nlc.hu
Sztárok

Kapás Boglárka magánélete

Kapás Boglárka: ilyen volt 13 éve a tokiói olimpia éremesélyese – fotó

A mindig mosolygó Kapás Boglárka a szemünk előtt nőtt fel, és tinilányból az egyik legsikeresebb magyar női sportolóvá vált.

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok, és hétszeres Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszónő is Tokióba utazott, hogy reményeink szerint dobogóra állhasson.

A tokiói olimpiát álmában már megnyerte

Kapás Boglárka nevét még azok is ismerik, akik nem követik figyelemmel az úszóversenyeket. A gyorsúszásban, majd 200 pillangón aranyérmet gyűjtő sportoló 6 évesen kezdett versenyszerűen úszni, és kislány kora óta célja az olimpiai aranyérem. A pekingi olimpián a magyar csapat legfiatalabb tagjaként vett részt, és most, a tokiói olimpiára abszolút éremesélyesként indult.

Kapás Boglárka akkor és most

Kapás Boglárka 2008-ban
(Fotó: smagpictures.com)

Elmondása szerint a távot már sokszor leúszta fejben, és mindig nyert. A Nemzeti Sportnak elárulta, miként vág neki a versenynek:

Ötéves korom óta álmom, hogy olimpiai bajnok legyek, viszont az elmúlt években megtanultam, nem kell görcsösen ragaszkodni valamihez. Én mindent megteszek, hogy elérjem a célomat, de nem hiszem, hogy csak akkor leszek boldog az életemben, ha megszerzem az ötkarikás aranyat.”

A tehetség és a kemény edzések eredménye eddig rengeteg érem, azonban az úszónő helyzetét nagyban nehezíti, hogy 2020-ban Hashimoto-thyreoiditis autoimmun pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak nála. Kapás elmondása szerit a betegség stressz hatására alakulhatott ki, de mindent megtesz azért, hogy a lehető legnagyobb eséllyel elkerülje a tünetek megjelenését. Speciális étrendet tart, és egyelőre nincs szükség gyógyszerekre, alternatív módszerekkel igyekszik megelőzni a rosszulléteket.

A betegség többek között ájulással, szédüléssel és gyengeséggel jár, így tavaly, a 2020-as magyar úszóbajnokságon visszalépett. A betegsége idén is előjött, de ennek ellenére a budapesti úszó Európa-bajnokságot új egyéni csúccsal nyerte meg a 200 méter pillangón, Hosszú Katinkát is legyőzve.

5 éve élnek együtt a párjával

Kapás Boglárkát a nehézségek sem akadályozzák abban, hogy motivált és jókedvű legyen. Ő az, akit már messziről észre lehet venni a mosolyáról, mindig, mindenben a pozitívumot keresi. Ami az érmeken kívül még több mosolygásra ad okot, az az, hogy a Forbes legértékesebb magyar sportolók tízes listáján a hatodik helyen szerepel.

A magánéletében rendszeresen segít a rászorulókon a Uniceffel együttműködve. Tavaly – a pandémia miatt ugyan egy versenymedencében – leúszott 235 kilométert, ami a Balaton-átúszásnak felelt meg. Ezzel 235 ezer forintot gyűjtött, de amikor arra volt szükség, a Mikulásgyárral együttműködve is segített.

Párjával, a szintén úszó Telegdy Ádámmal 5 éve vannak együtt, és tavaly el is jegyezték egymást. Telegdy lánykérése ötletes volt: egy étteremben, desszertként szolgálta fel a pincér a gyűrűt, miközben hegedű szólt a háttérben.

Még több olimpia!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top