belőle. A lányok, akiknek húsos a hátuk, lóg a pocakjuk, vagy épp összeér a combjuk. A striás lányok. Tudjátok, a lányok az L-es méretű klubban. Nekik kellene élvezni a test pozitív mozgalom előnyeit. De minden, ami mainstreammé válik, megváltozik. Vagyis a nagyközönség számára teszik befogadhatóbbá.”  

Lizzo bikiniben a parton

Lizzo bikiniben (fotó: Profimedia)

Sirokai Diána az első magyar plus size modell, akinek nevét az egész világon ismerik. A milliós Instagram táborral, és 300 ezres TikTok követővel rendelkező lány azonban mindig kiemeli, ha nem lenne ennyire rendben az önértékelése, akkor már padlóra küldték volna azok a sokszor minősíthetetlen kommentek, amik olykor érkeznek a közösségi oldalára. 

Dia egyébként rendszeresen bokszol, érdemes megnézni azokat a videóit is, de ami a legfontosabb egyszerűen érezni rajta, hogy nem akar kényszeresen megfelelni. “Mindig azt mondták kiskoromban, hogy majd ha lefogysz, lehetsz olyan gyönyörű, mint Kim Kardashian. Én meg megmutattam, hogy nem kell lefogynom, hogy legyek olyan gyönyörű.”

Sirokai Diana

Sirokai Diana magyar Plus Size modell (fotó: Instagram/Sirokai Diana)

Abban nem vagyunk biztosak, hogy Serena Willims fotóját nem retusálgatták a megjelenés előtt. De mindenképpen aranyos fürdőruhás kép ez a hároméves kislányával. És igen, ezt is ki kell emelni, mert Kim Kardashian esetében például tízből, mindössze egy olyan nem beállított életszagú strandolós fotót találunk, amin a gyermekeivel szerepel. Az összes több bikinis felvétel mesterkélt, beállított, agyonretusált. Kedves anyukák, biztos tudjátok, de azért eláruljuk: nem az a valóság, és nem is az az érték.

Serena Williams és Olympia Ohanian

Serena Williams és Olympia Ohanian (fotó: Serena Williams/Instagram)

Emily Ratajkowski idén márciusban adott életet első gyerekének, aki a Sylvester Apollo Bear nevet kapta. Gömbölyödő pocakját még januárban is megmutatta fürdőruhában, hajókázás közben. Amiért szeretjük ezt a képet, az az, amiért nem rejtegeti különböző “sátor” jellegű tanbikinikbe a kismama pocakját, egyszerűen élvezi a napsütést, úgy és abban, amiben szeretné. Nem másnak akar megfelelni, és ez a lényeg. Igen, ennek a fürdőruhának a hátát 3 madzag alkotja. Kit érdekel?

Emily Ratajkowski fürdőruhában

Emily Ratajkowski hajókázása (fotó: Profimedia)

Felejtsük már el azt, hogy bizonyos kor, vagy alkat felett milyen fürdőruhát ajánlatos felvenni. Ezek a folyamatos kényszerek nem segítenek abban, hogy az emberek elfogadják magukat. Salma Hayek 54 éves, és remek formában van. Ezt pedig meg is mutatja. Jól is teszi.

Salma Hayek bikiniben

Salma Hayek bikiniben (fotó: Profimedia)

Gelencsér Tímeát többször láthattuk már fürdőruhában. Amiért idetesszük az a bátorsága! Néhány hónapja az Instagram követői arra kérték, hogy mutasson két képet. Az egyik legyen olyan, ahol a legtöbbet nyomta alatta a mérleg, a másik olyan, ahol a legvékonyabb volt. Nos, amit a kommentelők “ducinak” neveztek, az korántsem volt az. Hanem egy teljesen egészséges, mosolygós lány, akinek lehet, hogy abban az időszakában XS-es méret helyett S/M méretű ruhákat kellett vásárolnia. A másik fotó azonban egy 171 centis 52 kilós lányt láthattunk, akinek már kilátszódtak a bordái. “Soha többet nem akarok ilyen lenni”- írta le őszintén Timi, aki rendszeresen sportol, edz, egészségesen táplálkozik és nagyon jól érzi magát most a bőrében.

Gelencsér Tímea bikiniben

Gelencsér Tímea az Exatlon Hungary 2. évadában (fotó: TV2 Sajtószoba)

Újabb 50 pluszos híresség, aki nagyon büszke az alakjára. Liz Hurley-nek teljesen igaza van. Mert a body positive és az, hogy merjünk boldogok lenni a testünkben, mindenkire vonatkozóan azt jelenti, hogy legyünk büszkék arra az alakra, amit elértük. Ő pedig 56 évesen olyan testben él, ami igencsak látványos. 

Liz Hurley bikiniben

Liz Hurley a parton (fotó: Profimedia)

Winnie Harlow, a vitiligós szupermodell interjúit érdemes elolvasnod, mert nagyon képes motiválni a nőket! Betegsége ellenére ma már a legnagyobb márkák kifutóin is szerepel a gyönyörű modell, akiből árad a pozitív erő és az életigenlés. “Nem a bőröm miatt vagyok más, hanem mert nem mások véleményétől teszem függővé azt, hogy szépnek érzem-e magam. Szép vagyok, mert tudom magamról” –írta néhány éve az Instagramon.

Winnie Harlow fürdőruhában

Winnie Harlow strandolgatása (Fotó: Profimedia)

Szeresd magad! Minden body beach body!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top