nlc.hu
Sztárok

Lagzi Lajcsi nem adja fel, tovább harcol az igazáért

Galambos Lajos nem hagyja annyiban az ítéletet: „Ezt eddig sem volt könnyű megélni”

Nem adja fel Galambos Lajos, tovább harcol az igazáért. A zenész ügyvédje és az ügyész is fellebbez az ítélet ellen.

Majdnem hat évig tartott Galambos Lajos büntetőpere, amíg eljutott az elsőfokú ítéletig. 2015-ben 125 napot előzetes letartóztatásban töltött a zenész a székesfehérvári börtönben, és ahogy kilépett a kapun, a rá váró újságíróknak azt mondta: nem azon csodálkozik, hogy kiengedték, hanem hogy bevitték. 

„Harcolok az igazamért, mindaddig, amíg erőm engedi. Nem adom fel. Nagyon váratlanul ért ez az ítélet, én személyeskedéseket is éreztem a felolvasásban, hogy nem átlagos körülmények közt éltünk a vidéki otthonunkban. Ezt a vidéki otthont annyiért vettem, amennyiért Budán egy lakást eladtam egyébként, és talán nem is egy átlagos ember vagyok és nem is egy átlagos munkát végeztem, sohasem, ameddig eljutottam a színpadig.”

Most, a jogerős ítéletig, a másodfokú eljárás végéig marad a bizonytalanság, hogy vajon a tegnap elhangzott két év és 10 hónap börtönbüntetés, valamint a tetemes anyagi kártérítés valóban Galambos Lajos ügyének a végső lezárást jelenti-e. 

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi évek óta tartó pere még nem ért véget

Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi évek óta tartó pere még nem ért véget

„Ezt eddig sem volt könnyű megélni. Erős embernek tartom magam, én azt gondolom, ennek a meccsnek még nincs vége, ez most félidőhöz jutott, és be fogom bizonyítani az igazamat, a bíró úgy érzem, hogy a papírformáját hozta és az ügyészség fele húzott. (…) Egyedül maradtam és addig harcolok az igazamért, ameddig erőm engedi.”

A vádlottak ügyvédei arról beszéltek, hogy a vádirat feltételezéseken, fikciókon alapul és nem sikerült a bűnösséget bizonyítandó, meggyőző tárgyi bizonyítékokat felmutatni. Galambos ügyvédje fellebbez az ítélet ellen, felmentésért, enyhítésért, hatályon kívül helyezésért. Az ügyész, aki eredetileg hét év letöltendőt kért, most a büntetés súlyosbításáért fellebbezett. 

Galambos Lajos mögött nagyon nehéz időszak áll: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top