nlc.hu
Sztárok

Dobó Kata: Iszonyatosan maximalista vagyok

Dobó Kata: „Minden este Szofinak táncolok”

Két hónapig komolyan sportolt, mielőtt elkezdte a próbákat a TV2 Dancing with the Stars műsorára. Dobó Kata igazi maximalista, és szeretné minden szombaton a legjobbat kihozni a produkciójukból, profi táncpartnere, Köcse György oldalán. Legnagyobb rajongója kislánya, Szofi, aki a tévé előtt szurkol édesanyjának. A színész-rendező az nlc-nek mesélt a mindennapjairól és arról, hogy mit is jelent számára a táncolás.

Nem volt táncos múltad, nem féltél, amikor elvállaltad a szereplést a Dancing with the Starsban?

Nagyon vonzott már régóta a tánc. Nem vagyok tévénéző, de ezt a műsort korábban is követtem a TV2-n. Nagy vágyam volt, hogy én is táncolhassak, és megtanulhassak olyan tánclépéseket, amelyeket korábban nem ismertem. Emlékszem, nagyon izgatott voltam az első napokban, szerettem volna maximálisan odatenni magam minden próbán. Fizikailag is készültem, két hónappal a próbák előtt kemény edzésbe kezdtem, hogy jó legyen az állóképességem és bírjam majd a terhelést. Az motivál, hogy szombatonként a lehető legjobban adjuk elő Gyurival a produkciónkat. Iszonyatosan maximalista vagyok.

Dobó Kata és Köcse György a Dancing with the Starsban (Fotó: TV2)

Dobó Kata és Köcse György a Dancing with the Starsban (Fotó: TV2)

Elégedett vagy a táncaiddal?

Megmondom őszintén, hogy igen. Remélem, át tudom adni a nézőknek is azt, amit érzek egy-egy táncnál. A tangó volt az egyik kedvencem eddig. Alapjában véve kritikus vagyok magammal szemben, de amikor visszanéztem az adásokat, nagyon tetszettek. Egyedül az élő adás izgalma nem múlik el. Ez olyan érzés, mint az olimpikonoknak, akik négy évig készülnek a nagy versenyükre és akkor is ugyanolyan jónak kell lenniük, mint a felkészülésen. Ezt a drukkot érzem én is, ugyanolyan profin kell táncolnunk, mint egy órával korábban a kamerapróbán, vagy még jobban. Szeretem ezt a műsort, jól érzem magam benne. Jó a stáb, a kollégák, iszonyatosan erős a mezőny. Egymásért is drukkolunk és nagyon rossz, amikor valaki a veszélyzónába kerül, mint mi a múltkor. Ezt nehéz lelkileg átélni.

Gondolkoztál azon, hogy mi lenne, ha megnyernéd?

Az szuper lenne! De egyelőre az adott hétre koncentrálok, hogy ott tökéletesen teljesítsünk.

Korábban beszéltél arról, hogy szeretnéd a hűvös elegancia és a megközelíthetetlen jelzőt levetkőzni magadról. Ez szerinted sikerült?

Szerintem jó úton járok, mert nagyon jó visszajelzéseket kapok a nézőktől. Hihetetlen, milyen szeretettel állnak hozzám a műsor indulása óta. A latin táncnál szerintem bebizonyítottam, hogy van egy másik oldalam is. Élvezem az összes táncstílust, mindegyikkel tudok azonosulni.

Dobó Kata élvezi a táncolást (Fotó: TV2)

Dobó Kata élvezi a táncolást (Fotó: TV2)

Változott az alakod mióta táncolsz?

Körülbelül három kiló ment le rólam, és úgy érezem, az izmaim sokkal feszesebbek. Erősödött a lábizmom, jót tesz a folyamatos mozgás. Napi három-négy órákat próbálunk, ami tökéletes alakformáló. Mivel sokat vagyok a TV2-ben, és ott van egy csodás büfé, az étrendemre is tudok figyelni. Sok salátát, zöldséget eszem, fontos, hogy egészséges életmódot éljek. Persze egy-egy csoki azért belefér az edzések alatt is, de nem szoktam sok édességet enni.

A kislányod nézi a szombati adásokat otthon?

Igen, ő az egyik legnagyobb rajongóm. Neki szoktam táncolni szombat esténként! Szofi amúgy is imád táncolni, benne van a boogie a lábaiban. A zene pedig számára iszonyatosan fontos. Két éve zongorázik, és épp a napokban volt élete első zongorakoncertje. Nagyon izgult, azt kérdezte tőlem előtte, hogy mi lesz, ha összeakadnak majd az ujjai a közönség előtt? De megnyugtattam, hogy nem lesz ilyen és ügyesen végigcsinálja majd. Így is lett, jól teljesített, tehetséges a zongorázásban, azt látom.

Tavaly forgattátok, és nemsokára bemutatják a mozikban a filmedet. Várod már a premiert?

Az El a kezekkel a Papámtól! a másik gyermekem. Izgulok nagyon, mivel már két és fél éve dolgozom rajta. Most kezdődnek a sajtóesemények, és december 9-étől látható majd a mozikban. Szerintem nagyon jól sikerült, bízom benne, hogy a nézőknek is tetszeni fog.

Akkor most elfoglalt vagy nagyon.

Igen. Nincs is időm az elvonulásra, a relaxálásra, ami korábban fontos volt számomra. Egy olyan időszakot élek, amikor keveset alszom, mert rengeteg a teendőm. A napi táncpróbák mellett csütörtöktől szombatig már az élő adásra koncentrálunk, kamerapróbák vannak, ruhapróbák. Jó belelátni egy ilyen nagyszabású műsorba. Közben vannak színházi előadásaim is és elindulnak a film körüli promóciók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top