nlc.hu
Sztárok

Daniel Craig lánya, Ella Loudon

Nem az apja hírnevén akar felkapaszkodni Daniel Craig lánya, Ella

Bár maga is színésznő, művésznévként nem a szakmában oly jól csengő Craig vezetéknevet használja, hanem édesapjánál jóval kevésbé ismert édesanyja nevét, a Loudont.

Daniel Craig első gyermeke, Ella 1992. november 20-án született a színész akkori feleségétől, Fiona Loudon skót színésznőtől. A pár alig két évvel később, 1994-ben elvált. Ella Londonban nőtt fel, majd 17 évesen egy massachusettsi bentlakásos iskolába költözött. Ezt követően a New York Egyetemen tanult színészetet, egy év után azonban otthagyta az iskolát. Egy interjújában elmondta: depresszióban szenvedett és nem találta a helyét.

Ella Loudon

Ella Loudon (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for KTW Events)

Később a Shakespeare & Company társulatához csatlakozott és számos színpadi produkcióban szerepelt. Jelenleg New Yorkban él, de sok időt tölt Los Angelesben is és továbbra is elsősorban kőszínházi produkciókban dolgozik, illetve néhány rövidfilmben is szerepelt. Bár az édesapja világhírű mozisztár, nem az ő hírnevén akar felkapaszkodni, hanem saját jogán igyekszik kivívni a szakma és a közönség elismerését. Művésznévként nem is a Craig, hanem édesanyja után a Loudon vezetéknevet használja.

Daniel Craig és Ella Loudon

Daniel Craig és Ella Loudon a 007 Nincs idő meghalni premierpartiján (Fotó: Tim P. Whitby/Getty Images for EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, and Universal Pictures )

A 30 éves színésznő nagyon diszkréten kezeli a magánéletét és vörös szőnyeges eseményeken is csak elvétve mutatkozik. Az ilyen ritka alkalmak egyike volt, amikor idén szeptemberben elkísérte édesapját 007 Nincs idő meghalni premierpartijára, melyet egy mayfairi klubban tartottak.

Daniel Craig, akinek második feleségétől, Rachel Weisztől 2018-ban még egy lánya született, néhány hónapja úgy nyilatkozott, nem szándékozik a gyermekeire hagyni a vagyonát, inkább még életében elkölti vagy halála előtt eljótékonykodja azt. „Nem létezik egy olyan mondás, hogy ha gazdag emberként halsz meg, akkor elbuktál? Nem szeretnék hatalmas összegeket hagyni a következő generációra. Az örökösödés meglehetősen ízléstelen dolog” – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top