nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: az East 17 tagjai

Így néznek ki most az East 17 egykori sármos rosszfiúi

Míg a Backstreet Boysnak ott volt az N’Sync, addig a Take Thatnek az East 17 jutott annak idején. Ma már egyértelmű, hogy ezt a vetélkedést melyik banda nyerte, de a kilencvenes évek első felében azért volt idő, mikor még az East 17-nek állt a zászló. De hogy néznek ki a banda tagjai mostanában?

Az angol könnyűzenei piac a kilencvenes évek első felében két nagyra törő fiúbandát is kitermelt. A Take That volt az érzelmesebb, dallamosabb és finomabb (sokak szerint nyálasabb) a kettő közül, míg az East 17 a karcosabb, rosszfiúsabb, hiphoposabb és kicsit utcaszagúbb banda. A vetélkedést egyértelműen a Take That nyerte, de az első két albumával az East 17 méltó konkurenciát jelentett Robbie Williamséknek az olyan gigaslágerekkel, mint a Let It Rain,

vagy az It’s Alright,

netán a Stay Another Day.

Az East 17 négy tagja, Tony Mortimer, Brian Harvey, John Hendy és Terry Coldwell annak idején hihetetlenül menőnek számítottak, sorra kapták a tinimagazinok címlapjait, és posztermellékletként is gyakran visszaköszöntek a lapokban, például ilyen formában.

Az East 17 valamikor 1995-ben (fotó: Tim Roney/Getty Images)

Az East 17 valamikor 1995-ben (Fotó: Tim Roney/Getty Images)

A zenekar eljelentéktelenedésének végül a harmadik album visszhangtalansága, valamint Brian Harvey énekes egyik interjúja ágyazott meg, amiben a drogozásról nyilatkozott, és amiért a többiek elítélően kitették a bandából. Az East 17 azóta gyakorlatilag hol újraalakul, hol feloszlik, hol átnevezi magát, a tagok pedig hol ki-, hol pedig belépnek a bandába, és ez a folyamat lassan már tényleg csak a legelvetemültebb rajongók számára követhető. A banda egyébként hivatalosan még ma is létezik, de pont a két kulcsfigurája, Brian Harvey és Tony Mortimer nincs épp a tagok között, sőt már John Hendy is kilépett. Ezért mi inkább így emlékszünk rájuk.

Terry Coldwell, Tony Mortimer, John Hendy és Brian Harvey Schwenningenben, 1993-ban. (Photo by Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

Terry Coldwell, Tony Mortimer, John Hendy és Brian Harvey Schwenningenben, 1993-ban. (Photo by Fryderyk Gabowicz/picture alliance via Getty Images)

Kíváncsiak voltunk, hogyan festenek most az East 17 egykori jóképű rosszfiúi, ezért utánajártunk.

Brian Harvey

A most 47 éves énekes volt a banda botrányhőse, aki sokáig nehezen találta magát a banda nélkül. Depresszióval küzdött és öngyilkossággal is próbálkozott, eközben szólókarriert is építgetett inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az utóbbi egy-két évben amiatt hallottunk csak felőle, hogy fenyegetőzött a közösségi médiában, és távolságtartási végzést kértek ellene fenyegetőzés miatt.

A jó hangú énekes, Brian Harvey (fotó: Brian Harvey Instagram oldala)

A jó hangú énekes, Brian Harvey (Fotó: Brian Harvey Instagram oldala)

Tony Mortimer

Az East 17 első számú dalszerzője jelenleg ötvenéves, és az East 17 után ugyan próbálkozott más bandák menedzselésével is, a fő projektje a saját szólókarrierje lett. Harvey-val ellentétben, ha a karrierje nem is, legalább a magánélete rendben van: boldogan él együtt a feleségével és a két lányával.

Tony Mortimer egy tavalyi tévéműsor vendégeként (fotó: YouTube)

Tony Mortimer egy tavalyi tévéműsor vendégeként (Fotó: YouTube)

John Hendy

Az ötvenéves John Hendy volt az egyik legkitartóbb a banda eredeti tagjai közül, de 2018-ban ő is úgy döntött, hogy kilép. Nem azért, mert a magánéletére akart koncentrálni, hanem egyrészt úgy gondolta, hogy kiöregedett ebből a szerepkörből, másrészt azt érezte, hogy a többi tag nélkül ez már nem az igazi East 17. Terry Coldwellnek azt javasolta, hogy szerencsésebb lenne, ha ezután átnevezné a bandát, de ez nem történt meg.

John Hendy mostanában (fotó: John Hendy Instagram oldala)

John Hendy mostanában (Fotó: John Hendy Instagram-oldala)

Terry Coldwell

A negyvenhét éves Terry Coldwell az egyetlen eredeti tag az East 17-ből, aki továbbviszi a nevet, és Joe Lovermore, valamint Robbie Craig társaságában vállalnak fellépéseket, bár azt nem tudom, hogy egy ilyen felállású East 17 kinek ne okozna csalódást. Emellett még DJ-zik és dalokat ír, vagyis máig a zenélésből tartja fenn magát.

Terry Coldwell szelfiben vendégeskedik (fotó: Terry Coldwell Twitter-oldala)

Terry Coldwell szelfiben vendégeskedik (Fotó: Terry Coldwell Twitter-oldala)

Akkor és most az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top