nlc.hu
Sztárok

Liptai Claudia eddigi összes munkája

Jós, cukrász és színésznő – Mi Liptai Claudia sikerének a titka?

Jósolt tenyérből, írt könyvet, színházi és tévés színésznő, aki az ország egyik meghatározó műsorvezetője is. Liptai Claudia lassan 30 éve az életünk része, és olyan, mintha mindig lenne egy B terve.

Mondunk egy meglepő évszámot: Liptai Claudia 1993-ban, vagyis lassan 30 éve része az életünknek. Ő az a magyar színész-műsorvezető, aki nem csak a külsejében képes a megújulásra. Ahogyan a munkában, úgy a magánéletben is képes mozdulni, ha úgy érzi, hogy beragadt egy helyzetbe. És nem fél a rivaldafényen kívüli karriert is építeni.

A civil munkában is jól érzi magát

Claudia kicsit mindig olyan, mintha előre gondolkodna, vagy legalábbis nem fél B, vagy akár C tervet kidolgozni. Ha kissé visszaugrunk az időben 1988-ra, amikor rossz magaviselete miatt eltanácsolták a gimnáziumból, akkor sem azt látjuk, hogy a fiatal Clau tanácstalanul kóborolt volna a világban. A következő években ugyanis amellett, hogy esti gimnáziumban leérettségizett, számos munkában kipróbálta magát – így például számítógépes tenyérjós is volt. Ma már talán furcsa lehet elképzelni a 16 éves, vörös hajú Claudiát, ahogyan a budai Skála alsó szintjén üldögélve várja a jövőjük után érdeklődő magyarokat. ,,Az emberek rátették a kezüket egy szkennerre, majd a számítógép kiadott pár papírlapot, elemző szöveggel. Aki 16 oldalt kapott, az nagyon örült, pedig akkor csak elromlott a gép. Aki csak hármat kapott, morgott, és átverve érezte magát” – emlékezett vissza erre az időszakra egy 2014-es Origo interjúban. Clau nem várt arra, hogy a sült galamb a szájába repüljön: dolgozott az iskola mellett, szorgalmas volt. Gondoljunk csak arra az időszakra, amikor sok-sok évvel később a tévézés és a színház mellett cukrász végzettséget is szerzett, amiről a Marie Clairenek mesélt 2015-ben. ,,A cukrászat kapcsán már sokadszorra realizáltam, hogy a manualitás milyen fontos az életemben. Hegyi Barbara barátnőm indított el ezen az úton a bonbonozással. Hat óra úgy telik el, hogy észre sem veszem…Szerelmes vagyok a cukrászkodásba…Világéletemben imádtam a vendéglátóipart, a kemény munka mellett jó az emberekkel társalogni.”

Ma már máshogyan döntene (az öltözködésben)

Miközben Claudia tanult, több munkát is bevállalt, majd érettségi után elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját, ahonnan a Színház-és Filmművészeti Főiskolára jelentkezett. Mire lediplomázott, már ismerte az ország a Szomszédokból, míg a színházrajongók a Vígszínházban találkozhattak vele. Évekkel később hangos sikítással szörnyülködött, amikor egy népszerű tévéműsorban meglátta a Szomszédok régi jeleneteit. Alig egy évvel a diplomája átvétele után, 1998-ban leszerződött az RTL klubhoz: az egész ország imádta a Pasikban, a Találkozásokban vagy a Csíííz!-ben. Erre az időszakra, és persze a sokszor kissé pikáns öltözködésére így emlékezett vissza: ,,Rettentően merész dekoltázsokkal dolgoztam, tehát nagyjából nincs is a mellemen semmi. Nagyon-nagyon aranyos ez így, de lehet, hogy ma már rászólnék a kis nőre, hogy öltözzön már föl rendesebben.”

Ezt talán még te sem tudtad Liptai kamaszkoráról
Megnézem
Összes kép (7)

Az újratervezés

Nagy volt a meglepetés, amikor egyik pillanatról a másikra átszerződött a TV2-höz, ahol az induló Big Brother egyik műsorvezetője lett. Bár kívülről úgy tűnhetett, hogy könnyen döntött, ez korántsem volt így. ,,Amikor csatornát váltottam, azért volt rettentő nehéz, mert lojális embernek tartom magam, aki úgy érzi, hogy tartozik annak, aki bizalmat szavazott neki.” 

