nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik daganatos betegséggel küzdöttek

Sztárok, akik megküzdöttek daganatos betegséggel – sokaknak adtak erőt

Cynthia Nixon, Kylie Minogue, Ben Stiller – néhányan azok közül a hírességek közül, akik legyőzték a rákot.

A daganatos megbetegedés sajnos sokszor kiszámíthatatlan, váratlanul csapott le ezekre a hírességekre is, akik igyekeztek erőt nyújtani másoknak.

Cynthia Nixon

A Szex és a New York határozott, céltudatos és mindent megoldó Mirandájánál, azaz Cynthia Nixonnál 40 évesen diagnosztizáltak rákot. Egy rutinvizsgálatra ment, mammográfiára, amikor kiderült, hogy mellrákja van.

Mivel nagyon megviselte a maszektómia és a kemoterápia is, jó ideig nem akarta, hogy a betegsége nyilvánosságra kerüljön, így csak a teljes felépülése után beszélt a betegségéről. Mára már a mellrák elleni küzdelem egyik fő szószólója.

Daganatos sztárok -Cynthia Nixo

Cynthia Nixon a mellrák elleni küzdelem egyik fő szószólója lett
(Fotó: Raymond Hall/GC Images)

Hugh Jackman

Hugh Jackmanről talán kevesen tudják, de ő is megküzdött a rákkal, nem is egyszer. 4 év alatt 6 alkalommal diagnosztizáltak nála daganatot, újra és újra kiújult.

A színésznél bőrrák egy gyakori megjelenési formáját állapítottak meg: Jackman nagyon szeretett napozni, szörfözni, de a napvédelemre nem fordított túl nagy figyelmet, aminek sajnos, daganat lett az eredménye.

Daganatos sztárok - Hugh Jackman

Hugh Jackmannél négyszer is kiújult a daganat
(Fotó: James Devaney/GC Images)

Christina Applegate

A szőke színésznőt rendszerint vígjátékokban láthatjuk, de a magánéletben is jellemzően pozitív szemléletű Applegate élete 36 éves korában szomorú fordulatot vett. 2008-ban diagnosztizálták, daganatot találtak az egyik mellében, majd kettős maszektómiát végeztek rajta.

Azért döntött a kettős maszektómia mellett, mert örökletes hajlama van a rákra, amit egy BRCA1 nevű hibás gén okoz, és ezzel is csökkenteni akarta a daganat újbóli kialakulásának az esélyét. Ugyancsak prevenció miatt nőgyógyászati műtéten is átesett. Applegate megalapította a Right Action for Women szervezetet, hogy a mellrákkal küzdő nőket anyagi támogatással segítse.

Daganatos sztárok - Christina Applegate

Christina Applegate mindent megtett azért, hogy ne újuljon ki a daganat
(Fotó: Leon Bennett/Getty Images)

Ben Stiller

Ben Stiller még 50 éves sem volt, amikor prosztatadaganatot állapítottak meg nála. 48 évesen szállt szembe a rákkal, amiről sokáig nem beszélt nyilvánosan. Évekkel később mondta el, hogy daganatos beteg volt, és a prosztatáját eltávolították.
A mai napig figyel az étkezésre, egészségesen él, és kiemelten fontosnak tartja az szűréseket a prevenció miatt.

Daganatos sztárok - Ben Stiller

Ben Stiller is megküzdött a rákkal
(Fotó: NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Kylie Minogue

Az ausztrál énekesnőnek kétszer is szembe kellett néznie a mellrák diagnózisával: először csupán egy félrediagnosztizálásról volt szó, másodjára azonban már valóban daganatot találtak nála. Nixonhoz hasonlóan maszektómián esett át, és sugárkezelésre is kellett járnia.

Érthető módon Minogue-ot is megviselte a kezelés, elmondása szerint sokat sírt, néha még a fürdőszobáig is alig tudott elmenni, és nagyon nehéz volt neki, amíg nem tudta biztosan, fel fog-e épülni.

Daganatos sztárok -Kylie Minogue

Kylie Minogue-nak le kellett mondani a gyerekvállalásról, de meggyógyult
(Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top