nlc.hu
Sztárok

Lékai Máté nem csapatkapitány többé

Leváltották a csapatkapitányi posztról Lékai-Kiss Ramóna férjét

A klub honlapján jelentették be, hogy Lékai Máté helyett egy légiós vette át a csapatkapitányi pozíciót.

Két éve vonult vissza Nagy László az aktív sporttól, ekkor adta át csapatkapitányi teendőit Lékai Máténak. A sportoló lassan egyedüli magyarként áll helyt a veszprémi kézilabdacsapatban, ám most lecserélték a kapitányi posztról: az előttünk álló szezonban Rasmus Lauge veszi át tőle ezen feladatokat, ezt a honlapján jelentette be a csapat.

„A Telekom Veszprém csapatkapitánya a 2021/22-es szezonban Rasmus Lauge, helyettesei Lékai Máté és Andreas Nilsson” – írták a csapat közösségi oldalán. A történtek után a szurkolók nemtetszésüket fejezték ki. 

  • Mi a bánat folyik ott?!?!? Tele van külföldiekkel, már azt sem értem, hogy miért a magyar bajnokságban indul… 
  • Én nem örülök. Nem Lauge személye miatt. Szerettem volna,hogy magyar játékos legyen a kapitány
  • Elég égő, hogy magyar csapatnak nem magyar a kapitánya

– írták a hozzászólók. Az új csapatkapitány is nyilatkozott a szerepéről. 

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Telekom Veszprém csapatkapitánya lehetek, ez a veszprémi történetemnek egy igazán nagy mérföldköve. Mikor legutóbb beszélgettünk, szóba került, milyen személyiségnek tartom magam és akkor említettem, hogy persze szeretnék a hozzáállásommal és az akaratommal példát mutatni, külön öröm, hogy erre most csapatkapitányként lesz lehetőségem. 

Számomra most az első lépés a legfontosabb, ha tetszik, a közös utunk első lépése is, ez pedig a visszatérésem a pályára. Nem szeretnék változtatni semmit magamon, egyszerűen extra motivációval segíteni a csapatnak a jó útra lépni, a győzelem útjára” – mondta Rasmus Lauge.

lékai máté

Lékai Máté (Fotó: Getty Images)

Még több sztárhír: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top