Liptai Claudia a Big Brother műsorvezetője (Fotó: Story-Best Archívum)

Liptai Claudia a Big Brother műsorvezetőjeként (Fotó: Story-Best Archívum)

Úgy tekintett vissza erre az időszakra, hogy kislányként szerződött át az RTL-től a Tv2-höz, ahol aztán olyan sikerműsorokat vitt, mint a Claudia Show, a Sztárban sztár, A nagy duett vagy a Megasztár. 2017-ben fordulóponthoz ért, nem hosszabbította meg az állandó szerződését a csatornánál, helyette – ahogyan ő fogalmazott – kipróbálta, hogy mennyit ér a piacon. ,,Muszáj volt viszont látnom, hogy van-e más, tudok-e másik lábra állni, mi lehet, ha az nem, ami eddig volt. Sok kollégámon látom, hogy sebezhetetlenek hiszik magukat, és én nem akartam ebbe a csapdába esni”- mondta akkor az Indexnek.

2018-ban újabb változás állt be az életébe, amikor ismét egy RTL-es produkcióban, A Tanár című sorozatban tért vissza a képernyőre, majd szerepelt az Álarcos énekesben, és a Mestercukrászban is. Idén január óta közös rádióműsort vezet a férjével, és pár héttel ezelőtt a NőComment című műsor is elstartolt, amelynek szintén ő a háziasszonya. 

Liptai Claudia desszerttel kedveskedett az első sütés után továbbjutó Rebekának (Fotó: Sajtóklub)

Liptai Claudia a Mestercukrászban (Fotó: Sajtóklub)

Nem erőltet otthon semmit

Claudia két gyermek boldog édesanyja: kamaszlánya, Panka már 16 éves lesz jövőre, fia Marci pedig hat esztendős. Talán nem meglepő, hogy hasonlóan édesanyjához, a tinédzser Pankától sem áll távol a korai munka. Alig volt 15 éves, amikor modellkarrierbe kezdett. ,,Nem féltem a lányomat. Fontos, hogy azt csinálja, amit szeret. Pár napja is három órát kellett egy helyben állnia egy fotózáson. Ott nincs hiszti, dolgozni kell. Kérdeztem is tőle, hogy hogyan éli meg ezt, de ő nagyon élvezi. Nem szeretnék ráerőltetni semmit, ha ő nem akarná, én nem ragaszkodnék ehhez. De egyelőre minden fotózásról boldogan jön haza és most csak ez számít. Legalább a zsebpénzét is növeli ezzel”- mondta nekünk Claudia egy korábbi interjúban. Ritka alkalom, hogy Clau ennyire nyíltan beszél a magánéletéről. 10 évvel ezelőtt hozott egy döntést, hogy sokkal kevesebb betekintést enged az életének privát részébe. ,,Gyerekkoromban és fiatal felnőttként is rengeteg rossz élmény ért, többségükön immár ismert színésznőként és műsorvezetőként, az ország szeme láttára mentem keresztül, így hát nem csoda, hogy nagyra becsülöm és féltem azt a boldog családot, amiben végre élek” – elmélkedett 2020-ban a Nők Lapjának, két évvel azután, hogy feleségül ment Pataki Ádám cukrászhoz.

Néhány napja az X-Faktor kapcsán írtunk arról, hogy mitől lesz valaki igazi egyéniség. Ezt a kérdést Claudia is feszegette már 12 évvel ezelőtt a Propagandában a saját karrierjére, személyiségére kivetítve. ,,Van az az alkatú ember, aki belép, és vagy gyűlölik, vagy szeretik. Én mindig ez voltam. Néha szerettem volna közömbös szürke lenni, de biztos, hogyha az lettem volna, akkor azt sem szerettem volna annyira. Az életemben rengeteg vitám, és rengeteg nagy pillanatom is volt. Elmondhatom, hogy sokat szelídültem, ehhez viszont kellettek emberek, akik mellettem voltak és jó tanácsokat adtak… De valószínűleg mindig ott volt az a kövér kislány, akit állandóan csúfoltak, bántottak. És egy valamivel tudtam kijönni, ha jó a humorom és nagyobb a szám, mint a többieké, így előbb kimondom a dolgokat.” 

Hogy mi lehet az állandó megújulásának, és a szakmai sikereinek a titka? Talán ezt ő maga fogalmazta meg ebben a rövid mondatban néhány éve:

,,Én mindig hiszek abban, amit csinálok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top