nlc.hu
Sztárok

Sztárbabák, akik újévkor születtek

A szerencse szülöttei – Sztárbabák, akik újévkor látták meg a napvilágot

Január az a hónap, amikor mindenki új döntéseket hoz és újrakezdi. De a januárban született babák tényleg tiszta lappal indítanak minden szempontból, és különösen szerencsésnek vallhatják magukat, főleg ha sztárszülőkhöz születtek.

A január 1-jén született babák ünneplésének hagyománya az ókori Görögországból származik, és Amerikában a Saturday Evening Post illusztrációival tették népszerűvé a szokást. A magazin az újévkor született csecsemőket az amerikai rugalmasság jelképének tekintette. Úgy tartják, az újévi babák felnőttként jó vezetők és igazán szerencsések lesznek, és sokszor szüleik is, hiszen sok országban takarékbetétet vagy egy évnyi ingyenes pelenkát is kapnak.

Persze nem kell újév napján születni ahhoz, hogy a sztárcsaládok gyerekeinek meg legyen alapozva az élete, de ezek a sztárbabák duplán szerencsések, hogy jó helyre, de babonás szempontból jókor is, újévkor születtek: 

Ricky Martin kislánya, Lucía

A párnak 2019-ben, épp újév napján született meg a kislánya, Lucía, majd egy éven belül, 2019 végén egy kisfiú is érkezett a családba, Renn Martin-Yosef. A december 24-én 50 éves születésnapját ünneplő sztár két idősebbik fia még házassága előtt született, Matteo és Valentino nevű ikreik 2008-ban látták meg a napvilágot. A gyerekeket béranya hozta a világra, bár arról nincs információ, hogy ugyanarról a személyről van-e szó, vagy különböző béranyákat kértek fel.

Jessica Alba kislánya, Hayes

2018 első sztárbabájaként emlegetik Hayes Alba Warrent, Jessica Alba kislányát, pedig még szilveszter napján megszületett. A 40 éves, háromgyerekes anyuka topformában van, aki családját büszkén meg is mutatja közösségi oldalain.

Jessica Alba és családja

Jessica Alba, Haven Warren, Honor Warren Cash Warren, és Hayes Warren (Photo by Stefanie Keenan/Getty Images for Baby2Baby)

Blake Lively és Ryan Renyolds első közös gyereke, James

Blake Lively, a Gossip Girl sztárja 2014 októberben jelentette be, hogy kisbabát vár. És bár nem lehetett tudni, hogy Ryan Reynolds-szal közös első gyermekük mikor érkezik pontosan, a sztárpár január elején jelentette be, hogy megszületett a kis James a vártnál kicsit korábban, a két ünnep között. A sztárpárnak azóta már három gyermeke van, Inez két évvel később James után született, 2014-ben, Betty pedig 2019-ben látta meg a napvilágot. A szülők mindig is nagycsaládot szerettek volna. „Ha tehetnék, legalább egy tucat gyereket vállalnának” – nyilatkozta egy, a párhoz közelálló forrás a People magazinnak.

Ryan Reynolds családjával

Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Akik “elsiették”

Akik elsiették

1948. december 31-én született Donna Summer. Az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, színésznő az 1970-es évek legnagyobb diszkókirálynője volt, aki tehetsége és sikerei révén lekörözte két legnagyobb riválisát, Amanda Leart és Grace Jonest. Egyike volt azon kevés diszkósztárnak, akik a műfaj hanyatlásával sem merültek feledésbe: az 1980-as és az 1990-es években, sőt még az új évezredben is szerepelt a slágerlistákon. Repertoárja közben R&B, rock és gospel stílusú dalokkal bővült. Számos rangos zenei díjat kapott, lemezei több mint 120 millió példányban fogytak el világszerte.

Sir Philip Anthony Hopkins is 1937. szilveszterén látta meg a napvilágot,  és pályáját tekintve szintén szerencsés csillagzat alatt született. A bárányok hallgatnak című filmben a kannibál dr. Hannibal Lecter szerepében nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, melyre utána még háromszor jelölték: egyszer a Napok romjai című brit filmdrámáért, az Oliver Stone-féle Nixon címszerepéért és a Steven Spielberg által rendezett Amistad című film mellékszerepéért. Figyelemre méltó munkássága elismeréseképpen 1993-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

2021 sztárbabái

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top