nlc.hu
Sztárok

Ursula Andress, az első Bond-lány napjainkban

Így él ma a 85 éves Ursula Andress, az első Bond-lány

A 85 éves legenda manapság már csak elvétve jelenik meg a nyilvánosság előtt.

Ursula Andress 1936-ban Svájcban született. Tanulmányai végeztével Rómába költözött, ahol többek között gyerekfelügyelőként dolgozott. Ebben az időszakban, egy partin ismerkedett meg egy producerrel, aki elhívta egy készülő film próbafelvételére. A filmvásznon 1954-ben, az Egy amerikai Rómában című alkotásban debütált, amit több további produkció követett. Az áttörést azonban az 1962-ben bemutatott Dr. No című, első James Bond film hozta meg a számára, az első Bond-lányt, Honey Rydert alakította, ikonikus fehér bikinijében. “Ez a bikini sikereket hozott számomra. A Dr. No első Bond-lányaként szabadon választhattam meg, hogy milyen szerepeket vállalok el a jövőben és anyagilag függetlenné válhattam” – mesélte erről.

Ursula Andress

Ursula Andress a Dr. No című filmben és 2017-ben (Fotók: Getty Images)

Az ezt követő bő két évtizedben szinte folyamatosan filmezett. Láthattuk többek között az Acapulco-i kalandban Elvis Presley, a Két pár texasiban Dean Martin és Frank Sinatra, a Vörös Napban pedig Charles Bronson és Alain Delon oldalán. 

Vörös nap

Az 1971-es Vörös Nap című filmben, Alain Delon partnereként (Fotó: FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images)

1957 és 1966 között John Derek színész-rendező felesége volt. 1965 és 1972 között aztán Jean Paul Belmondóval élt párkapcsolatban, akit több nyilatkozatában is élete legnagyobb szerelmének nevezett. A következő hosszabb párkapcsolata Fabio Testi olasz színészhez fűzte.

Ursula Andress

A színésznő 1982-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

1979-ben aztán egy filmforgatáson megismerkedett a nála 15 évvel fiatalabb Harry Hamlinnel, akitől 1981-ben fia született, Dimitri. A pár 1983-ig volt együtt. A színésznő karrierje ebben az időszakban indult hanyatlásnak, a nyolcvanas években már jóval kevesebb szerepet kapott, mint korábban, azokat is inkább filmsorozatokban. A kilencvenes években már csak elvétve forgatott, az ezredforduló óta pedig csupán két produkcióban, a 2005-ös Die Vogelpredigt című német vígjátékban, illetve egy dokumentumfilmben tűnt fel.

Usula Andress Harry Hamlin és Dimitri Hamlin

Egykori párjával, Harry Hamlinnel és közös fiukkal, Dimitrivel (Fotók: Andrew Milligan – PA Images/PA Images via Getty Images)

A színésznő, aki idén tavasszal töltötte be a 85-öt, manapság már alig jelenik meg a nyilvánosság előtt és interjúkat is rendkívül ritkán ad. 2017-ben megvált Beverly Hills-i rezidenciájától, azóta Európában él. Hol római lakásában, hol pedig svájci házában tölti az idejét, testvérei közelében. Úgy tudni, az egészségi állapota még a kétezres évek közepén megromlott, súlyos csontritkulásban szenved, ami miatt nagyon oda kell figyelnie az életmódjára. “Nem akarok megrokkant, görnyedt öregasszony lenni, aki csak csoszogni tud. Semmi értelme nem lenne. Ha nem lehetek aktív, inkább meghalok” – nyilatkozta erről korábban.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top