nlc.hu
Sztárok

Alba Flores, A nagy pénzrablás sztárjának magánélete

Így él Alba Flores, vagyis Nairobi A nagy pénzrablásból – a magánéletben is igaz harcos

A nagy pénzrablás A Netflix egyik legsikeresebb sorozata, amit nagy rajongással néznek szerte a világon. De mit lehet tudni Nairobiról, azaz Alba Flores-ről? Utánajártunk!

A cikk spoilert tartalmaz!

A Nagy pénzrablás Nairobiját alakító színésznő, Alba González Villa, művésznevén Alba Flores idén októberben lesz 35 éves, aki a világsikert a Netflixes sorozatnak köszönheti, a hírnévhez azonban csak lassan szokott hozzá.

Művészcsaládba született

A nagy pénzrablásnak világszerte vannak fanatikus rajongói – olyan eltökéltek is, akik az esküvőjük előtt is Money Heist jelmezekbe öltöznek. Ahogy a sorozat egyre ismertebbé vált, Flores kezdte egyre inkább kellemetlenül érezni magát. Talán, azt gondolnánk, hogy egy olyan színésznő számára, mint Flores, aki művészcsaládba született, a hírnév és annak kezelése magától értetődő, pedig nem így van.

Habár édesapja Antonio Flores, zenész, édesanyja rendező-producer, és már a nagyszülei is a zenei, valamint a színházi életben tevékenykedtek, a színésznőt eleinte mégis felkészületlenül érte a hangos siker – talán azért is, mert már gyerekkora óta színészkedett, de ekkora figyelem soha nem irányult rá.  13 évesen, már kamaszként a színészet felé fordult, először színházakban játszott, majd első filmes szerepét 19 évesen kapta a Vadvirágok című spanyol filmben.

Alba Flores a Vis a Vis sorozatban

A Vis a Vis sorozatért kapta meg élet első díját
(Fotó: Europa Press/Europa Press via Getty Images)

Az igazán jelentős és fajsúlyos szerepre azonban még várni kellett: 2015-ben egy börtönre ítélt roma lányt alakított a Locked up című sorozatban. Játékáért több díjjal is jutalmazták. 

Ezt követően indult a La Casa de Papel, azaz a Money Heist sorozat, amelyben Nairobi szerepét már eleve Flores-nek írták: az eredeti forgatókönyvben nem volt benne a karakter, azonban a producer úgy látta, szükség van még egy női főszereplőre Tokio mellé. A színésznő nagyon jól hozta a lobbanékony latin nőt, a sorozat azonban nem lett akkora siker, mint elsőre gondolták, így a második évadot már le sem forgatták. Ekkor lépett be a képbe a Netflix, és anélkül, hogy külön hírverést csináltak volna neki, a nézők felkapták, és imádták a sorozatot – olyannyira, hogy azóta már 4 évadon is túl vagyunk, és 2021 szeptemberében startolt az 5. évada.

Alba Flores A nagy pénzrablás sorozatban

A nagy pénzrablás sorozat hozta meg Flores-nek a világhírnevet
(Fotó: Profimedia)

Flores a magánéletében is egy harcos

Habár Nairobit megölték a sorozatban, egészen biztos, hogy hallunk még Flores-ről. A színésznő a Nagy pénzrablásnak köszönheti a hírnevét, és azt gondolhatnánk, ezzel az egyik legnagyobb álma teljesült, ez nem feltétlenül van így, sőt: eleinte zavarta a hirtelen jött ismertség. Nem mozgott otthonosan a hírességek vakuktól fényes életében, nem tudott már nyugodtan sétálni az utcán, sem a barátaival beülni a kedvenc helyére, hiszen fotósok követték mindenhova. Időközben aztán megszokta, hogy nemcsak a karrierje, hanem az élete is megváltozott.

Alba Flores 2012-ben
Megnézem
Összes kép (7)

Alba Flores nemcsak a vásznon, hanem az életben is karakteres személyiség. Minden olyan ügy mozgatja, ami a nők esélyegyenlőségével, a romasággal és az állatvédelemmel kapcsolatos. Elkötelezett állatvédő, a People for the Ethical Treatment of Animals tevékeny aktivistája, és vegetáriánus.

A színésznő büszke roma származására, és fontosnak tartja a spanyol cigány közösségek támogatását. Aktív szerepet vállal az LMBTQ közösség támogatásában is, ő is saját neméhez vonzódik, amit a kezdetektől fogva nyíltan vállal. Emellett a nők jogaiért is kampányol, több rendezvényen is felszólalt már, és az Instagramját sem öncélú magamutogatásra használja.

Itt épp egy olyan cipőt népszerűsít, ami egy olyan cipőműhelyben készült, ahol a helyi textilipart támogatják azzal, hogy nem külföldi import anyagokat használnak a gyártáshoz:

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top