nlc.hu
Sztárok

Peller Károly a turnéról mesélt

Peller Károly: “Oszvald Marika igazán helytakarékos színésznő!”

Ha egy társulat turnéra indul a legjobb, amit tehet, ha magával viszi Oszvald Marikát – állítja Peller Károly, aki nemrégiben az operett nagyágyúival és néhány fiatal tehetséggel együtt Aradon és Nagyváradon járt. Hogy mi minden történt az út során, arról az nlc-nek mesélnek.

Erdélyi turnéra indult a nyár egyik újdonsült produkciója, a Sissi operett. A darabot Gödöllőn mutatták be, most azonban eljutott a határon túlra is, hogy aztán augusztus 14-én Budapesten is bemutassák a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Peller Károly, a darab egyik szereplője most elkalauzolja az nlc olvasóit az aradi és nagyváradi turné kulisszái mögé.

Peller Károly az Operett színház turnéjáról mesélt

Peller Károly az Operett színház turnéjáról mesélt

„Mindig is szerettem turnézni, belföldön és külföldön egyaránt. Szerencsésnek mondhatom magam, mert beutazhattam az egész világot. Igaz, régebben ráérősebbek voltak ezek az utazások, ma már sokszor csak a repteret, a hotelt és a színházat látjuk egy-egy külföldi előadás során, aztán rohannunk is kell tovább, de azért én ilyenkor is igyekszem legalább egy rövid sétát tenni a városban, megnézni legalább a főteret, kicsit megismerni az adott hely hangulatát vagy megkóstolni valamilyen helyi ételt. A Monarchia Operett előadásával most Erdélyben jártunk, és külföldön magyaroknak magyar nyelven játszani mindig különleges érzés. Először Aradon, másnap pedig Nagyváradon játszottuk a Sissi, a magyarok királynéja című operettet.”

Operett turnén: Peller Károly szerint különleges élmény volt az útjuk

Operett turnén: Peller Károly szerint különleges élmény volt az útjuk

A darabban együtt játszanak az operett műfajának régi motorosai és számos fiatal tehetség is. „Az egész út során nagyon jó volt látni, hogy mennyire felnéznek a fiatalok ránk, és hogy milyen megtiszteltetésnek érzik, hogy egy olyan darabban állhatnak színpadra, amit Kerényi Miklós Gábor rendezett – magyarázza Károly. – Busszal mentünk Aradra, az ilyen utazásoknak mindig különleges hangulata van. Főként, ha velünk van a turnék lelke, Oszvald Marika.  Nála mindig van egy mindent rejtő táska. Ha valaki egy szendvicsre, almára vagy süteményre vágyik, ő már húzza is elő. Mindent jószívvel megoszt másokkal, és sosem hagyja, hogy bárki éhezzen. Azon is szoktunk nevetni, hogy Oszvald Marika igazán turnéra termett, ugyanis olyan aprócska, hogy igazán nem foglal sok helyet. Sőt, a buszon két ülés, amin más kényelmetlenül fészkelődik, az neki valóságos franciaágy, így aztán ő pompásan végig tudja szunyókálni az utat. Én nem tudok ilyen jól aludni a buszban, de mivel párhuzamosan több darabban is dolgozom, így próbáltam kihasználni az időt a szövegtanulásra. Hamarosan Sopronban német nyelven játsszuk a Bál a Savoybant, és szükségem volt egy kis segítségre. Kolléganőmmel, és az egyik legjobb barátommal, Szendy Szilvivel félszavakból is értjük egymást. Az út során segített nekem, ő olvasta a végszavakat, így könnyebben ment a tanulás.”

Peller Károly és Szendy Szilvia a turnén

Peller Károly és Szendy Szilvia a turnén

Amikor a stáb megérkezett Aradra, akadt egy kis bonyodalom. „Leszakadt az ég, és akkora vihar kerekedett, hogy még a színpad is beázott. Szerencsére, az esti előadásig sikerült minden akadályt elhárítani, és így már zavartalanul futhatott a darab – meséli a színész. – Szerencsére hatalmas sikert arattunk, amit a másnapi nagyváradi előadás csak tovább fokozott: 15 percig zúgott a taps. Hihetetlen érzés volt. Ráadásul én korábban már dolgoztam a nagyváradi színházban a Diótörő és az egérkirály című előadásban, így a színház dolgozói régi ismerősként, nagy szeretettel fogadtak. Egy ilyen turné persze mindig elfárasztja az embert, de a közönség szeretete nagyon sokat adott mindannyiunknak.”

Denk Viktória és Peller Károly a próbán
Megnézem
Összes kép (7)

Súlyos baleset

Károly a napokban autóbalesetet szenvedett. Figyelmetlen volt a besorolásnál egy kereszteződésnél, és egy kamion elkezdte bedarálni az autóját. Szerencsére a színész megúszta az esetet, és színpadra is állhat. Nyáron rengeteg feladata volt/van Szegedtől Sopronig, Budapesttől Veszprémig. Autóval szelte át újra és újra az országot, és rendkívül fáradt volt, ennek is szerepe lehetett a balesetben. Ha színpadra áll, akkor azonban egy pillanatra sem látszik rajta a fáradtság, erről a nézők ezen a hétvégén is meggyőződhetnek.

Nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top