nlc.hu
Sztárok

Will Smith akkor és most

Grammy-díjas rapperből világhírű filmsztár: így indult Will Smith karrierje kamaszként

Kevesen tudják róla, de Will Smith először a zenei életbe robbant be, majd jött az ikonikus sorozat, a Kaliforniába jöttem, ami fenekestől felforgatta az életét.

Will Smith 1968 szeptemberében született Philadelphiában, gyerekkori barátjával alakította a DJ Jazzy Jeff and The Fresh Prince elnevezésű formációt, amely később kiegészült egy harmadik taggal is. A trióvá bővült csapat szellemes szövegű számait rengeteg rádióadó játszotta, és 1988-ban meg is kapták rap kategóriában életük első Grammy-díját.

Will Smith akkor és most

Will Smith 1994-ben (Fotó: Getty Images/Harry Langdon) és napjainkban (Fotó: Getty Images/Gregg DeGuire)

Az akkor 20 éves Will Smith azonban nem volt éppen túl felelősségteljes, 2,8 millió dollár adótartozást halmozott fel. 1990-re anyagilag teljesen csődbe ment, de szerencséjére éppen ekkor kapott egy szerepet egy induló sorozatban, ami itthon a Kaliforniába jöttem címet viselte (eredeti címe The Fresh Prince of Bel-Air), és ami hat évig volt műsoron.

Az igazi áttörés: 1995 és a Bad Boys

Aki viszont addig nem, az az 1995-ben berobbant Bad Boys című slágerrel az egész világ megismerte a nevét.

Innen nem volt megállás: bizonyára mindenkinek ismerős a Függetlenség napja című nagy költségvetésű látványmozi és a Men in Black – Sötét zsaruk című sci-fi, amiben Tommy Lee Jones oldalán szerepelt. A filmet egyébként nem akarta elvállalni, de ugyancsak szakmabeli felesége, Jada Pinkett Smith – akivel még a Kaliforniába jöttem forgatása alatt ismerkedett meg –, rábeszélte J ügynök szerepére. Most már nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, jól tette.

Will Smith akkor és most

1997-ben a híres páros (Fotó: Columbia Pictures/Getty Images)

Az Én, a robot vagy az Ali című filmet 2001-ben Oscarra jelölték, a Legenda vagyok című 2007-es filmje az USA-ban minden idők legnagyobb decemberi bevételét hozta, ahogy a Hancock és a Bad Boys 2.-t  is imádta a közönség.

Megcsalások, balhék, mélypont és nyitott házasság

Smith első felesége Sheree Zampino volt, 1992 és 1995 között voltak házasok. Egy fiuk született, Willard Carroll Smith III, akit Trey-nek is hívnak, és aki feltűnt apja egyik videoklipjében, a Just the Two of Us-ban. Smith 1997-ben vette el Jada Pinkett színésznőt, aki attól fogva férje nevét is viseli. Két közös gyermekük van: Jaden Christopher Syre Smith, aki1998-ban született, Willow Camille Reign Smith pedig 2000-ben.  Smith Jadennel A Föld után és A boldogság nyoma című produkcióban szerepelt együtt, míg lányával a Legenda vagyok filmben.

Will Smith akkor és most

Furcsa házasság az övék, de kitartanak egymás mellett (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Bár a mai napig együtt vannak Jadával, házasságukban volt bőven mélypont: 2016-ban Jadanak szeretője lett, August Alsina R&B énekessel folytatott viszonyt. Amikor ez kiderült, akkor még mindent tagadott, több évvel később, saját, Red Table Talk című műsorában ismerte el, hogy több volt köztük barátságnál, épp nehéz időszakot élt meg, Will Smithszel a válást tervezték, ami végül nem történt meg, a sztárpár visszatalált egymáshoz, és megmentették kapcsolatukat. 

Hoztak egy döntést és nemrég felvállalták, nem zavarja őket, ha a másik fél valaki mással tölti együtt az éjszakát. Will Smith a GQ magazinnak adott interjúban mesélt arról, hogy feleségével miért döntöttek a nyitott házasság mellett: szerinte nem jó, ha a felek úgy érzik magukat egy monogám kapcsolatban, akár egy börtönben.

„Jó, hogy félelem nélkül tudunk hibázni, mert nem tartunk attól, hogy elveszítjük a családunkat, mert támogattuk egymást, ez kellett a gyógyuláshoz” – mondta Will.

Akkor és most

(Nyitókép: Getty Images/Sandra Behne)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top