nlc.hu
Sztárok

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvői dekorációja

Liliom, rózsa és krizantém – hercegnői dekoráció volt Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvőjén

Nagy volt a felhajtás Alcsúton a hétvégén, hiszen ott rendezték meg Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvőjét. A cipőtől a ruháig, már mindenről beszéltünk, de a pazar dekorációról eddig nem esett szó. Szerinted sikerült felülmúlniuk Kanye West és Kim Kardashian menyegzőjét?

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc esküvőjének számos részletét kielemeztük már, a saját logótól kezdve a menüsoron át az ara bokapántjáig. Nem mehetünk el azonban szó nélkül a helyszín dekorációja mellett sem, mely stílusában, bőségében világsztárok és királyi családok tagjainak esküvőit idézte. 

Várkonyiék hatalmas virágokkal – köztük bazsarózsával, különleges fajta liliommal és fehér krizantémmal – díszített lugasok alatt mondták ki az igent, de a lábuk alatt is rózsaszirmok borították a földet.

Válogattunk néhány képet olyan sztáresküvőkről, melyeken hasonlóan fényűző volt a dekoráció.  

Robbie Williams és Ayda Field

Robbie Williams és Ayda Field (Fotó: HELLO!)

Robbie Williams és Ayda Field még 2010-ben kötötték össze az életüket, a ceremóniára az énekes Beverly Hills-i birtokán került sor. A dekorációt a világos árnyalatú rózsák uralták, hasonlóképp, mint a Várkonyi–Mészáros-esküvőét. A helyszín uralkodó eleme mindkét eseményen az impozáns, virágokkal teljesen beborított virágkapu volt.

Kim Kardashian és Kanye West a firenzei Belvedere-erődben tartották menyegzőjüket 2014-ben. És ahogy nagyjából mindent, úgy a dekorációt is jó alaposan túltolták. A helyszín falain egy milliméter sem maradt fedetlenül, azokat gyakorlatilag ütközésig beborították a különféle méretű, fehér és krémszínű rózsák. Ha definiálni kell a pazar giccset, nos, íme egy tökéletes példa. Mindenki bánatára ezt a házasságot a virágtenger sem tudta összetartani.

Pippa Middleton és James Matthews

Pippa Middleton és James Matthews (Fotó: Profimedia)

Katalin hercegné húga, Pippa Middleton 2017-ben fogadott örök hűséget párjának, James Matthewsnak. A ceremóniát a Middleton család Berkshire megyei otthonától nem messze, Englefield kis falujának XII. századi templomában tartották. A helyszínt szintén a pasztellszínű rózsákból és látványos zöldekből álló kompozíciókkal dekorálták.

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle (Fotó: Profimedia)

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén sem spóroltak a virágokkal, ugyanakkor itt a fehér és krémszínű rózsák mellett hangsúlyos szerepet kaptak más növények, így többek között a violák, futókák, tollbugák, páfrányok, nyírfaágak, de még néhány mezei virág is került a kompozíciókba. A díszítés így egyszerre volt üde, természetes, mégis makulátlanul elegáns. 

Sophie Turner és Joe Jonas korábbi, Las Vegas-i esküvőjük után 2019-ben egy formálisabb ceremónián is kimondták a boldogító igent, Franciaországban. Ők – más sztárpárokhoz viszonyítva – szinte szolidnak mondható dekorációt választottak, legalábbis az alapján, ami az esküvőről megjelent néhány fotón kivehető. A fehér rózsás virágkapu azért itt is megvolt, ahogy a rózsaszirmok is bőséggel röpködtek – bár annyit talán ezekből sem használtak fel, mint Várkonyi Andreáék.

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi esküvője

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi esküvője (Fotó: Profimedia)

II. Erzsébet kedvenc unokája, Beatrix hercegnő és párja, Edoardo Mapelli Mozzi 2020 nyarán tartott esküvője számos szempontból eltért a királyi család tagjai esetében megszokott ceremóniáktól. Több alkalommal is el kellett halasztani, végül a vírushelyzet okán a legnagyobb titokban, a közeli hozzátartozók jelenlétében került sor a ceremóniára Windsorban. Az ara ráadásul nem valamelyik mai, világhírű divattervezővel készíttette el a ruháját, hanem II. Erzsébettől kapott kölcsön egy 1966-ból származó Norman Hartnell kreációt. A virágdekoráció azonban a legkevésbé sem volt visszafogott: a Mindenszentek Királyi Kápolnájának bejárata köré dús virágkaput húztak fel, melyhez képest a pár szinte eltörpült. Bár ebbe a kompozícióba is kerültek hagyományos fehér rózsák és jázminok, sokkal inkább a fakó rózsaszín árnyalat dominált, amitől egészen tündérmeseszerű stílust kapott a díszítés.

Olvass még a Várkonyi–Mészáros-esküvőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top