nlc.hu
Sztárok

Meg Ryan akkor és most

Hová tűnt Meg Ryan?

A 90-es évek első számú romkomkirálynője hosszú ideje alig hallat magáról...

Meg Ryan a nyolcvanas évek elején sorozatszínésznőként kezdte pályafutását. Az évtized közepén már mozifilmekben, többek között a Top Gunban is feltűnt kisebb szerepekben. Az 1989-ben bemutatott Harry és Sally című film aztán meghozta számára a világhírt. A kilencvenes évekre A-listás romkomkirálynővé avanzsált, olyan korabeli sikerfilmek női főszerepeit alakította, mint A szerelem hullámhosszán, a Francia csók, A szerelem hálójában vagy az Angyalok városa, de ő kölcsönözte a hangját a címszereplőnek az Anasztázia című rajzfilmben is. 

Meg Ryan 1982-ben és 2021-ben

Meg Ryan 1982-ben és 2021-ben (Fotók: Getty Images)

Az ezredforduló évében Diane Keaton Női vonalak című drámájában és a Túszharc című akcióthrillerben láthattuk, ám a kritikusok nem voltak elragadtatva a teljesítményétől és a közönség tetszését sem igazán nyerték el „skatulyán kívüli” alakításai. Népszerűségének nem tett jót az sem, hogy 2001-ben, 10 év házasság után elvált férjétől és fia, Jack apjától, Dennis Quaidtől, méghozzá a pletykák szerint azért, mert a Túszharc forgatásán viszonyba kezdett filmbeli partnerével, Russell Crowe-val. 2003-ban a Kate és Leopolddal próbált visszatérni a romantikus komédiákhoz, azonban a néhány évvel korábbi sikereit már nem tudta megismételni. A szintén 2003-as Nyílt seb című erotikus thrillerben korábban sosem látott oldalát mutatta meg, ám ezt ismét csak igen hűvösen fogadta mind a kritika, mind pedig a közönség.

Tom Hanks és Meg Ryan A szerelem hálójában premierjén

Tom Hanks és Meg Ryan A szerelem hálójában premierjén, 1998-ban (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

A színésznő ekkorra jutott el arra a pontra, hogy úgy érezte, nem tudja elviselni a rá nehezedő nyomást és a média támadásait. „Ki voltam égve. Nem éreztem úgy, hogy eleget tudok magamról vagy a világról ahhoz, hogy ezt színészként tükrözzem. Elszigetelve éreztem magam” – nyilatkozta erről később.

Az ezt követő években még forgatott néhány feledhető filmben és sorozatban, majd hosszú időre szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Ebben az időszakban elsősorban fia és 2006-ban örökbe fogadott kislánya nevelésére koncentrált. 2015-ben aztán az Ithaca című drámával rendezőként tért vissza a filmiparba, de a produkcióban az egyik szerepet is ő alakította.

Meg Ryan gyerekeivel

A színésznő lányával és fiával

A 60 éves színésznő, bár nem él teljesen visszavonult életet, viszonylag ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt. Az elmúlt években leggyakrabban a szemmel láthatólag túlzásba vitt plasztikai beavatkozásai okán került be a lapokba. Magánéletéről annyit tudni, hogy nagyjából egy évtizede John Mellencamp amerikai zenésszel él se veled, se nélküled kapcsolatban. Többször is szakítottak majd újra összejöttek, 2018-ban az eljegyzésüket is bejelentették, majd ismét szétmentek. Pár hónapja azonban Ryan újra viseli az eljegyzési gyűrűjét. 30 éves fia, Jack színészként bontogatja szárnyait, 18 éves lánya, Daisy True pedig végzős középiskolás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top