nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: Muri Enikő esett ki

Muri Enikő A Konyhafőnök VIP legújabb kiesője, könnyes szemmel búcsúzott

A hét végére 6 versenyző marad, akik befőzhetik magukat A Konyhafőnök VIP Döntő hetére.

A Konyhafőnök VIP keddi adásában klasszikus, magyar ételek egészséges verzióban történő újragondolása volt a feladvány, a zsűri ehhez a kedvenc fogásait fedte fel: cigánypecsenye kakastaréjjal és sült krumplival, csülkös pacal, véres hurka hagymás törtkrumplival, töltött káposzta és végül babgulyás füstölt csülökkel és csipetkével. A szerencse döntötte el, ki-melyik tradicionális fogáshoz nyúlhatott hozzá.

Muri Enikő

Ezúttal Muri Enikőnek kellett levennie a kötényt (Fotó: Sajtóklub)

Az újragondolást követően játékos hangulat alakult ki a második főzés előtt. Fördős Zé játékra invitált mindenkit. Kaszinó jelleggel, három különböző színű pult és egy félkarú rabló várta a versenyzőket. Aki piros színt pörgetett a játékgépen, annak a piros ládából kellett választania és 10 perccel kevesebb idő alatt teljesíthetett. Aki feketét, annak a fekete ládából kellett választania, ahol azonban nem volt hús, tehát egy vegetáriánus főétel volt az elvárás. Végül a fehérre hangolt pult, aminek a különlegessége az volt, hogy aki kipörgette, kizárólag rezsót használhatott, indukciós lap helyett. A versenyzők nem voltak elragadtatva, a zsűri annál inkább.

A Konyhafőnök VIP

A Konyhafőnök VIP zsűrije (Fotó: Sajtóklub)

A fekete pulton rengeteg zöldségféle és gyümölcs volt megtalálható, úgymint feketegyökér, fekete retek, fekete bab, mák, fekete burgonya, lila répa, fekete paradicsom, fekete fokhagyma, fekete olívabogyó, fekete rizs, fekete szőlő, fekete bodzabogyó, áfonya, fekete kaviár, chia mag és tintahal tinta. Németh Kristóf és Muri Enikő választhatott ezek közül. Görög Zita és Rába Timi is fehér pultot pörgetett, azaz csak rezsóval dolgozhattak, olyan alapanyagokkal, mint Szent Jakab-kagyló, hekk, ördöghal, tőkehal, tök, fehér spárga, fehérrépa, fokhagyma, patiszon, zeller, karalábé, lótuszgyökér, sörretek, jégcsapretek, karfiol és édeskömény. Csonka Bandinak pirosat dobott a gép, ez a választék pedig vörös tonhalból, lazacból, Carabinero rákból, vörös sügérből, kaliforniai paprikából, retekből, paradicsomból, kápiapaprikából, többféle céklából, chiliből és málnából állt.

A veszélyzónát követően végül a zsűri döntése alapján Muri Enikőnek kellett levennie a kötényt, számára véget a küzdelem A Konyhafőnök VIP trófeáért és az ezzel járó 10 millió forintért. Az énekesnő a középdöntő második szakaszáig jutott el.

Közeledik a Döntő hete, ahol már séfkabátban főzik le egymást a versenyzők.

Olvass még A Konyhafőnök VIP-ről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top