nlc.hu
Sztárok

Szolnoki Péter vallomása Dés Lászlóról

Szolnoki Péter vallomása Dés Lászlóról

A Bon Bon frontemberének megváltoztatta az életét egy musicalszerep.

Évtizedek óta a hazai zenei élet ikonikus formációja a Bon Bon. A zenekar énekese, Szolnoki Péter az utóbbi években a zenés színházi darabok és musicalek terén is letette a névjegyét. „Dés László valószínűleg nem is tudja, de amikor 1994-ben megkért, hogy énekeljem el az akkor megírt Valahol Európában című musical főszerepét, az hatással volt rám. Egyrészt ez a kedvenc darabom azóta is, másrészt akkor döntöttem el, hogy egyszer én is szeretnék musicaleket komponálni legalább olyan minőségben, mint ő. 12 évvel ezelőtt jött az első felkérés Gergely Róbert részéről, hogy a Bőröndmese című mese-musicalt írjam meg, aztán ezt követte még számtalan. Egyre több és több megkeresést kaptam ezen a téren is” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Szolnoki Péter, aki jelenleg A helység kalapácsa zenés változatán dolgozik. „Szintén Gergely Róberttől érkezett a megkeresés, hogy formáljuk át ezt a művet, legyen belőle egy zenés darab, hogy még közérthetőbb legyen, a gyerekek számára is. Ezen dolgozom most, már hat dal elkészült, március 23-án pedig bemutatják a darabot” – mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak Szolnoki Péter.

Sándor András műsorvezető és Szolnoki Péter

Sándor András műsorvezető és Szolnoki Péter

Sándor András tavaly óta tengernyi podcastot készített az nlc-nek is, a Hétköznapok kapaszkodói címen futó sorozat adásai itt hallgathatóak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top