nlc.hu
Sztárok

Diana hercegnő esküvői tortája

Elárvereznek egy szelet tortát Diana hercegnő 40 évvel ezelőtti esküvőjéről

Ránézésre elég jó állapotban van az a tortaszelet, amelyet Diana és Károly esküvőjén szolgáltak fel, és most árverésre bocsátanak.

A Dominic Winter aukciósház árverésre bocsát egy szelet tortát, amely megmaradt Károly herceg és Diana hercegnő 40 évvel ezelőtti esküvőjéről.

Az 1981. július 29-én megrendezett lagzin 23 tortát szolgáltak fel, az egyikből kapott egy szeletet az anyakirálynő udvartartásának egyik tagja, Moyra Smith. A nő azonban nem ette meg a fenséges finomságot, hanem lefóliázva eltette egy dobozba. A családja aztán 2008-ban eladta a relikviát egy gyűjtőnek.

A képek tanúsága szerint a tortaszelet remekül átvészelte az elmúlt étvizedeket, a marcipánból készült címer úgy néz ki, mint amikor elkészült. Ennek ellenére a torta elfogyasztását nem ajánlják.

Elárvereznek egy szelet tortát Diana hercegnő 40 évvel ezelőtti esküvőjéről

Elég jó állapotban van a tortaszelet, amelyet Diana és Károly 40 évvel ezelőtti esküvőjén szolgáltak fel (Fotó: Dominic Winter Auctioneers)

Az árverés augusztus 11-én lesz, 200-300 fontot (84-126 ezer forint) várnak a tortaszeletért, de akár 500 fontig (210 ezer forint) is felmehet a licit.

Károly herceg és Diana hercegnő kapcsolata:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top