nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik 2021-ben Magyarországra látogattak

„Nagyon megható, hogy Magyarországon lehetek” – világsztárok, akikkel tavaly itthon is össze lehetett futni

Van, aki munka miatt jött hazánkba, van, aki egy családtagját vagy barátját szerette volna meglátogatni, és volt, aki arra is szakított időt, hogy felfedezze a gyökereit.

A pandémia miatt a fesztiválszezon idén is szerényebb volt, de talán jövőre már sokkal több külföldi sztárfellépő lesz a nagy nyári rendezvényeken, persze ez nem jelenti azt, hogy 2021-ben ne lettek volna hírességek, akik akár hosszabb vagy rövidebb időre ne látogattak volna Magyarországra, mert a film szó szerint forog tovább.

A magyar származású színészlegenda, Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis a Borderlands film forgatása miatt jött Magyarországra, és ha már itt járt, úgy döntött, felfedezi ősei földjét, még Mátészalkát is felkereste, ahol nagyapja született, anyák napján pedig magyarul köszöntötte az édesanyákat.

„Természetesen nagyon megható, hogy Magyarországon lehetek. Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztem, sok olyan emberrel találkoztam, akik úgy néznek ki, mint én, vagy a fiútestvéreim, vagy a lánytestvéreim. Persze édesapám, Tony Curtis is nagyon büszke volt a magyar gyökereire, és én is nagyon büszke vagyok, hogy az ő lánya lehetek, illetve, hogy apai ágon a nagyszüleim is innen származnak.  Gyönyörűek itt a napok, de a Covid rányomta a bélyegét az ittlétemre, sajnos, emiatt nem tudtam felfedezni rendesen a várost meg az országot, ahogy igazán szerettem volna” nyilatkozta az RTL Klubnak. 

Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis a 2021es velencei filmfesztiválon. (Fotó: Stefania D’Alessandro/Getty Images)

A film miatt egyébként más sztárok is felbukkantak az országban, például Ariana Greenblatt, Edgar Ramírez, Kevin Hart és Cate Blanchett, aki egy igen különleges szuvenírt is szerzett magának, egy magyar tetoválóművésszel, Bercsényi Balázzsal varratott magára. Másik film, másik stáb, de szintén nagy nevek: Ethan Hawke és Oscar Isaac a Moon Knight (Holdlovag) című Marvel-sorozat forgatása miatt érkezett Magyarországra, egyszer a Margitszigeten csípték el őket, de Hawke-kal a Balatonnál is lehetett találkozni. És itt nem ér véget a lista, Yorgos Lanthimos görög rendező Poor Things című filmje miatt jött el hozzánk Willem Dafoe és Mark Ruffalo, akik még Rosensteinékhez is benéztek. „Nagyon kedvesek voltak. Willem és Mark most voltak nálunk először, és azt mondták, hogy nagyon jól érezték magukat és még biztosan visszatérnek, ha itt forgatnak. A stáb többi tagja viszont visszatérő vendég” – mesélte Rosenstein Róbert.

Csak rövid időre látogatott el hozzánk kora ősszel John Travolta, a színész két gyermekét látogatta meg, akik nálunk forgatták a Get Lost című filmet. És persze nem is Travoltáról lett volna szó, ha nem ő ült volna a pilótaszékben, amikor Budapestre repült. Arnold Schwarzenegger szinte mintha már hazajárna Magyarországra, és szeptemberben ismét hazánkba utazott, de ő sem munka miatt, hanem egy magyar barátját látogatta meg. 

Velük ellentétben Mel Gibson látogatása merőben szakmai volt, ő hetekkel később érkezett hozzánk, mégpedig a John Wick-filmek előzménysorozatának, a The Continentalnak forgatása miatt. A beszámolók szerint a híresség gyalog, testőrök nélkül fedezte fel a fővárost, és több éttermet is felkeresett. Szintén a munka szólította vissza hazánkba Gabriela Spanicot, a latin-amerikai sztár ismét a Dancing with the Stars című műsor miatt vendégeskedett nálunk családjával. „Itt van velem a kisfiam, Gabriel de Jesús és az édesapám is, aki először van Magyarországon. Nagyon tetszik neki az ország és amit rögtön megjegyzett, hogy a nők gyönyörűek. Ő egy nagyon vidám ember, nagyon csodálja a női szépséget, természetesen tiszteletteljesen, de mindig megdicséri a szebbik nemet.”

És mi a helyzet az ismert zenészekkel? Ugyan az a hír járta, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén majd Jennifer Lopez lép fel, nem ő volt a sztárfellépő, hanem úgy tűnik, az ismert skót énekes, Rod Stewart szórakoztatta a násznépet. A híresség az Instagramon is megosztott felvételeket az itt tartózkodásáról, például ahogyan együtt táncolt egy étterem csapatával annak örömére, hogy új albuma fog megjelenni.

Rod Stewart és felesége, Penny Lancaster

Rod Stewart és felesége, Penny Lancaster egy londoni gálán 2021 szeptemberében. (Fotó: Profimedia)

Hogy ne csak a szórakoztatóiparról beszéljünk, az idén ősszel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt Magyarországra látogatott Ferenc pápa, igaz, csak pár órára, de a résztvevők, jelenlévők számára így is nyilván sokat jelentett, hogy az egyházfő Budapestre utazott. A csúcsgasztronómia egyik jeles képviselője is tiszteletét tette nálunk, és erre nagyon jó oka volt, a Michelin-csillagos osztrák séf, Wolfgang Puck, aki 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét, éttermet nyitott a fővárosban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top