nlc.hu
Sztárok

Péterffy Lili akkor és most

Akkor és most: ennyit változott Péterffy Lili az X-Faktor óta

9 évvel ezelőtt ismerte meg az ország Péterffy Lilit, akinek a Sztárban sztár-os szerepléssel bakancslistás vágya teljesült.

Az akkor 18 éves Péterffy Lili 2013-ban, az X-Faktor negyedik évadában tűnt fel. A fiatal énekesnő Alföldi Róbert csapatában versenyzett és a hetedik élő show-ban esett ki a tehetségkutatóból. A következő évben az Éjjel-nappal Budapestben kapott lehetőséget, melyben Miri szerepét alakította. Mindezzel párhuzamosan az énekléssel sem hagyott fel, 2015-ben csatlakozott az Egy Másik Zenekar nevű formációhoz. A következő évben a csapat Kéne közös kép című szerzeménye A Dal középdöntőjébe jutott. Az énekesnő 2017-ben közös zenei produkcióba kezdett egykori X-Faktoros ellenfelével, Feng Ya Ou-val, akivel a műsor után néhány hónapig egy párt is alkottak.

Péterffy Lili

Az Éjjel-nappal Budapest Mirijeként (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence/Smagpictures)com

Lili 2019-ben a magánéletével került be újra a lapokba, amikor kiderült, hogy az előző év karácsonyán összejött Liu Shaolin Sándorral. „A bizalmat előajándékként adtuk a másiknak, aztán majd később derül ki, megérdemeljük-e. Mindkettőnknek fontos, hogy szabadok legyünk. Nem korlátozzuk egymást, nem tiltunk semmit a másiknak, mégis ragaszkodunk a másikhoz”  – nyilatkozta akkoriban a Best magazinnak Péterffy Lili. Az énekesnő és az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó kapcsolatát a távolság őrölte fel: Lili rengeteget koncertezett, míg Shaolin az Ázsia Expressz 2. forgatása miatt hetekig távol volt kedvesétől, végül 2019 májusában szakítottak.

Péterffy Lili és Liu Shaolin Sándor

Péterffy Lili és Liu Shaolin Sándor Az üveg című film premierjén (Fotó: Smagpictures)

Az énekesnő a világjárványt megelőző időszakban saját dalokat adott ki. A karantén időszakát sem töltötte tétlenül, ugyanis megtanult dj-zni, majd amint újra megnyitottak a szórakozóhelyek, már énekes dj-ként vállalt fellépéseket, Lelle művésznéven. Tavaly ősszel aztán hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, melyet Instagram-oldalán utóbb így indokolt: „Kivettem egy kis szabadságot az életemből, hogy testileg és lelkileg feltöltődjek egy ilyen intenzív nyár után. Sokat utaztam, új otthonba költöztem, zenét írtam csodálatos emberekkel, neveltem a testem, örömökkel halmoztam el magam, például finom ételekkel, délig alvással. Rengeteg belső munkát végeztem. A szívnyitásra fókuszáltam leginkább, kitisztítottam magam, megzaboláztam az érzéseim és gondolataim. Apró darabokra szakítottam magam, hogy felépíthessem a legújabb verzióm.”

Péterffy Lili az X-Faktor válogatásán 2013-ban és a Sztárban Sztár színpadán 2022-ben

Péterffy Lili az X-Faktor válogatásán 2013-ban és a Sztárban sztár színpadán 2022-ben (Fotók: RTL/TV2, Smagpictures)

Lili jelenleg a Sztárban sztár nyolcadik évadában versenyez a Magyarország legsokoldalúbb előadója címért. Mint egy nyilatkozatában elmondta: bakancslistás vágya teljesült azzal, hogy szerepelhet a műsorban, évek óta várt erre a felkérésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top