nlc.hu
Sztárok

Így él most Ágnes Vanilla

Így él most Ágnes Vanilla, a 90-es évek csillaga

Ágnes Vanilla a 2000-es évek egyik legismertebb énekesnője volt itthon, évekig vezette a toplistákat, a koncertjei mindig telt házasok voltak, de évek óta egyáltalán nem hallani róla. Mi történt vele?

Számomra mindig is volt valami különleges Ágnes Vanilla megjelenésében: nem önmagában a magas, karcsú alakja és hosszú, szőke haja, hanem ahogy megjelent, abban mindig volt valami éteri, amit tovább erősített az, amikor megszólalt.

Ágnes Vanilla a Reggeliben

Ágnes egy 2010-es Reggeli-adásban
(Fotó: RTL sajtoklub.tv/Bársony Bence/Smagpictures)

Ágnes Vanillától Ágnesig

Mielőtt Áldó Ágnest Ágnes Vanillaként megismerhettük volna, a Message nevű zenekarban énekelt, amit 16 évesen alapított. Első slágere, Az örök nyár című száma hatalmasat robbant 1999-ben, és pillanatok alatt megismerte az egész ország. Nem volt olyan popzenét sugárzó rádió és televízió Magyarországon, ami ne játszotta volna a számait, rendszeresen koncertezett, a karrierje egyértelműen felfelé ívelt.

Később aztán elhagyta a Vanilla művésznevet, maradt az Ágnes, és ezzel együtt a komolyabb hangvételű, tartalmas zenék. Sokan szerettük különleges hangját, amit akkor is felismertünk, ha egy adott zenét még nem hallottunk tőle. Az énekesnő a számait maga írta, a szövegeinek – néhány más előadóval ellentétben – mély tartalma is volt.

Ágnes nem tartozott az átlagos énekesnők közé: a zene mellett az irodalom is érdekelte, imádta a verseket, és az interjúira visszaemlékezve is egyértelmű volt, hogy sokkal több van benne számos pop előadónál.  11 éves kora óta írt verseket, Rajongott József Attiláért és Radnóti Miklósért, lemezeket is kiadott a költők megzenésített költeményeivel.

Miért tűnt el Ágnes Vanilla?

A szakmai életben elért sikereit azonban beárnyékolta az egészségi állapota: 2007-ben egyre többet kellett rosszullétekkel számolnia, migrénes rohamok, vérnyomásproblémák, majd gerinc- és izomfájdalmak árnyékolták be a mindennapjait. Egy ideig nem akart tudomást venni arról, hogy valami nincs rendben, majd végül, amikor orvoshoz fordult, kiderült, hogy egy ritka fertőzés támadta meg a szervezetét, amit még korábban, Tunéziában kaphatott el.

A betegségből végül gyógyszeres kezeléssel sikerült felgyógyulnia, a folyamat pedig annyira megviselte, hogy 2 évig nem is lehetett róla hallani. Az énekesnő akkoriban úgy nyilatkozott, hogy az orvosok munkája mellett a hitének is köszönheti gyógyulását. Habár Ágnes életében addig is fontos szerepet töltött be a hit, gyógyulása akkor hatással volt rá, hogy 2010-től teológiát kezdett tanulni. Mellette 2014-ig folyamatosan koncertezett, azonban egyre kevesebbet lehetett róla hallani.

Ágnes Vanilla a Bravo díjátadón
Megnézem
Összes kép (4)

Jelenleg a második teológiai akadémiát végzi, mélyen hívő embernek tartja magát.

Tudj meg többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top